A Balaton-felvidék hangulatos kisvárosában, Tapolcán található a Pelion Szálloda, mely rendezvények lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Gyógyászati részlegünk kezel reumatikus és légúti betegségeket. Közvetlen összeköttetést kínálunk a tapolcai gyógybarlanggal. Mindenkinek igazi felfrissülést kínál a wellness részleg.
Kellemes pihenés volt a szállodában, 3 éjszakát töltöttünk ott. Jó adottságokkal rendelkezik, közel a belváros és a mediterrán jellegű Malom tó és legfőképpen a közvetlen lejárati lehetőség a Terápiás barlangba. A szoba praktikus berendezésű, tágas szekrényekkel, pakolási lehetőségekkel.
A fűtés szerény volt, maxon is alig jött meleg a plafon alatti résekböl, úgyhogy a fürdőszobai törölközőszárítóval egészítettük ki. A személyzet udvarias és segítőkész. Hiányoltam egy vízforralót, jó lett volna napközben egy teát inni, de a félpanzió változatos és bőséges volt.
A 104-es szoba légkondiciónálása (légcsere- fűtés ) zavaróan hangos működés közben. A gyógymedence kijáratánál ( a külső medencéhez ) a műanyag huzatvédő szalagok kissé elhasználódtak ( nem bizalomgerjesztőek ! ) javasolt a cseréjük. Nem ártana a szálló főbejáratánál kívülre egy hőmérő elhelyezése. Az éttermi szolgáltatásuk példa mutató volt!
Az étterem kínálata változatos, ízletes és bőséges volt. Az ott dolgozó személyzet kedves, figyelmes és tapintatos. Az ellátást ezért kiemelném! ! ! A legtöbb élményt számunkra a szauna szeánszok adták. Dániel csillagos 5-t érdemel azért az alázattal, szakértelemmel és lelkesedéssel végzett munkájáért, amivel feldobta az ott töltött napjainkat.
Ami számunkra nagy értéket képviselt, az a szálloda alatti fantasztikus barlangrendszer nyújtotta pihenési, gyógyulási lehetőség. Az udvari meleg vizes medence szintén pozitívuma volt a hotelnek. Azt örömmel hallottunk, hogy a felújítás, korszerűsítés is tervezett, mert a szálloda mint kívül, mint belül ezt megérdemelné. Gyerekeinknek és barátainknak szívesen ajánlani fogjuk a Peliont, mert jó élményekkel gazdagodtunk.
Nagyon elégedettek voltunk a két éjszakás pihenésünnkel, annyi építő kritikát írnék, hogy a -1 szinten a wellness résznél a recepciót, ha a folyosó elejére kiköltöztetnék-hogy ellenőrizhetően a medence térbe ne kerüljön étel-ital-, akkor az étterem és az udvari kijáró közötti területre, ahol a bicikliket tárolják, tehetnének pár asztalt székekkel, mert hely lenne hozzá, ahol el lehetne fogyasztani kényelmesen köntösben is a megrendelt ebédet téli időszakban is.
Biztos vagyok benne, hogy lenne rá kereslet, ilyenkor az udvari bár nincsen ugyanis nyitva és az étterembe nem szabad köntösben bemenni, így csak fél lábbal belépve tudtuk megrendelni az ebédet és a szobába vittük fel tálcán, mert nincs más hely, ahol leülhettünk volna rendes utcai ruházat híján. Azt még megemlíteném, hogy mentesen étkezőknek is abszolút változatos ételeket találtam.
Összességében elégedettek voltunk a szállodával. A szoba tágas volt, viszont a fürdőszobára ráférne egy felújítás, a zuhanyfüggönyös kád megoldás már nem igazán modern. Az étterem kínálatával maximálisan meg voltunk elégedve, az ételek finomak voltak és bőséges volt a választék. A wellness részleg is tetszett.
Nagyon szuper volt minden. A szoba, fürdőszoba tiszta, igényesen felszerelt. Az ételek kiválóak, változatosak és finomak, a tálalásra nagyon odafigyelnek. A működő szauna választék is kitűnő volt. Kár, hogy pontosan akkor tisztították az élménymedencéket - de ezt közölték is a honlapjukon, úgyhogy tudtunk róla.
Őszi pihenésünk helyszínéül ezúttal a tapolcai Pelion szállót választottuk. Jó döntés volt! Kitűnő, jól megközelíthető helyen, a belvároshoz közel várt minket a kívülről már kissé megkopott, belül enyhén szocreál jellegű szálloda. A szoba azonban kellő nagyságú, kényelmesen berendezett, a három csillagos szállók élmezőnyébe tartozó volt.
A személyzet udvarias, a tisztaság kifogástalannak mondható. A konyha kitűnő, az ételek finomak, változatosak. Talán a reggeliknél a meleg ételek valóban melegen tartásán lehetné még javítani, ezek gyakran igen hamar kihűltek, ami rontotta az élvezeti értéküket. A wellness részleg egészen kiváló, nagysága, változatossága egy városi wellnessfürdőnek is becsületére válna. Egyetlen hibája, hogy szintén meglehetősen "elhasználódott" állapotban van, erre is ráférne egy alapos felújtás. Mindent figyelembe véve a három csillagos szállodákkal összehasonlítva a saját kategóriájában a "jó" minősítést adom, egyúttal minden korosztály számára ajánlom a szálló felkeresését.
Három gyerekkel voltunk (15, 15 és 11 évesek), és mind nagyon jól éreztük magunkat. Kicsit szocreal, kicsit foltos, kicsit egyszerű, de a funkciónak megfelelő. Kedves kiszolgálás, finom ételek, bőséges választékkal, kényelmes szobák. Minden ok. Kár, hogy ma már ez is ennyire drága. . . :( De amúgy tényleg normális, jó hely, ajánljuk!
Wellness : a víz höfoka nem mindig jó. ( kissé hüvös volt néha ). A konyha és étterem kiváló, étel választék bőséges és jó ízü ( mind a reggeli és a vacsora ). A személyzet szolgálatkész kedves. A szobák felszereltsége és a tisztaság is kíváló . Már 4-ik alkalommal voltunk a Pelionban és remélem nem utoljára.
Kellemes két napot töltöttünk a Pelikonban. A személyzet kedves, segítőkész, a félpanziós ellátás nagyon változatos és bőséges. Egyedüli negatívum, hogy a wellness részben kevés az élményelem, az is ritkán működik. Nagyon jó lenne, ha utolsó nap10 helyett 11-kor kellene elhagyni a szobát, akkor reggel még beleférne egy kis wellness