Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő söröző

Beeráló - Craft Beer Pub SzékesfehérvárBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2018. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. május 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy söröző egy forgalmas helyen sikeresélyes vállalkozás. Mind a magyar közönség, mind a turisták hatalmas mennyiséget fogyasztanak éves szinten a nagyipari sörökből, amin az alacsony elállítási és beszerzési költségeknek köszönhetően komoly haszon van, ellentétben a csúcssörökkel, melyeket közkeletűen kézművesnek neveznek, de mivel ezzel a kategóriával van, aki visszaél a legjobbak megalapították két éve a kraft-szövetséget.
Az ő sörek a kereskedelemben a 700 és 1000 forint közötti ársávban mozognak többnyire, s nem kevés sörözőben egy palack vagy egy pohár ezekből a nedűkből már átlépi a lélektani ezer forintos áat, de még így sem jelent kiemelkedő hasznot. Valójában okunk van a vesződést értekelni, hogy egy mindenféle extrákat biztosító nagyipari beszállítónál való lecövekelés helyett a tulaj több kicsivel is fenntartja a kapcsolatot, figyelemmel kíséri, hogy mi mozdul éppen a minőségi sörök világában, ha ellátogatunk havonta ezek a sörözőkbe, mindig találunk új sört.

Örömteli, hogy egyre több vidéki városban van ilyen igényes hely, Székesfehérváron a műfaj jelese a Beeráló, ahol nem kevesebb, mint tizenöt csapról folynak a jobbnál jobb nedűk. Ottjártam idején csapon volt a Mad Scientist nevű kraft főzde „Monkey Temple” nevű bajor típusú búzasöre, amit madagaszkári vaníliával tesznek izgalmasabbá, komplexebbé, Németh Antal (Hedon) Charlie Firpo rozsos American Pale Ale-je, mely Bud Spencernek állít emléket (forgalomban van a nevéhez méltóan 0,66 literes kiszerelésű Charlie „kisöccse” is, a Johnny Firpo, mely értelemszerűen Terence Hillre emlékezik és stílusosan fele akkor a palackba töltik) s még hosszan sorolhatnám az épp kóstolható söröket az Illuminatortól a Trópusi IPA-n át a Sírásó Stoutig.
A sok évszázadra visszatekintő boltíves pince, ahol a söröző működik, barátságos kiképezésű, működtetnek a törzsvendégek számára korsószéfeket is.

A kiszolgálás kitűnő, a pultos-tulajdonost nem jellemzi a csúcssörök világában előforduló meg nem értett zsenik mogorvasága, szívesen mesél terveiről, törekvéseiről. Annyira jól érzi itt magát az ember, hogy legszívesebben el sem menne míg 5-6 sört ki nem próbált.

Aki megéhezik hideg és meleg sörkorcsolyákat ehet emberi áron, például sült kolbászt 950 forintért. Tartanak „csapfoglalásokat”, október 26-án a Mad Scientist söreink széles palettáját kóstolhatta az érdeklődő közönség.
Egyszóval a Beeráló kitűnő hely, megyünk még.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Beeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - Külső képBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - MosdóBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - Külső képBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - EgyébBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - Étel/italBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - BelsőBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - BelsőBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - BelsőBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - BelsőBeeráló - Craft Beer Pub Székesfehérvár - Külső kép

Beeráló - Craft Beer Pub további értékelései

2023.08.08barátokkal
Kiváló
A magyar sörfőzés minőségelvű megújulásának kezdetét az első kézműves sörfesztiválhoz, a 2010-ben megrendezett Főzdefeszthez szokták kötni. A kétezer tízes évek középére alakult ki az a tagoltság, amit a témát mindeddig a legrészletesebben bemutató, Bihari Zoltán által jegyzett Miénk ez a sör...
2022.07.24barátokkal
Kiváló
Székesfehérvár belvárosában az egyik csendes macskaköves mellékutcában (nyugis, sétálós kis utca, autós forgalom minimális, talán csak engedéllyel lehet ide behajtani) működő kézműves söröző, talán ez a legszínvonalasabb a városban. 16 sörcsapon kínálnak kézműves söröket. A további dobozos és...
2020.07.26barátokkal
Kiváló
A Beeralóban tett, két évvel ezelőtti látogatásom óta a hely nem sokat változott, persze ezt nem is vártam el, sőt. A választék nyilván igen, hisz itt rajta tartják ujjukat a magyar minőségi sörvilág ütőerén. Mi ittunk egy pohár Ugar Strohmant, egy pohár Reketye 99 Hopsot, mindkettő csúcs volt,...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval