Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Remek bisztró

Hedonist Restaurant NyíregyházaHedonist Restaurant Nyíregyháza a térképen

Kiváló 2018. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. július 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A tavaly nyílt Hedonist étterem nevével a Dining Guide Top100 kalauzban találkoztam először. Örömmel olvastam, hogy a séf Pataky Péter, akinek konyháján már sokszor étkeztünk a debreceni Ikonban valamint a fővárosi Meatologyban.
A hely beleilleszkedik a gasztro-forradalom fősodrába, amit neveznek egyesek újhullámnak is. Főbb ismertetőjegyek: szezonalitás, kreativitás, újraértelmezett hagyományos fogások, tisztességes alapanyagok és azok kíméletes feldolgozása, a nemzetközi bisztrókonyha érzékelhető hatása.
Az étlap izgalmas, szép, de nem eltúlzott választékot kínál, a borlapot a legjobb magyar borokból válogatták össze. A kiszolgálás udvarias, kedves, szakszerű, bár azt nem értettem, hogy miként lehet egy gyorsan pörgő menü keretében a sült halat szinte hidegen kihozni.
Merthogy hétköznap délben jártunk arra, így kézenfekvő volt, hogy déli menüt kérjünk (2 fogás 1790, 3 fogás 2190), mely itt egyszerűbb étkekből áll, de azok lélekkel vannak elkészítve. A számlán a menüben szereplő étkek árai egyenként voltak megadva, így tüntetem fel én is. Egyes fogások felárasak.
Kértünk medvehagymakrém-levest halgaluskával (590), gulyáslevest (890), zöldfűszeres vajjal töltött csirkemellet krumplipürével körítve (1200), tempurában sült tőkehalat bulgurral (1500), madártejet (400) és reszelt túróst házi sárgabaracklekvárral (400).
Gondoltam, kipróbálunk az étlapról is egy fogást, ezért rendeltem még egy desszertkompozíciót, mely a hely nevét viselte (1490). Nem meglepő módon, ezutóbbi volt a legizgalmasabb, arannyal fényezett csokigömbben remek állagú vaníliamártás, mellette csokikockák és karamellmártás.
Összességében kifejezetten jó élmény volt a Hedonist, ajánlom mindenkinek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Hedonist Restaurant Nyíregyháza - Külső képHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Étel/italHedonist Restaurant Nyíregyháza - Belső

Hedonist Restaurant további értékelései

2021.09.28a párjával
Szörnyű
Még a tavasszal volt "szerencsém" egy vacsorát elfogyasztani az étteremben, azóta nagy ívben kerüljük. Báránybordát kértem, amit kaptam az pedig 3 db. csont volt darabonként 1-1 falat hússal - mindezt 8 ezer forintért. Első ránézésre viccnek gondoltam, valamint csodálkoztam, hogy a felszolgáló úr...
2018.06.27a párjával
Kiváló
Párommal jártunk itt a helyi étteremben egy szombati ebéd elfogyasztása céljából. Nagyon kedves személyzet fogadott. A helyet modern berendezéssel újították fel, a kerthelyiség különleges és nagyon hangulatos, romantikus. Az ételek minőségi alapanyagokból kèszültek, nagyon ízletesek voltak,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó - Legjobb ár fürdőbelépővel
Legjobb ár fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó
110.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval