2025. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 27.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Függetlenül az aktuális értékelések alapján kialakult sorrendtől, szerintem Szeged legfontosabb látnivalója, mondhatjuk, hogy a város szimbóluma a Dóm. Nem is kérdés, hogy minden alkalommal, amikor Szegeden járunk, ide is bemegyünk. A Szegedi Szabadtéri Játékok helyszínéül is szolgáló Dóm tér talán a legtöbb magyar ember számára ismerős, még ha esetleg nem is járt még Szegeden. Legutóbb egy esküvő előtt nem sokkal érkeztünk, de udvariasan felhívták a figyelmünket, miközben a templom első szépségeit csodáltuk, hogy 10 perc múlva kezdődni fog az esküvői szertartás. A kápolnában egy kevésbé udvarias látogató idősebb hölgy viszont csak úgy odavetette, hogy ide nem lehet bejönni. Arra a jogos vissza-kérdésre, hogy akkor ő vajon mit keres odabent, azt válaszolta, hogy ő a hittan oktatásra érkezett. Egyébként éppen, hogy oda is be lehetett menni, ugyanis az volt az imádkozók számára fenntartott, elcsendesülésre szolgáló helyszín a rendszerint forgalmas, turisták által is látogatott Dómban. A templom alatti földalatti szinten található a látogatóközpont és a jegypénztár, a templom látogatása ingyenes, a torony, a Dömötör-torony (vezetéssel) és a kupolakilátó fizetős, de nagyon megéri a látvány miatt, a mindent tartalmazó extra jegy felnőttek részére aktuálisan 4600 Ft, 1-1 elem 1500 Ft. Ingyenes és kulturált mosdó is található a látogatóközpontban.
Szegedi Dóm további értékelései
2022.08.14egyedül
![]()
Mit nekem 302 lépcső? Felmentem, nem bántam meg, a a város panorámája gyönyörű a toronyból nézve. Természetesen a dómot belül is körbe jártam. Aki Szegeden jár, ki ne hagyja ezt az élményt.
2021.10.14barátokkal
![]()
Milyen különös, hogy a szegedi dómról még senki nem ejtett itt szót, pedig nyilván az idelátogatók túlnyomó többsége már meglátogatta, nem is egyszer. Én is, szombaton a sokadik alkalommal tettem tiszteletemet. De mivel a városba jártam egyetemre is, megszámlálhatatlan esetben találkoztunk, az...
70.440 Ft / 2 fő / 2 éjtől választható ellátással
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom