Budapesttől 26 km-re északra, a Szentendrei-szigeten fekvő település, üdülőövezete Surány. Nevezetességei: barokk stílusban épült református templom, Dunára néző Eszterházy-Bercelly kúria (ma Eper csárda), Pázsit Tófürdő. Az augusztus 20-i Szent István napi ünnep kiemelkedő rendezvénye a községnek.
Maga a hely jo a kis kiszolgáló aranyos volt de a grilezett zöldség amit rendeltem az katasztrofa volt se az íze se az állaga nem beszélve a tálalásról szőrnyű a zöldségek ahogy fel voltak vágva hát az nem ember elé való volt.Nagyon nem ajánlom senkinek.
Vácon járunk a jol ismert kedvenc Duna parti étteremben. A hoség enyhitésére forro huslevest kértunk , és eg tál pörkoltetm uborka salátával. Italnak bodzás limonádét. A vendégloben igen kevesen voltak, a hoség inkább a forroság miatT. Minden kifogástalan volt és gyors.
A személyzet nagyon korrekt és barátságos volt,a svédasztalos étkezések kivállóak voltak,a szoba nagyon kellemes és hangulatos volt az ágy roppant kényelmes,a szállodát béke és csend vette körül,a wellness részleg felnőtt párnak nagyon megfelelő,a folyosókon,és a szobában is lévő festmények...