Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sajnos betértem ide halászlevet enni

Paksi Halászcsárda PaksPaksi Halászcsárda Paks a térképen

Gyenge 2023. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 4.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Csak remélni tudom, hogy nem olyan az igazi paksi halászlé, amilyet itt, ezen név alatt felszolgálnak.
Pécsről hazafelé menet vasárnap késő délután megéheztem és betértem a Halászcsárdába halászlevet enni. Az épület kívülről riasztó, bent azonban kellemes környezet fogadott. Hagyományos értelemben vett csárdára semmilyen módon nem emlékeztet a belső tér, a bútorok azonban kényelmesek, a tér elrendezése nagyüzemi éttermi stílusra hajaz. Az éppen szolgálatban lévő két pincér hölgy kedves volt. Sajnos mindez nem tudta ellensúlyozni azt a gasztronómiai csalódást, amit át kellett élnem.
A tervem az volt, hogy mivel a Duna mellett vagyunk és halászlé rajongó vagyok, a leves megkóstolása után választok még valamilyen más halételt is a kínálatból - nos a leves megkóstolása után a második fogásra nem került sor.
Agyonsózott, rendesen megpaprikázott, egyébként semmilyen más ízélményt nem nyújtó lében két és fél halszelet úszkált - a halhús vízízű, élvezhetetlen, az egész halászlének nevezett mű elfogadhatatlan volt, a hozzá külön kérésre feltálalt erőspaprika pürének a sóson kívül más íze nem volt. Egy dologgal voltam csupán megelégedve, és az a leveshez felszolgált gyufatészta minősége volt. Mindez 4.500Ft-omba került, ellentétben az étlapon szereplő 3.300Ft-os árral szemben - gondolom a különbség abból adódott, hogy többféle halból álló betéttel kértem felszolgálni a levest.
A helyi szakács a halászléfőzés két legalapvetőbb szabályával sem volt tisztában: 1. többféle hal felhasználásával készítjük, 2. a halat főzés előtt enyhén besózzuk és pár percig állni hagyjuk.
Látogatásom idején rajtam kívül csak a helyi focicsapat tagjai ültek az étteremben, más vendég nem - eleinte csodálkoztam ezen, most már nem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:

Paksi Halászcsárda további értékelései

2023.11.12a párjával
Átlagos
Bevallom, hogy Kömlődre siettem, a kedvenc halászcsárdámba, amihez annyi jó emlék tapad évtizedek óta, de a legnagyobb megrökönyödésemre, bezárt, eladó, kiadó... van-e ennél szomorúbb látvány? Egy tragédia. Így aztán lógó orral vissza Paksra, ott is van halászcsárda, lássuk, azért Szegedig nem...
2022.08.28családjával
Szörnyű
pénteki napon foglaltam asztalt 4 főre vasárnapra,amit telefonon megerősítettek..Mikor odaértünk nem találták a foglalásomat.Ez egy szülinapi ebéd lett volna.Többet ide nem megyünk.Mivel az értékelésem túl rövid,a rendszer nem fogadta el,ismét csak annyi,hogy ide többet nem megyünk!!!
2020.09.22barátokkal
Átlagos
„Hét év után minden olyan más” – énekelte 1973-ban a Fonográf együttes. Persze más kontextusban. A Paksi halászcsárda ugyanolyan volt, mint hét éve, itt mintha megállt volna az idő. Na jó, az árak változtak, de nem is lehet elvárni, hogy miközben mindenki árat emel, s az...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Nagy Szálloda Paks - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.21-ig
Erzsébet Nagy Szálloda Paks
48.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
2024.12.24-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!