Az Egyetem felé sétálva egy kis kanyar-utcában találtuk meg a Monyó referencia sörözőjét, amelyet egy hangulatos, elég nagy alapterületű pincében alakítottak ki. A beltér fiatalos, nem meglepő módon sok egyetemista jár ide. A közelúltban a ZSUPSZ újhullmáos kávézót is magukba olyasztották, így már fúzióban minőségi sör és prémium kávé (Bányai) egy helyet, itt kapható.
Teszteltük is mindkét italt. A Cortado 850 Ft, valóban finom volt. A csapon 12 sör közül lehet válogatni, az általunk már jól ismert Flying Rabbit mellett döntöttünk (1290 Ft/4 dl), amelyből később egy sétáló sört is magunkkal vittünk +500 Ft-os repohárban. A Zero Cola 590 Ft, az Unicum Barista 960 Ft (4 cl), elég barátságosnak találtuk az árfekvést. Ahogy DEndre is említette, itt a kisebb italmennyiségeket alkalmazzák, azaz 2 dl a pohár, 4 dl a korsó. Ételeket úgy láttuk, nem tartanak, szóval nem láttunk. Összességében megadom az 5 pontot, jó hely volt.
A Monyó szegedi egységébe nem sokkal nyitás után tértem be. Nagyon zavart, hogy csak 4 decit lehetett kérni, ezt meg is írtam a Google Mapsre, amire nem arrogáns választ kaptam, mint több esetben másutt hanem pozitívat. Így amikor múlt hónapban bementünk egy jóbarátommal újra, már volt pohár is.