Pekáry Kastély Étterem Pécel - Vendégvélemények összefoglalója
A Pekáry Kastély Étterem Pécel egy tágas, elegáns éttermi egység, amely a kastélyos környezetet modern konyhai szolgáltatásokkal ötvözi. Hatalmas belső terek és több kisebb helyiség, plusz külső terasz és benti fedett sátor biztosítják a kényelmes étkezést különféle igényekhez. Hétvégén és ünnepnapokon svédasztalos ebéd a kínálat központi eleme, változatos ízekkel és gyors szolgáltatással.
A grillpult a svédasztalos étkezést gazdagítja, frissen sült húsok és egyedi grillezett finomságok érkeznek a tányérokra. A személyzet udvarias, készséges, és a hely alkalmas családi összejövetelek, céges események vagy baráti találkozók lebonyolítására. A kastélyból körbevett környezet és a kertben található szökőkút, rózsaliget romantikus atmoszférát teremtnek, amely esküvőkre és nagyobb rendezvényekre is jól alkalmazható. Az étlap gazdag hagyományos magyar ételekben, és a tálalás igényes módon történik. A desszertek és a részek széles választéka kiegészíti a főételeket, így minden korosztály számára található kedvenc. Bizonyos értékelések ugyan megjegyzik, hogy egyes ételek íze vagy előkészítése egyedi vélemény szerint elmaradhat, de ezeket a tapasztalatokat sok vendég pozitív kiszolgálás és hangulat ellensúlyozza. Az ár-érték arány a svédasztalos és grillpultos lehetőségek esetében kedvezőnek értékelhető, különösen a lakóhelyhez közeli lokáció és a terasz nyújtotta élmény fényében. Összességében a Pekáry Kastély Étterem Pécel egy olyan hely, amely a történelmi környezet mellet modern kiszolgálást és változatos kínálatot kínál, így ideális helyszín családi és közösségi eseményekhez.
Gondoltam, benézek, aztán lesz, ami lesz. Mármint az étlapon, meg a tányéron. Én nem a hétvégi tömegdemonstrációt, a svédasztalos dínomdánomot választottam, hanem csak úgy, szerényen, csendesen a hétköznapi ebédet. Étlapról. Jó ötlet volt, lett így nekem egy tányér vargányakrém-levesem szarvas sonka chipssel, azután meg kemencés kacsacomb káposztás cvekedlivel.
Meg voltam elégedve. Hatalmas terek vannak itt, külső terasz, benti fedett sátor, ez egy kicsit SZOT-üdülős, de van normális étterem is, két teremnyi, csak kicsit beljebb. Így aztán egyedül eszel sok helyiségben. De a konyha dolgozik rendesen, akárhányan vagy. A kastélyból nem sokat látni. érzékelni, de itt van a fejed felett. Fizetéskor kb. 10 ezerre rúgott a számla, megkérdeztem, hogy szervízdíj van-e benne? Van, van. Jó, akkor megelégedtem ezzel. Aztán még volt egy-két feszült pillanatunk, hogy akkor ennyi? Ennyi legyen? Miért, mennyi legyen, ha már egyszer benne van a felszolgálási díj is? És nem gondoltam, hogy kétszer kéne pótfizetnem. Tulajdonképpen meg voltam elégedve az ebéddel, meg voltam elégedve a kiszolgálással, a hellyel, fizettem is szépen, szóval miért kéne még több bőrt lenyúznom magamról? A 12%-os, 1060 forint szervízdíj kifejezi a megelégedésemet.
Többször jártunk itt, mindig nagyon finomak voltak az ételek, nagyon kedvesek voltak a felszolgálók. Hétvégen a svédasztal is nagyon jo. Es az ételek minőségéhez kélest, nem volt drága.