Soltszentimre Kiskőröstől északra, Kecskeméttől délnyugatra helyezkedik el, Bács-Kiskun megyében. A honfoglalás korából maradt ránk az a Soltszentimre határában talált, csontlemezzel díszített fanyereg, ami ma a Nemzeti Múzeumban látható. Másik középkori emléke a Csonka-toronyként ismert templomrom.
Érdemes megtekinteni a helybéliek összefogásával létrehozott Állandó Helytörténeti Kiállítást. A kiállításon a település történetét dokumentumok, használati tárgyak mutatják be. További nevezetességei: római katolikus templom, első és második világháborús emlékmű, református templom.
A kiskőrösi Pizzaphone egyszerűen fantasztikus! A felszolgálás tökéletes: a dolgozók kedvesek, figyelmesek, mindig mosolyognak, és érezni, hogy szívvel-lélekkel csinálják a munkájukat. Ritka manapság az ilyen őszinte vendégszeretet. A pizzák pedig csodálatosak! Frissek, bőségesek, elképesztően...
A pékség rendben van.Sajnos a mobilpékségben nincs lehetőség/gondolom kézmosásra.Már nem veszek az autóról.! Nagyon rosszat tapasztaltam. Jeleztem a pékségben diszkréten."szóra sem érdemes"