31. helyezett
Kategória
Szobor
Dugonics András-szobor SzegedDugonics András-szobor Szeged

Dugonics András-szobor Szeged bemutatkozása

Dugonics András szegedi születésű író, aki bölcseleti és teológiai tanulmányokat végzett, majd iskoladrámáival és versgyűjteményével vonult be a magyar irodalomtörténetbe. Szobra a róla elnevezett téren áll Szegeden, melyet 1876 augusztusában avattak fel.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Tisza Hotel Szeged - Napi ár reggelivel
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás fürdőbelépővel
Hotel Forrás Szeged
54.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval

Dugonics András-szobor Szeged vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 912 városban járt márFelfedező - 2885 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 58252 feltöltött kép
Érdekes 2025. április 17.egyedül járt itt
Ez a szobor, mint tétel, már itt volt fenn az ittjartamon, csak nem ittjart még senki. Aztán, ha már amúgy is ott voltam a Dugonics téren, hát szemrevételeztem ezt is. Dugonics András Szegeden született és Szegeden is halt meg,. de közben nagy utat járt be, mind a hitélet, mind az irodalom, mind a tudomány területén, volt pap és tanár, író, és fogalmazzunk röviden, sokra vitte. Méltó szobrot kapott városától.
Dugonics András-szobor Szeged - Külső képDugonics András-szobor Szeged - Külső képDugonics András-szobor Szeged - Egyéb
következő képelőző kép
Tetszik / hasznos neked ez a fotó?