A Balaton-felvidék hangulatos kisvárosában, Tapolcán található a Pelion Szálloda, mely rendezvények lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Gyógyászati részlegünk kezel reumatikus és légúti betegségeket. Közvetlen összeköttetést kínálunk a tapolcai gyógybarlanggal. Mindenkinek igazi felfrissülést kínál a wellness részleg.
Nagyon sokszínű volt az étterem félpanziós kínálata és kedves, segítőkész a személyzet. Maximálisan figyelembe vették a gluténmentes diétámat. Mindig segítőkészek voltak az étkezéseim összeállításában és külön örültem a vegán desszertnek. A több italpont kialakítása elkerülhetővé tette a sorbanállást.
Negatívum volt, hogy a wellnesben a 4 pezsgőpadból csak 2 működött (az is csak ritkán) , a jakuzzi hátfúvókái ki voltak szerelve, kültéren pedig nem is volt. A recepciónál meghirdetett vasárnapi akciós aromatherápiás masszázsról a recepción nem tudtak, érdeklődésemre közölték, hogy hétfőn reggel 8 - kor lesz, kár hogy mi aznap reggeli után már eljöttünk. A kinti és benti pihenő részleg viszont nagyon kényelmes és változatos volt. Napozóágyak, szivacsok, kinti tv nézési lehetőség. A reggel 9 órai vízigimnasztikát kicsit korainak tartottam (mi még akkor reggeliztünk), a 11 órai viszont nagyon tetszett. Este kisétáltunk a városba, de sajnos már nem találtunk egyetlen nyitvatartó fagylaltozót sem. A Malom-tó viszont nagyon szép volt. Szombat este kellemes volt a zenés szórakoztatás. Összességében feltöltődve érkeztünk haza.
Az az egy nem tetszett, hogy felhívtuk a recepciónál lévő személyzet figyelmét arra, hogy annak ellenére, hogy dohányozni tilos az épület egész részén, sajnos a mellettünk lévő szobában ezt nem tartották tiszteletben és nem lehetett ablakot nyitni miattuk, és nem tettek ellene semmit. Sem kárpótlást, sem figyelmeztetés nem történt a szoba lakói felé! Ez egy kicsit rontott az élményen.
Pár napja érkeztünk haza a tapolcai Pelion Szállodából. Visszaemlékszünk a csodás reggelikre, melyek pazar választékot nyújtottak. Vártuk a vacsorákat is, melyek szintén ízletesek voltak, mindenki megtalálhatta a kedvencét. Külön kiemelném a süteményeket, amik szépek és finomak voltak. Klasszikus szobánk volt, elég nagy és kényelmes.
Minden jó volt, az idő is, csak egy valami okozott némi csalódást. Sajnos nem készült el a kinti úszómedence felújítása. A munkálatok folytak, remélhetőleg pár hét múlva kész lesz. A benti és kinti medencék különben jók, a szaunákban sem volt zsúfoltság. A személyzet kedves, udvarias, a szakácsot külön kiemelnénk! Tapolca szép, rendezett, a tó és környéke varázslatos, a barlangi csónakázás és a barlangról tartott előadás szuper volt. Egészében véve jól éreztük magunkat.
Három felnőtt személy = 2 fő pl:törölköző ,fürdőköpeny az egyik 3xl a másik 154méretű volt. Tv távirányító ragacsos volt, tv csatorna pl zene ill rádió nem volt. Bár nem tévé nézni mentünk, de ez is a szolgáltatás része .
A szoba tisztasága pl bútorok porosak es a padlôszőnyeg sem volt tiszta Ezt leszámítva az étel első osztályú finom ízletes ,bőséges szuper kínàlat , változatos mind a reggeli es a vacsoránál is . A wellnes részleg is jó volt. A felszolgáló személyzet figyelmes kedves
Ami nagyon tetszett az a korai vacsora idő 17.30. Utána még lehetett nagyokat sétálni a csodás Malomtó körül.Ezt mindenkinek ajánlom .Gyönyörű környezet a Tó pedig tele színes halakkal.Az ételek változatosak és finomak voltak.Maga a szállodára ráférne egy nagy felújítás,de összeségébe jól éreztük magunkat.
minden nagyon tetszett, kivéve, az uszoda rész! 8-ig van nyitva csak, és már csak a belső egyik medencét lehetett használni, mert ott takarítják a nyugalomra vágyók mellett már 6-kor. a zubogós másik medence, ami kültérre is megy, ott találgattuk, mikor indul be, kiírva sincs. Ezen kívül minden kiváló! Élvezetes volt! Köszönöm!
Tetszett hogy érkezésnél gyors volt a bejelentkezés és már előre el volt készítve a "szállásvadász" boríték, amiben össze volt készítve minden. Személyzet kedves, elhivatott és az étteremben is minden ellátást megkaptunk, de kicsit jobbam figyeljenek kérem az evőeszközök és szalvéta pótlására,mert mindenki kereste.
Ételek utántöltése nem minden ételnél történt meg,amúgy nagyon finom volt minden étel. A szoba gyönyörű tiszta volt és szép kilátás, minden felszereltséggel. Bár 1 éjszaka sajnos a felettünk lévő vendég nagyon dübörgött. :( A wellness részlegnél sajnos felújítás volt, ezért nem tudtunk az élménymedencéket használni. Kárpotólt a jó kis masszázs és a barlangélmény. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a Hungest Hotel Peliont Tapolcán.
Kissé retró hotel, de a szolgáltatások kitűnőek, kedves segítőkész személyzet. Az ételek változatosak, nagyon finomak és rengetegféle. A szobákban az ágyak nagyon kényelmesek és a folyosón a fotelek is-ilyen fotelekből jutott 1-1 a szobákba is, viszont sajnos erősen éreztem a dohányzás szagot, nem is értem hogy dohányozhatnak a szobákban.
Nagyon jó fekvésű hotel . Kissé retros , de tiszta jól felszerelt szobák. Az étterem kiváló finom ételekkel. A személyzettel a felszolgálókon és az úszómestereken kívül keveset találkoztunk, de kedvesek , udvariasak voltak megfelelő tájékoztatást kaptunk mindenről. Az élménymedence kinti részében gondolva az idősebbekre lehetne pihenő, ücsörgő.
A lift indulásakor a hangos kattanás nagyon zavaró. Szeretnénk visszatérni,bízunk benne,hogy lesz rá módunk és lehetőségünk! Üdvözlettel: Miklós István
Négy éjszakát töltöttünk a Pelion Hotelban. A személyzet -kivétel nélkül(! )-végtelenül kedves,udvarias és segítőkész volt! A tisztaság kifogástalan-természetesen a szoba is ! A wellness részleg is rendben volt. Amit külön is kiemelnék : az az éttermi részleg. Sok helyen jártunk már,de az ételek választéka,minősége,bősége messze OSZTÁLYON FELÜLI! ! ! ! Jószívvel ajánlom a Hotel Pelion-t!