Gyenge 2023. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 4.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Csak remélni tudom, hogy nem olyan az igazi paksi halászlé, amilyet itt, ezen név alatt felszolgálnak. Pécsről hazafelé menet vasárnap késő délután megéheztem és betértem a Halászcsárdába halászlevet enni. Az épület kívülről riasztó, bent azonban kellemes környezet fogadott. Hagyományos értelemben vett csárdára semmilyen módon nem emlékeztet a belső tér, a bútorok azonban kényelmesek, a tér elrendezése nagyüzemi éttermi stílusra hajaz. Az éppen szolgálatban lévő két pincér hölgy kedves volt. Sajnos mindez nem tudta ellensúlyozni azt a gasztronómiai csalódást, amit át kellett élnem. A tervem az volt, hogy mivel a Duna mellett vagyunk és halászlé rajongó vagyok, a leves megkóstolása után választok még valamilyen más halételt is a kínálatból - nos a leves megkóstolása után a második fogásra nem került sor. Agyonsózott, rendesen megpaprikázott, egyébként semmilyen más ízélményt nem nyújtó lében két és fél halszelet úszkált - a halhús vízízű, élvezhetetlen, az egész halászlének nevezett mű elfogadhatatlan volt, a hozzá külön kérésre feltálalt erőspaprika pürének a sóson kívül más íze nem volt. Egy dologgal voltam csupán megelégedve, és az a leveshez felszolgált gyufatészta minősége volt. Mindez 4.500Ft-omba került, ellentétben az étlapon szereplő 3.300Ft-os árral szemben - gondolom a különbség abból adódott, hogy többféle halból álló betéttel kértem felszolgálni a levest. A helyi szakács a halászléfőzés két legalapvetőbb szabályával sem volt tisztában: 1. többféle hal felhasználásával készítjük, 2. a halat főzés előtt enyhén besózzuk és pár percig állni hagyjuk. Látogatásom idején rajtam kívül csak a helyi focicsapat tagjai ültek az étteremben, más vendég nem - eleinte csodálkoztam ezen, most már nem.
Kell némi idő és tapasztalás ahhoz, hogy az ember felmérje annak értékét, ha valahol stabilan tudják tartani a jó közepes szintet. Fél évtized elteltével ismét betértünk a Paksi Halászcsárdába. A dekorációban nem éreztünk semmi változást. A hetvenes évek hangulatát árasztja továbbra is, a belső...
Budapestről hazafelé jövet úgy döntöttünk, hogy megállunk Pakson egy kellemes ebédre. Az út során felfrissülni, megpihenni mindig jól esik, és mivel az útvonalunkba esett a híresnek mondott Paksi Halászcsárda, úgy gondoltuk, adunk neki egy esélyt. Ha akkor olvassuk el a Google értékeléseket,...
Bevallom, hogy Kömlődre siettem, a kedvenc halászcsárdámba, amihez annyi jó emlék tapad évtizedek óta, de a legnagyobb megrökönyödésemre, bezárt, eladó, kiadó... van-e ennél szomorúbb látvány? Egy tragédia. Így aztán lógó orral vissza Paksra, ott is van halászcsárda, lássuk, azért Szegedig nem...