A Café Maran Siófok első specialty kávézója és reggelizőhelye, brunch kínálattal, isteni kávékkal amiken túl helyben készült olasz fagyit, egyedi sütiket és friss pékárut is találunk.
Még az idei szezon elején jártunk éppen Siófokon és induláskor szerettünk volna inni egy kávét. Séta közben ide tévedtünk be, kívülről is szimpatikus volt és már ültek is páran a teraszon. Nagyon jó időnk volt, így mi is kint foglaltunk helyet. A felszolgáló kezdetben kedves volt, viszont azután hogy csak kávéztunk, kicsit furcsának találtam a viselkedését.
A Cafe Maran a legszínvonalasabb kávézó a Balatonnál, megítélésem szerint. A kiszolgálás kifogástalan, a kávé kiváló, jók a sütik, tartanak kézműves söröket és kiváló borokat. Ittam egy pohár Garamvári Classic pezsgőt, 890 ft volt, társam egy Café Lattet (850), én is megkóstoltam, megfelelt a felfokozott várakozásainknak.
Ittam továbbá egy Raspberry Mojitot (1990 ft), jó volt, továbbá egy pohár Ogrét is a Szent András főzdétől (690). Sütit csak csomagolva kértünk, egy vaníliakrémes-gyümölcsös szeletet (1150 ft), ami nagyon finom volt, bloggerzsáner, 4,5 pont. Mármint a süti. Az egész együtt csillagos ötös.