Jó 2021. októberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2021. október 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gazdagréti Kegyhelylátogató Zarándok csoport látogatta meg a Szegedi Ferencesek templomát. A lelki feltölződés után szerettünk volna feltöltődni az autentikus szegedi halászlével is. Szombat lévén igen nagy volt a forgalom, de kedves rábeszélésünkre megvártuk, amíg ürülnek az asztalok, végülis 11 fővel három asztalt körbeültünk. A halászlé valóban nem hazudtolta meg magát. sőt akkora adag volt, hogy feleségemmel nagy bográcsot kérve végül elcsomagoltattuk a megmaradt halászlét, hogy Pestre érve utólag is élvezzük. Nagyon finom volt a túróscsusza is. Kár, hogy ez kissé hideg volt, ráadásul egyenletlenül - hideg és meleg csuszdarabok váltakozva. Végülis köszönjük a pincéreknek, hogy velünk együtt kitartóak voltak. Ide máskor is eljövünk, valahányszor eljövük Szegedre.
A Sótartóba vagy másfél évtized után beültünk ismét. Ezúttal a pincében, a Dankó teremben kaptunk helyett. Ettünk halászlét, ami élvezhető volt, de ettünk jobbat is, a hal kissé túlfőtt, a harcsapaprikás fád, a csusza túlfőtt, a hal sótlan, a haltepertő jó lett volna, ha nem pihen, hanem rögtön a...
Hát nem így nézett ki ez régen, az biztos! Az ember keresi a szemével az emléket, a jót, nyomokban találja meg. Sokévtizedes szerelemhely ez, Szeged iránt, a halászlé iránt, a lányok iránt, akikkel itt jártam, ó, meg egyáltalán... most nem olyan pont, de most is nagyon, nagyon... Ha elmegyek...
2024.04.13.,Pestről leautóztam hogy megkóstoljam a híres neves halászlét.egy vicc;a belsőség csak ikra kőkeményre főzve,30 dkg-os csirkecomb is vicc..jó ha csonttal együtt volt 25 dkg!habos krumpli püré a legnagyobb vicc!darabos jellegtelen ízű!uborka saláta:mondom ez nem egyforma.mire pincér:...