Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kiszolgáláson erősen változtatni kéne, az ételek pár kivételtől eltekintve kitűnőek.

Öreg Halász Vendéglő SiófokÖreg Halász Vendéglő Siófok a térképen

2014. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2014. július 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Rendszeresen járunk ide nyaralások alkalmával mióta felfedeztük. Azaz legalább 1x/1 hetes nyári üdülés. Első látásra és látvány alapján álométterem volt :). Ráadásul "Balaton", és "hal". :)
Imádjuk a gerenda, cölöpházakat, cölöpökön álló faházakat... Szép környezet, udvar, stb. Virágos terasz.
A kiszolgálás miatt azonban egyre kedvtelenebbek vagyunk.
Nehezen megközelíthető az átlag, azaz nem autós embernek. A központból kiesik, a főút mentén helyezkedik el. Járda nincs arra, a másik oldalon vasút, az úton nagy forgalom száguldozó autókkal. Az árokparton még elevickél addig valahogy az ember a Lidltől, feltéve ha nem esik az eső, szerencsésen átugrotta a Lidlnél az árkot, a füvet is nyírják és el nem üti addig vmi. Szóval ez nagyon negatív. Lakóházak vannak arra, nem értem, hol a járda?
Észrevétlenek. Sokáig nem tudtuk, hogy léteznek, semmi reklám, info. Weboldal, ha az weboldal, jelentéktelen. Egyes éttermeknek nem is tudom, mit nem adnék 1 online étlapért...
Nyelv: minden német. Vendégek: külföldiek.
Úgy érezzük mindig mindenből, hogy előnyben részesítik őket, és lényegesen kedvesebbek velük. Persze gondolom ők nem gyalogolnak, mindegy nekik mit és mennyit rendelnek, és mennyi borravalót adnak. Ahogy ott elnéztem társaságokat.
Korábban a 2 személyes haltálukkal kezdtük, hihetetlen finom volt. Tömör fa asztalok és padok, belógó felfutó virágok... A palacsintatészta szerű tésztába mártott, kisütött halfalatok-nem tudom, mi a szakszerű neve- nem voltak frissen készültek, ropogósak, tippadt, ehetetlen volt az egész. Többségében rendkívül finomak a fogások. Kísérőm sült kacsát kért egy alkalommal, mert nem szereti a halat, párolt káposztával, én is kóstoltam. Az nagy adag volt, és életemben nem ettem olyan finom, sült, fél kacsát. Azóta is emlegetem.
Egy hete: Rántott pontypatkót kértem hasábbal, kísérőm túrógombócot. A túrógombóc hatalmas adag volt, és szépen tálalva, apró hozzá passzoló sárga szilvával, vagy mivel. Tény, hogy tele van az étlap fantázianevekkel, magyarázat nélkül, amit esélyem nem volt végigkérdezni. A kísérőmnek esélye nem volt főételt kérni, mert a pincér olyan szinten sietett minket a rendeléssel. Zárás még a közelben sem volt. Pár percenként odajött, hogy kitaláltuk-e már mit kérünk, miközben próbáltam kibogarászni, mit takarhat a név, mivel szerettem volna vmi újat kipróbálni. Harmadszorra már olyan barátságtalanul jött oda, hogy reméli, már biztosan kitaláltuk, mit kérünk, pofákat vágott, hogy inkább nem mertem megkérdezni, mit takar ez vagy az a név. No comment. Inni nem kértem. Így lett rántott ponty. Ami egyébként kitűnő, és szálkamentes volt.
A pincérek itt sem változnak évente, és idősebbeket alkalmaznak. Csak idősebbeket. Ez pozitív, de talán nyitni kéne a fiatalabbak fele, mert ilyen lekezelő, unott, és barátságtalanok még sosem voltak.
Nem gond, jövőre ha marad így, jön a pincér-szivatás. :) Most még nem nyitottuk ki a szánkat, csak lestünk, hogy mi a bajuk. De ebből elég volt. Inkább elmegyek magam a konyháig. :)
Zárás előtt fél órával már szedték össze a terítékeket, párnákat stb. Még be sem fejeztük. Az elején alig akartak bent asztalt adni, pedig nem egy volt szabad, és később sem teltek be. Ha a kiszolgálást kizárjuk, és nem jutnak eszünkbe a pincérek, egész jól érezzük ott magunkat. Tavaly is olyan nemkívánatosan viselkedtek velünk, de akkor még próbálkoztak vmi kényszeredett kedvességgel.
Hozzáteszem, hogy előtte nap is ott voltunk, de nem tudtuk, mikor zárnak. Pakoltak, azért megkérdeztem, hogy zárnak...stb ? Másodszorra, harmadszorra már kiabálva. Aki hátat fordítva szedte a párnát szóra sem méltatott, aki szemben állt velünk kicsit messzebb, és nézett minket, szó nélkül megfordult, és elment. No comment. Hiába, nem németül kérdeztünk, lehet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (2)
Öreg Halász Vendéglő Siófok - EgyébÖreg Halász Vendéglő Siófok - Étel/ital

Öreg Halász Vendéglő további értékelései

2021.11.08családjával
Szörnyű
Átutazóban jártunk itt. A pincér, egy mogorva idősebb ember leültetett bennünket egy asztalhoz, ahol kezdetben türelmesen vártuk, hogy legalább annyit kérdeznek, mit innánk. Nem történt meg. Mintha ott sem lettünk volna. Meguntuk a várakozást, meg a flegma hozzáállást és elmentünk egy normális...
2021.09.18családjával
Szörnyű
Flegma, lekezelően viselkedő pincér, aki pofákat vág és lenézően viselkedik a vendégekkel, gondolom a törzsvendégekre ez nem vonatkozik. Mi az első 10 perc után távoztunk, több szót nem is érdemel!
2020.08.25gyerekekkel
Átlagos
Augusztusban jártunk itt a családdal - 4 felnőtt és két gyerek. Kifejezetten a halászléért mentünk, ami nem volt rossz, inkább átlagos. Harcsahalászlét ettünk belsőséggel. A lé kissé sós volt, hal elegendő volt, be a belsőség kevés volt és nem volt teljesen átfőzve. A többi kaja átlagos volt. A...
Népszerű szállások a környéken
Villa 55 & Pool Siófok - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
05.01-09.20.
Villa 55 & Pool Siófok
60.000 Ft / 6 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval