Hotel Kapitány Superior Wellness Sümeg bemutatkozása
A Hotel Kapitány ****Superior Wellness közvetlenül a Sümegi Vár tövében épült, történelmi környezetben. Az épületet körülölelő szép- és nyugodt környezet a kellemes kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben. Vendégei betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
Kiváló elhelyezkedés (a vár látványa az erkélyről különösen megragadó), tágas terek (a szobák, a wellness és az étterem terén is - még közel teltháznál is). Bőséges és finom ételválaszték - kiváló fogast ettünk például - a wellness tisztasága sajnos NEM mindig kielégítő (törött csempék, penész). Az extra programkínálat kiemeli a többi wellnessszálló közül.
A szálloda nagyon jo helyen fekszik,konnyen megkozelitheto. A szoba átlagos,semmi kulonleges. Viszont az étkezés az már 4*. Nagyon nagy választék,eloételek,foetelek,koretek,desszertek,mindenbol enni kell. Kissé sokan vannak a vacsorakor,így tumultus van az asztaloknál. A középkori lakoma jo otlet,már ami a produkciot illeti,de a lakoma nem nagy szám.
Ott nem laktunk jol,idegenekkel ulni egy asztalnál egy kacsacombal,hát az étteremben jobban tudtunk volna enni. Egyszer ki lehet bírni,de legkozelebb ezt az atrakciot mar kihadjuk.
3 napot töltöttünk el a szállodában. A hely egyik attrakciója a középkori lakomával egybekötött lovagi játékok megrendezése. Annak aztán van hangulata. /már a lakomának. /A lovagi játék kicsit cirkuszias, de élvezik a gyerekek. A lakoma,az igen. Azt nem szabad kihagyni. A szálloda wellness részlege hangulatos,tágas.
Ritkán látott külföldön élő vendégeinkkel egy olyan helyet választottam, amely több szempontnak megfelel egyszerre. Így esett a választás a Hotel Kapitányra. A felújított csodaszép Sümegi vár lábánál fekszik a Hotel. A várcsárda messze földön híres a jóízű és változatos magyaros konyhájáról és ami előny, hogy sétálva csupán pár perc a szállodától.
Íme hát a nagy nap. Megérkeztünk a Hotel Kapitányba. A recepción fogadott az első meglepetés. A személyzet gyönyörű egyenruhába volt bujtatva. A magyaros motívumokkal ékesített ruha még a fiuknak is jól állt. A hall szép és tágas. Kényelmesen tudtak várakozni a családtagok a bejelentkezés ideje alatt. Na erre szükség is volt, mert kis bonyodalom történt, mivel nem kértük a vacsorát, ami benne van az árban és már nem volt bent a Manager, akinek jogköre döntést hozni. Azért nem kértük mert már le volt foglalva az asztal a csárdában. A személyzet kissé unottan foglalkozott a helyzettel. Nem mérték fel, hogy a fizető vendégből élnek. Kis idő és huza-vona után sikerült megegyezni. Ezt azért sem értettük mert, mint kiderült a Hotel és a Csárda egy üzemeltetés alatt van. Ezután elfoglaltuk a szobákat. Amik nagyon tiszták és újszerűek voltak. A kilátás lenyűgöző volt. A lemenő nap bearanyozta a Sümegi várat. Azonnal elfeledtük az előző kellemetlenséget. Azért jól esett volna egy ingyen pezsgő a szobába. A műszakváltás utáni személyzettel, tiszta lappal indultunk. Innen minden gördülékenyen ment tovább. Nagyon segítőkészek voltak. Átmentünk a Csárdába vacsorázni. Az ajándék aperitif után egy a magyar konyha remekeiből összeválogatott menüsor töltötte be az estét. Az ételek frissek, ízletesek és kreatívan ötletesek voltak mégis hangsúlyozták a magyar konyha jellegzetes világát. Aki szeretett volna talált magának könnyed ételeket akár vegetáriánus akár csak diétás ételre vágyott is. Mi nem ezeket az ételeket kóstoltuk. Sajnos már nem volt élő zene. Mikor ezt panaszoltuk a személyzet nagyon segítőkészen mérsékelt és diszkrét humorral segített megoldani a helyzetet. Egy kis pénzzel azonnal rávehető volt a prímás, hogy maradjon még egy kicsit. Így lett zene is és megfelelő hangulat nem csak a finom testes magyar boroktól. Az étkezés végén egyik családtagunk szeretett volna enni palacsintát. Na ez mint kiderült hiba volt. Igaz már közeledett a záróra de azért mégis csak szégyen volt egy agyon mikrózott, száraz palacsintát a vendég elé tenni főleg egy ilyen kiváló menüsor végére. Mert ha minden silány akkor nem tűnik fel a desszert sem. De így…… Nem szóltunk a felszolgáló mégis rögtön észre vette, hogy valami baj van. Ezt nem volt nehéz mert egy falat hiányzott csak a desszertből és kissé le volt fagyva a hangulat mikor kérdezte mi a gond. Nem szerettük volna megbántani mert nagyon lelkesen és szépen felszolgálva vezényelte le a vacsorát. Kérdésére, hogy hozzon e még mást azt feleltük nem szeretnénk tovább rontani a helyzetet. A számla korrekt volt, nem tartalmazta az ehetetlen palacsintát, ami lehetett volna a magyar menü ékköve akár. Visszatérve a szobába kellemes volt a hőmérséklet és ezt jól lehetett is szabályozni. A matracok keménysége éppen megfelelő volt, így mindenki pihentetően ébredt. Reggel lementünk a szálló wellness részlegébe. Ez nem volt túl nagy de ahogy az ember mondaná egyben volt. Itt is volt egy kis hiányosság, a szauna még nem volt meleg. A hátsó kis medencéből viszont csodásan látszott a vár. Ezután a reggelinél már nem volt nagy elvárásunk. Viszont amiért visszajönnénk, és ami feledtette a mindenhol tapasztalt apró hiányosságokat az itt fogadott minket. Csodás házi készítésű pékáruk és ételek voltak feltálalva. Mindenből bőségesen és változatosan. Ami meglepő volt, hogy nagy gonddal válogatott minőségi alapanyagok alkották a reggelit. Az ital választék is bőséges és minőségi volt. Ezt jeleztük is a személyzetnek . A kiszolgálás itt is hibátlan volt. Reggeli után a recepció nagyon figyelmesen és segítőkészen jelezte az érdeklődésünkre, a programok idejét és elérhetőségét. Összességében jó volt az ár-érték aránya az itt töltött napoknak. Kellemes emlékként őriztük meg a kirándulást.
Kívülről is pompásan kinéző szálloda,kedves recepciósokkal. A szoba felszereltsége tökéletes. Jó programlehetőségeket nyújtott,amiről még a szobánkban is volt tájékoztató,amit én nagyra értékelek,mert szeretem tudni,hogy milyen lehetőségek vannak az adott városban/faluban.
Remek kilátásunk volt a szobából a várra,főleg este mikor ki volt világítva,lenyűgöző volt. A wellness részleg nagyon jó volt,mert sok medencéje és jakuzzija van,tökéletes vízhőmérséklettel. Viszont a wellnessrészleg személyzetével nem vagyok megelégedve,mert nem voltak valami segítőkészek. Az étkezés svédasztala nem volt nagy választékú,a vacsoránál pedig inkább a vegetáriánus ételek voltak jellemzőek. A szálloda programján is részt vettünk,ami a lovagi torna volt. Élvezetes volt,és lovagi ételek vártak minket az előadás után,ami tökéletes volt. Olyanoknak tudom ajánlani akiket nem annyira érdekel hogy mit esznek,mert a wellnessrészleg tényleg tökéletes.
Szép igényes környezet, olyan elbújás a világ elől. Mivel nagyon nincs mit látni a közvetlen környezetben a szállodán kívül. 3 nap maximum amit itt érdemes eltölteni, intenzív pihenés céljából. A lovagi torna nekem kicsit olyan nagyon sportosra jött le, az azt követő vacsora pedig olyan futószalagosra sikeredett, ahol csak vacsora kiszórás aztán ennyi.
Nagy várakozás előzte meg ezt a "nyaralást". Rövidebb autózás után feltűnt a Vár, és alatta a hotel. Nagy parkolóban kifejezetten könnyű volt helyet találni, nálam ez már + pont. A korabeli ruhás recepciósok látványa rögtön visszahelyezett minket a lovagkorba. A szobánk nem volt kifejezetten tágas, én kicsit többet vártam.
A vacsora finom volt, sokféle étellel, de engem igazán a reggeli bűvölt el, személyes kedvencem volt a reggelinél készült saját "disznóságok", szalámik, sajtok és az elmaradhatatlan disznósajt! Ezt annyira meg is szerettük, hogy még be is vásároltunk belőlük. A wellness részlegen a medencéktől teljesen leválasztott szaunarészleg kifejezetten jó ötlet, így lehetett igazán regenerálódni. A medencék két szinten találhatók, a nagyobb medence volt a kedvencem. Eléggé sokan voltak, így a felső szinten levő jacuzziba már sajnos nem volt hely. . :( A drinkbárban ebédidőben elfogyasztott "paraszt tál" a vacsoráig kitartott,így aznap a vacsora időpontját későbbre toltuk. . :) A sümegi vár megtekintése se maradhatott el, bár a kaptató kicsit megdolgoztatta a szívünket. . :) Jól éreztük magunkat, és a kóstolóba vitt szalámi a családot is elbűvölte, így már ajándékba is vittünk belőle, nem csak saját felhasználásra, amikor a napokban ismét Sümegen jártunk.
Kihúzhatom a bakancslistámról ezt a helyet is! Régóta vágyutunk ide a családdal, de mivel a három gyerekkel érkezők mindenhol kivételes árkalkulációban részesülnek, így eddig ez a hely kimaradt! A Jézuskánk azonban megszánt! Anyukámmal és a két éves kislányommal töltöttünk 3 feledhetetlen napot itt!
Mindenképpen akkor érdemes itt megszállni, ha a lovagi torna napja is szerepel a programok között,mely jól szervezett szórakoztató,- bár az utolsó 15 perc szerintem megspórolható! Az épület tervezője előtt le a kalappal! A várat kiválóan felölelte, bár,ha kicsit több helyen járt volna (lsd. Velence Resort! ) akkor kitalálhatta volna, hogy kell minden szobát Várra néző panorámával tervezni! A wellness rész a szálloda kapacitásához képest teljesen kielégítő. Bár a szauna mérete egy kihasználtabb napon megkérdőjelezhető! Ha valaki itt akar sportolni, akkor a futást javasolnám. A terem az kicsit idejét múlt! A játszóház a cuki szóval jellemezhető leginkább! A szoba tágas volt. Nem értem miért nem akartak sosem beengedni a 3 gyerekkel a standard szobába? ! /illetve értem:))),de meg nem értem! / Az étel kínálata minősége tökéletes! A cukrász kicsit fejlesztheti még magát! de semmiképpen nem rossz, csak nem tökéletes! Összességében, ha kapunk egyszer egy jó árat gyerekestől akkor talán a nagy család is eljut együtt ide!
Összességében nagyon jó benyomásokat szereztünk! A szálloda elhelyezkedése kitűnő. Az ételek és a szállás is megfelelő volt. A középkori "játékok" és a középkori vacsora kellemes időtöltés felnőtteknek és gyermekeknek is. A vár közelsége jó lehetőség egy nem túl fárasztó gyalogos kirándulásra. Ajánlanám a helyet másoknak is.
Nem jártunk még a környéken. Nagyon tetszett Sümeg és a hotel is fantasztikus! A kilátásunk sem volt mindennapos! A személyzet kedves,a kaja is szuper volt! Nagyon jól éreztük magunkat!