Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Déli sorbanállás - grosso porzione, piccolo costo

Piccolo Club Étterem SzombathelyPiccolo Club Étterem Szombathely a térképen

Kiváló 2015. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. október 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyszer az uszodában találtam az étterem heti menüjéről egy a4-es szórólapot. Mivel itthon épp nem volt meleg étel, gondoltam elérkezett az idő, hogy kipróbáljam.
Sajnos az ittjartam.hu-n nem találtam, próbáltam rákeresni az interneten az utcanév alapján, de csak egy korábban megszűnt kínai étterem nevét hozta a gugli. Felkerekedtem, úgy véltem ha nem találom, elmegyek a szomszéd utcába a zsidó étterembe, éhen csak nem veszek. Messziről nem lehet kiszúrni a helyet, csak közelről: egy patinás épületben található, cégérként két félszék van illesztve az egyik ablakhoz.
Szerencsémre épp időben érkeztem (3/4 12) így még jutott hely egy hatszemélyes asztalnál. No nem egyedül ültem le, már ebédelt ott egy fiatal hölgy, később pedig két úriembert is itt helyeztek el. Sajnos kétszemélyes asztalt nem láttam, így párok, egyedül érkező is csak nagyobb asztalhoz ülhetnek. Feltűnően sok rendőr étkezett, úgyhogy akinek vaj van a fején ne csak napra ne menjen! No ahogy a címben említettem, még a szerencsések közé tartozom, mert 12 után többen a pultnál vártak a felszabaduló helyekre. Jó időben jobb a helyzet, a fényképek alapján terasz is áll a vendégek rendelkezésére.
A hely - megítélésem szerint - ízlésesen van berendezve, láthatólag egyedi igényük alapján készültek bútorlapból a világítótestek. A széket kényelmesnek éreztem, az ablakok felső részén üvegflaskák voltak dísznek, de mindegyik ablakban más-más alapmintával. Érdekes volt, hogy talán az MTV (tudják a music tv), de mindenképp valami zenés csatorna szolgáltatta a háttérzenét kellemes hangerővel, projektorral kivetítve. A hely gazdája ezek szerint hosszú távra tervez, ha fizeti a borsos tv-díjat.
Az étterem gyakorlatilag csak menüt kínál: naponta két levest és négy főételt, kiegészítve három egy hétre szóló, és hat állandó frissensült ajánlattal. 850-1300 forint a menü.
Aki későn érkezett (ez negyed egyet jelent) már csak egyféle levesből választhatott. Tetszett, hogy találtam egy olyan helyet ahol a pincér ajánlott - de rég találkoztam ilyennel. Nem épp apró termetemre tekintettel egy jó adag milánói bordát választottam ajánlatára. A tészta részét nem is tudtam elfogyasztani. Ízre kiemelkedőt nem éreztem, a levesben az eperlevél pedig kissé kemény volt, mégis a körülményekre tekintettel jól éreztem magam.
A felszolgálást - a kínálás ellenére - nem tudtam maximálisra értékelni két okból: a pincér állandóan rohant, másrészt pedig a maradék elvitelét nem ajánlotta fel senkinek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Piccolo Club Étterem további értékelései

2017.02.10gyerekekkel
Átlagos
A helyről én írtam az első értékelést, jó egy évvel ezelőtt. Nagyon felkapott lett, köszönhetően a jó árazásnak, valamint az alkalmanként remek ételeknek. Mi is visszatérők vendégek vagyunk, ugyanakkor kiemelném, hogy kritikám soha nem fojtom magamba. A felkapottság nem változott. Aki rossz...
2015.11.11barátokkal
Gyenge
Osztálytalálkozó alkalmával jártam a helyen. Az ételek kisvendéglői szint alattiak, az italválaszték nagyon szegényes. 1 fajta csapolt sör, Varga pincészet "borai", minimális röviditalválaszték. A hiányosságokat a lelkes felszolgálás sem tudta palástolni. Szerencsére az este hangulata nem a...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval