Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bob Herceg és a Csárdáskirálynő

Zenepavilon Siófok SiófokZenepavilon Siófok Siófok a térképen

Kihagyhatatlan 2023. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. október 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A vasútállomás és a buszpályaudvar közelében van egy szép park Siófokon, Millennium Parknak hívják, itt található a csinos Zenepavilon. Mint építészeti alkotás is megér egy látogatást, de van két különlegessége. Egyrészt benne ül Kálmán Imre, népszerű operettszerző bronzszobor formájában, Siófok szülötte ( eredeti neve Kopstein Imre volt), másrészt a zenepavilon valóban zenél is. Egész nap, 9 és 21 óra között, minden óra 25. percében automatikusan megszólal egy-egy részlet Kálmán Imre műveiből. De ezen kívül egy listából magunk is választhatunk lejátszandó dalt egy megadott listából.
Érdekesség, hogy a park helyén egy nagy autóparkoló volt évtizedeken át, még diákkoromban is, ezt szüntette meg a városvezetés és inkább ezt a szép parkot alakították itt ki, a sétány és a belváros közelében. Ez a Zenepavilon egy újdonság a városban, 5 évvel ezelőtt, 2018-ban állították fel annak tiszteletére, hogy Siófok 50. évvel azelőtt kapott városi rangot.
Ha már a parkban járunk, érdemes a parknál lévő Dinasztia cukrászdába is bemenni, fantasztikus a fagyi és a süti is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Zenepavilon Siófok Siófok - EgyébZenepavilon Siófok Siófok - EgyébZenepavilon Siófok Siófok - EgyébZenepavilon Siófok Siófok - EgyébZenepavilon Siófok Siófok - EgyébZenepavilon Siófok Siófok - Egyéb

Zenepavilon Siófok további értékelései

2023.10.30a párjával
Kihagyhatatlan
Siófokon járva mindenképpen felkerestük tiszteletből a mester pavilonját. Tetszetős, szépen megépített. Éppen ünnepi megemlékezést tartottak a közelben így nem lett volna illendő Hajmási Péterre zendíteni.
2022.10.17egyedül
Érdekes
Ez a bizonyos zenepavilon a Millenniumi parkban van, a vasútállomás előtt. Ez így nem volna még annyira érdekes, de benne ül egy öregúr, bizonyos Kálmán Imre, és így azért már egészen másképp hangzik, nem? A működés lényege pedig, hogy a régi dallamok a mai világhoz csatlakozhassanak, hogy van...
Népszerű szállások a környéken
Villa 55 & Pool Siófok - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
05.01-09.20.
Villa 55 & Pool Siófok
60.000 Ft / 6 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval