Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tóparti toszkán nyár

Sempre Étterem SzékesfehérvárSempre Étterem Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 15.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Olasz étterem és pizzéria a város külső, zöld részén, a Csónakázó-tó mögött, a Bregyó Sportközpont mellett.
A bejárat előtt ingyenesen lehet parkolni, nincsenek kijelölt, dedikált parkolóhelyek. A belső tér meleg, toszkán hangulatú, rusztikus bútorokkal. A bárpulttal átellenben pizzakemencében készülnek a pizzák, amelyek az étterem legnépszerűbb fogásai. Több mint 20 féle pizza közül lehet választani 2100-3400 Ft közötti áron. Klasszikus kerek pizzákat készítenek, nem túl vékony tésztával. A pizzán túl is az étlap további oldalain is az olasz konyha kedvelt fogásaival találkozhatunk, rizottók, fekete kagyló, vegyes haltál. A desszerteken is ismerős talján finomságok készülnek: tiramisu, profiterol, canollo, illetve fagylalt kelyhek.

Szállóvendégként két alkalommal itt reggeliztünk (egyébiránt a reggeli opcionális), korrekt antipasti tálakat kaptunk, amiben volt egy kis változatosság a két reggel között. Prosciutto sonka, paprikás olasz szalámi, 3 féle sajt, főtt tojás, friss zöldsaláta, koktélparadicsom. Talán abban lehetett hiányérzetünk, hogy egyféle sima fehér zsemlét kaptunk, bár ez nekünk teljesen megfelelt. Tetszett, hogy reggelire kancsóban málnaszörpöt kaptunk, illetve bodzás limonádét. A kávé nagyon finom volt, a latte (690 Ft), az eszpresszó (550 Ft) és a cappuccino (650 Ft) is, ezekből többször is ittunk, többfélét. Pozitívum, hogy itt a reggeli árában foglalt kávé is finom, jó minőségű volt, nem gépi vacak.

Italok terén a kommerszen túlnőve jobbacska italokat is találni, egy kicsit túlárazottak szerintem. Carlsberg sört csapolnak (890 Ft/ 4dl), üvegesben olasz Peroni, Birra Moretti és Mort Subite meggyes van (990 Ft/ kis üvegesek). Többféle grappa (1200-1800 Ft), pálinkából viszont a nem túl fényes Zsindelyest tartják. Természetesen olasz pezsgő és prosecco is szerepel a kínálatban. A konyha és a bár is este 10-kor zár.

Az étteremből egy hosszúkás fedett terasz nyílik, amely egész nap kellemes, árnyas, de mégis levegős.
A teraszon sem engedélyezett a dohányzás, e célból ki kell menni az épület bejárata elé, illetve a teraszon kívülre. Esténként voltak szúnyogok, valószínűleg a tó közelsége miatt.
A személyzet tagjai közül egy fiatalabb hölgy és egy középkorú voltak kiemelten kedvesek, vendégcentrikusak, sajnos ez nem volt elmondható mindenkiről. Nem kerek ötös az összteljesítmény, de ezúttal felfelé kerekítettem. Hétvégén esténként asztalfoglalás ajánlott.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (37)
Sempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - EgyébSempre Étterem Székesfehérvár - Egyéb

Sempre Étterem további értékelései

2022.05.18a párjával
Kiváló
2 alkalommal voltunk az étteremben, mindkét alkalommal kellemes, tiszta környezet, udvarias kiszolgálás fogadott bennünket. Nagyon finom és renkívül bőséges ételek, igazi olasz ízek. A 2 személyes haltálat ki ne hagyjátok. Bárcsak közelebb lenne Sümeghez. Mindenkinek szeretettel ajánlom.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval