Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Michelin tányéros hely Pécsett

Morzsa pékség és étterem PécsMorzsa pékség és étterem Pécs a térképen

Kiváló 2022. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. március 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér letisztult, már-már puritán, de barátságos, az ember hamar otthon érzi itt magát, kifejezetten jó a fények beállítása. A kenyerek közelsége, a megrakott borospolcok is növelik az otthonosságérzést.
Az étlapon az egyes fogások legfőbb alapanyagai szerepelnek felsorolásszerűen ételmegnevezésként, ami az utóbbi években egyre elterjedtebb a magas gasztronómiában. Mi rendeltünk májkrémes kenyeret, a tökélyt ízre, állagra nem egyszerűen súroló, hanem annak fogalmába tökéletesen beilleszkedő kenyéren a pástétom kellemes állagú, jó ízű és szép színű volt. Nem hagytuk ki vajas kenyeret sem, mely szintén egyfajta műfajcsúcsnak bizonyult.
Megkóstoltuk az Onsen tojás, barna vaj, mandula, organikus rukkola nevű kompozíciót, ez is megfelelt felsrófolt várakozásainknak.
A wagyu vékony szeletekre vágva, hidegen érkezett, pak choy-jal és gochujanggal (koreai chiliszósszal), ez sem okozott csalódást.
Megelégedésünkre szolgált a kávés vajjal és szarvasgombával társított, ihletadó káposztafogás is.
Számomra a ponty, zöldbab, mangalicaszalonna adta a legtöbbet. Prémium alapanyagból szakértelemmel elkészített ponty, ötletes körettel mi lehet ennél jobb?
Vélhetően a kakaós csiga, mert egyik társunk figyelmen kívül hagyva baráti tanácsainkat, kettőt is megevett belőle, s utána csak nézte, hogy mi mit eszünk, mert teljesen jóllakott. A Morzsában egyébként természetes az osztozkodás, a tányérokat középre teszik s mindenki megkóstolhat mindent, már persze, ha a társaság nem merev és hajlandóságot mutat erre.
Megkóstoltuk mindkét desszertet, a ribizlis madártejet, valamint a szilvával és kakukkfüves morzsával társított fahéjfagylaltot, melyek kitűnő lezárását képezték egy emlékezetes kulináris kalandnak.
Bevásároltunk a kovászos kenyerekből is, vittünk haza mákos szezámosat, bornholmi-t, amit vélhetően az azonos nevű dán szigetről érkező lisztből sütnek, továbbá francia szendvicskenyeret, azaz pain de mie-t, melyek közel egy hétig naponta felelevenítették pécsi élményünket.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (33)
Morzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - EgyébMorzsa pékség és étterem Pécs - Egyéb

Morzsa pékség és étterem további értékelései

2023.09.20a párjával
Kiváló
Évente többször eljövünk ide, általában tematikus vacsoraestekre, de a szeptember más. Számunkra az ősz első hónapja évek óta Pécsről és Villányról szól, és ilyenkor főleg gasztrotúrát tartunk (meg persze kirándulunk is). A Morzsába mindig eljövünk. Ez alkalommal is izgalmas volt minden fogás....
2022.09.12barátokkal
Kiváló
Ha Pécsen vagy a környéken járok, a Morzsa mindig kötelező program. Sőt, többször mentem Budapestről Pécsre kifejezetten ezért az étteremért. Pékségnek látszik - és valóban az is -, de emellett gasztro bisztró, változatos, kreatív fogásokkal, komoly borlappal. A séf és a tulajdonos remek izléssel...
2022.04.25barátokkal
Kiváló
A Morzsa az a hely, amiért bármikor érdemes autóba ülni vagy vonatra szállni, és elutazni egy ebédre, vagy egy vacsorára, de főleg mindkettőre. Az étterem a pécsi sétálóutcában, a Széchenyi térről nyíló Király utcában található, a Dzsámitól párperces sétára. A hely maga egyszerre pékség és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Sopianae Pécs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.01.01-ig
Hotel Sopianae Pécs
24.300 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.06.01-ig
Thermal Panzió Igal
76.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval