Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Többet ide nem jövünk!

CE Plaza Hotel SiófokCE Plaza Hotel Siófok a térképen

Szörnyű 2016. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. június 21.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
És másnak is ezt ajánlom, aki ebbe a szállodába akar megszállni. Lehet, hogy jó ár-érték arányban áll a szálloda, de ha abból indulunk ki, hogy egy nyaralást egy átlag magyar ember nem sűrűn engedhet meg magának, akkor ezért az árért akár jobbat is választhatna. Vagy egy kicsivel többért akár még jót is.
A szállodáról: kiemelem, hogy „bevallás”(?) szerint a szálloda 4*-os. Lehet, hogy a szocializmusból maradt itt egy vörös csillag, meg esetleg az egyik üstökös is a hotelra esett, mert 2, maximum 3 csillagot érdemelhetne. Megérkezésünkkor eleve azt láttam hibának, hogy nem lehet a szálloda előtt megállni, mert a sok spórolós magyarnak Passatra, Octaviára telik, de a mélygarázs 1500Ft-os napidíjára nem. Viszont a szálloda mellett nem lehet megállni, mert olyan az út kiképzése. Sebaj, lejjebb megpróbáltam a lakóházas övezetben és itt van az első probléma: végig kinn van a megállni tilos tábla. És a siófoki közterületesek nem a jó szándékukról híresek (tapasztalat).
Becsekkolás viszonylag zökkenőmentesen történik, majd mélygarázs elfoglalása. Második pofon: annyira szűk a mélygarázs beállója, hogy nem tudsz 1 (de még 2-3) lépésben se befordulni a megállóhelyre. Jobbra-balra oszlopok, autók. Szóval amint sikerült beállnom, az autó ott is maradt, ezzel egy métert sem tettem majd egy hétig.
A hotel kialakítás akkor lenne a legszerencsésebb, ha mellékelnének egy térképet is, mert hogy összevissza van minden összeépítve mindennel, az elég gáz. Mindegy, a szobánk megvan, az utolsó szoba a mienk. Gyönyörű kilátás nyílik a hotel melletti házra, ahol egy kövér férfi időnként lambadázni tanul a kertjében. A szoba ablaka meg oda nyílik. Nem baj, nem ezért jöttünk, húzzuk össze a sötétítő függönyt. Ha összeérne. Nem tudod összehúzni a sötétítőt úgy, hogy mindenhol zárjon! Vagy az ablak melletti részen, vagy a 2 függöny között a fény átjön. Nem kell ébresztőóra, hiszen a napocska úgyis felébreszt. Hajnali 5.30-tól már fényesség ragyogja be a szobát. Pihenni jöttél, nemde?
Ahol végleg kiment a lábam alól a talaj, az a szobában levő „szekrény”. Ezen besírtam, de tényleg! Nincs ajtaja, olyan, mintha egy félig kész szekrényt tettek volna be, amiről lemaradtak az ajtók! Ha még valami félredugott helyen lenne eme nemesmű, de nem, szigorúan az ággyal szemben van. A hajnali napsütésben legalább tudod tanulmányozni a szakadt ruhatáradat, mert a ruha helyett a nyaralásra költötted a spórolt pénzedet. Kicsomagolás, majd vállfára akasztás után újabb döbbenet: a vállfák a ruhák (nyári, könnyű) súlya alatt leszakadnak! Jó játék a felakasztom, leesik, összeszedem és felakasztom módszer. Itt már nagyon fogtam a fejem. A páncélszekrény zárva, kód nincs, igazából nem is kértük, hogy nyissák ki (bár lehet, hogy az előző vendég az összes vagyonát pont ott hagyta), úgysem tudtunk volna mit beletenni, mert mint írtam: a spórolt pénzünk a nyaralásra ment el. Korábbi véleményben írta valaki, hogy szakadt volt a fürdőköpeny. Én ezt úgy értelmeztem, hogy biztosan az egyik vendég kifogott egy szakadtat. Nem, hacsak nem én is ugyanazt a köpenyt kaptam. A bal vállánál egy tenyérnyi! szakadás díszelgett! A köpeny ráadásul annyiszor volt mosva, hogy sprőd volt és a mosástól összement. A hosszúujjas köpeny nekem a könyökömnél véget ért. A korábbi véleményekben írták, hogy a fürdő eléggé elhanyagolt állapotban van és a klór szaga mindenen átjön. Bár valóban itt-ott-amott hullik a vakolat, de ez nem volt annyira számottevő, a klór szaga pedig semmivel nem volt erősebb, mint bármely más fürdőnél. Persze a 4 szaunából itt is csak 3 működött, az egyik technikai okok miatt zárva. Tudomásom szerint, már hónapok óta.
Étkezés: a szálloda szakácsával el kéne valakinek beszélgetnie, mert szerintem nem jól értelmezi a szakácskönyvet. Meglátásunk az, hogy a napi fűszeradagot egy helyre összegyűjti, majd a fűszerek közül elsősorban a sót beleteszi mind a levesbe. Így a leves sós lesz (de mindig?) cserébe a második sótlan. Átlagban hozza a normál értéket, de ennek nem így kéne működnie. A leves készítésével amúgy is gondja van a séfnek, mert azért mert valamire ráírja hogy krémleves, az nem a fokhagymától lesz krémleves. Pedig a brokkolikrémtől kezdve a sajtlevesen át mindennek fokhagyma íze volt. Ahogy Gyurcsány mondaná: nem kicsit, nagyon!
Enni, azt legalább tudunk. Vagy nem. Mert ha nem kelsz időben akkor a magyar mentalitású emberek mindent lerabolnak. És tesznek a kis szalvétájukba is egy kis ételt, hisz mi lesz, ha étkezés után kitör a III. világháború és éhen maradnak? Így fordulhatott elő az az eset is, hogy a gyerekmenü eltűnt (a felszolgálást követően 20 percen belül), a kitett túrós lepényből fejenként 4-5 a tányérokon landolt, így aki nem kelt elég korán, vagy nem volt szemfüles, az aznap hoppon maradt. És nem ez a szomorú, hogy a magyar még a zsebét is teletömte, hanem az, hogy a szálloda kiszámolja, hogy a napi 40-50 embernek max. 100 túróslepény jár. Akinek nem jut, az így járt. Máskor meggondolod, hogy hová költöd a pénzed, vagy mikor jössz enni.
A játszóház szintén siralmas állapotban van, gyakorlatilag nincs aki a gyerekek után pakolna. Legalább egyszer egy nap. Ami kikerül, az kinn marad. A darts nem működik, a pingpongasztal darabokban, az XBOX joystickja hiperérzékeny. Ez is vicces, hogy kb. 30 gyerekre 1 XBOX jár. Persze, a gyerek ugrálóvárazzon, ne az XBOXot nyomogassa. Azt lehet otthon is. Ha van. De nincs. Ja, apropó játszóház: valakinek feltűnt már, hogy a játszóházban ablakok vannak, de nem nyithatóak? Sokkal melegebb van lenn, mint fenn és ami a ráadás: levegőtlen.
Összességében nem sok jóra emlékszem ebből a szállodából. Remélem más is megfogadja a tanácsomat és ide nem megy semmiképpen.
Ja, +1: egy teljes napom elment arra, hogy magamat kúráljam, mert vagy az ételtől, vagy a vízben volt „valami”, ami nem tett jót az emésztésemnek…a 4 fal között maradtam.
Milyennek találod ezt az értékelést?

CE Plaza Hotel további értékelései

2024.05.01gyerekekkel
3 nap 2 ejszakat toltottunk a hotelben. Voltunk mar itt 5 évvel ezelőtt, akkor elégedettek voltunk. 2 eves kisfiunkkal voltunk, jatszószoba nagyon jó volt neki, élvezte nagyon. Wellness részleg gyerkoccel kicsit egyhangu volt, de igy is el tudott játszani a kicsi vízbe. A szemelyzet nagyon kedves...
2024.04.29gyerekekkel
Átlagos
A labirintus szerű folyosók,alig találtuk a szobánkat. A leg elfogadhatatlanabb a folyosó ezer éves padlószőnyegezése. Múlt századi. Szoba rendben volt,személyzet,bútorzat átlagos. Medence vize hideg. Az pozitívum, hogy zenés esteket szerveznek,és hogy központi fekvésű a szálloda. Igaz a Balaton...
2024.04.28a párjával
A párommal két éjszakát töltöttünk a CE Plaza Hotelben; tavaszi pihenés, wellnessezés céllal mentünk. A személyzet többsége kedves volt és segítőkész. A szoba kényelmes, bár a balkon és a fürdőszoba nem volt annyira hívogató, a célnak megfelelt. Az ételek viszont nagyon finomak voltak; mivel...

A CE Plaza Hotel legnépszerűbb csomagjai

CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció (1 éjtől)
Balatoni családi vakáció (1 éjtől)
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok - Pünkösdi hosszú hétvége (1 éjtől)
Pünkösdi hosszú hétvége (1 éjtől)
59.800 Ft / 2 fő / éj-től teljes panzióval
05.17-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
90.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval