A Károly-kilátó lábánál épült fel a Soproni Parkerdőben a Kőhalmy Vadászati Múzeum, mely Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus és a Soproni Egyetem tanárának nevét viseli. Az épület földszintjén lévő erdei büfé mellett elsősorban a gyerekeket célzó interaktív tárlattal találkozhatnak a látogatók, mely bemutatja a parkerdő állat- és növényvilágát.
A felső emelet a Kőhalmy-hagyatékot tekinthetjük meg.
A Károly - kilátóhoz sétáltunk éppen, amikor megláttuk, hogy a szomszédságában található a Kőhalmy Vadászati Múzeum. Éppen kifogtunk egy gyereksereget :) de ők akkor már a büfé kínálatai között válogattak, így mi alaposabban megtudtuk nézni a kiállítást. Megmondom őszintén erről előzetesen nem olvastam, így ez is egy plusz programot adott nekünk a kilátó előtt.
Az alsó szinten az erdő állatairól és növényeiről lehet megtudni pár érdekes dolgot, az emeleten pedig Kőhalmy Tamás munkásságába kaptunk betekintést. Vadászatról, állatokról. . Szerintem szép és felújított a múzeum, kellemes pihenőhely a terasza.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 14 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.