Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ebéd a kandallónál

bEAT SzékesfehérvárbEAT Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2017. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor Székesfehérváron éltem - ennek már lassan 25 - éve, a bEAT helyén már akkor is étterem működött, a legendás Hági, ami közepesen jó nevű étteremként kezdte, majd a 90-es évek végére teljesen lecsúszott, rossz hírű, szinte késdobáló kocsma szintjére süllyedtek le.
A lokáció nagyon jó, közel mindenhez, de mégsem teljesen benn a belvárosban, így várható volt, hogy valaki fog a helyben fantáziát látni. Az egyszerű barna saroképület kívülről nem igazán figyelemreméltó, azonban a belső teret nagyon szépen, igényesen alakították ki, a kényelmes bútorok, a meleg színek, a kandalló családias atmoszférát teremtenek.
Ebédidőben nagyon népszerű a két fogásos ebédjük, ami ár-érték arányát figyelembe véve szerintem verhetetlen a városban. A leves fix, a főételben A és B fogás közül lehet választani, mindez 1390 Ft-ért egy olyan étteremben, amit a G&M egy sapkával minősített 2015-ben és 2016-ban is. A jókai bableves hatalmas adag, a hozzá adott házi cipó is színvonalas és még langyosan érkezik. A 2 főétel közül csirkemellet választottam, amelyet karfiollal, füstölt sajt köpenyben sütöttek meg, a köret jázmin rizs és bazsalikomos sárgarépa. A levessel ellentétben a főétel nem volt hatalmas adag, inkáb átlagosnak mondanám, de a 2 fogással így is bőségesen jól lehetett lakni. A napi menüben általában az egyik fogás magyarosabb, "férfiasabb", a másik könnyedebb, lazább, esetleg nemzetek konyhája is belejátszhat (pl. ázsiai, indiai vagy olaszos ízek).
A normál étlap egy oldalnyi, nem hosszú, 3-3 előétel és leves, többféle burger is szerepel rajta. A főételek jellemzően 2500-3500 Ft között alakulnak, ebből felfelé erősen kilóg a rib eye és a bélszín steak.
Az egész étterem hangulata, az ételek és a személyzet hozzáállása is nagyon tetszett, szimpatikus és színvonalas volt minden. Ebédidő végére meg is telt a boltíves kapus nagyterem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (19)
bEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - Étlap/itallapbEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - MosdóbEAT Székesfehérvár - MosdóbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - Étel/ital

bEAT további értékelései

2022.09.15családjával
Kiváló
A hely belső terei nagyon ízlésesek, jó hangulatúak. A kiszolgálás abszolút csillagos ötös! A felszolgálók kedvesek voltak, az ételekkel kapcsolatos kérdéseinkre azonnal készséggel válaszoltak. Az ételek gusztusosak, nagyon ízletesek és rendkívül finomak voltak, akárcsak az italok. Ár-érték...
2022.06.17a párjával
Kiváló
A választék nem hatalmas, de amit kóstoltunk nagyon finom volt. Vadas marha és a bécsi szelet is hihetetlen finom volt. A tálalás is nagyon szép volt, ügyes a szakács. Pincérek barátságosak, nem kellett várni, hogy észrevegyék, ha valamire szükségünk volt. Máskor is jövünk! :)
2021.08.22barátokkal
Kiváló
Véletlen szerű kiválasztás alapján, ma két barátommal beugrottunk egy ebédre! "Arcul ütött" az elmény! Eddig soha nem tapasztalt kedvességgel, udvariassággal, minőségi felszolgálással kaptam, kaptuk szembe magunkat! A ételek fantasztikusan néztek ki, az ízüket pedig nem lehet leírni! A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval