Benczúr Gyula Mauzóleum Szécsény

Benczúr Gyula Mauzóleum SzécsényBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény
Benczúr Gyula Mauzóleum SzécsényBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény
36 fotó

Benczúr Gyula Mauzóleum Szécsény bemutatkozása

Benczúr Gyula festőművész síremléke Benczúrfalván található, amely falu 1927-ben vette fel a híres festő nevét. A síremléken található domborművet Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotta.

3 vendég értékelése alapján

33%
Érdekes
67%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

3 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony - Két ünnep között
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony
Royal Club Hotel Visegrád - Nyugdíjas ajánlat
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Hotel Narád Park Mátraszentimre

Benczúr Gyula Mauzóleum Szécsény vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1008 városban járt márFelfedező - 3135 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 63257 feltöltött kép
Érdekes 2025. szeptember 25.egyedül járt itt
Miközben magányosan akaratlanul rugdostam az avart, azon töprengtem, hogy mit és miért is hívunk mauzóleumnak? Azt hiszem, a jó meghatározás az, hogy valami átlagos sírhelytől elütő monumentális épület, intézményesített dísz, ami nagy pompájában kiemelkedik a környezetéből, hirdetve az ott nyugvó ember vagy család kivételes nagyságát.
Benczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - Külső képBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - Külső képBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - Külső kép
Még több kép (9 db) >>
Smaragd fokozatú értékelőOrszágjáró - 98 városban járt márFelfedező - 144 helyen első értékelőNépszerű író - 27 hasznos szavazat5 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 3627 feltöltött kép
Érdekes 2025. szeptember 6.a párjával járt itt
Benczúr, a festőfejedelem, Benczúr Gyula, az utolsó festőfejedelem. ekként jellemezték gyakran a művészettörténészek a festő nagyságát, fontosságát a magyar festészetben. Életében, alkotói tehetsége teljében, az adott kor megítélése szerint jogos is lehetett ez a minősítés.
Benczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - EgyébBenczúr Gyula Mauzóleum Szécsény - Egyéb
Még több kép (16 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 276 városban járt márFelfedező - 349 helyen első értékelőNépszerű író - 29 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2887 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. június 27.a párjával járt itt
A Dolánynak nevezett községet Benczúr Gyula tiszteletére nevezték át Benczúrfalvának, melynek temetőjében található a Mauzóleum. Nagyon szép domborművel, oszlopkkal, felíratokkal áll egy kidolgozott vaskapuval elkerített részen. Mellette leszármazottai és rokonai sírjai domborulnak. A temetőnek nyitvatartási ideje van, ilyenkor lehet látogatni. Aki erre jár ne hagyja ki felkeresni!
Még több kép (2 db) >>