Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hat szívecske

Majoros Pincészet TarcalMajoros Pincészet Tarcal a térképen

Kiváló 2018. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. december 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ahhoz, hogy első számú borvidékünknek, Tokajnak a bortermő települései olyan pezsgést mutassanak mint Villány, elengedhetetlen, hogy magas minőséget képviselő kispincészetek tucatjai tartsanak nyitva az érdeklődők számára.
Tarcalon ezen mintaadó pincészetek egyike Majoros Lászlóé. A pince mellett működő borozó szezonban tart nyitva, de a borász egész évben fogadja előzetes bejelentkezés alapján a vendégeket. S nemcsak csoportokat: akár két fő kedvéért is kinyitja a pinceajtót. A borozó hangulata egyedi és szeretnivaló, az egyik falon újrahasznosított tárgyakból készült képzőművészeti alkotások, a másikon a család borászati múltját dokumentáló oklevelek és egy régmúlt idilli időszakot elénk varázsoló archív fényképek.
Az árak értékarányosak, sőt, kifejezetten kedvezőek, mint a borász elmondta, a célja az, hogy a vendég úgy érezze, hogy akár többet is adott volna a nemes nedűért. A borpalettán minden fontos hegyaljai irányzat megtalálható kitűnő minőségben, reduktív muskotály száraz és félédes iskolázásban, van száraz birtokboruk, több kiemelkedő dűlőszelektált furmintjuk és hárslevelűjük, kései szüretelésű édes boruk, édes és száraz szamorodnijuk, valamint a világ legjobb édesboraival sikereséllyel versenyeztethető aszújuk. Tartanak kitűnő kézműves sajtokat, s a sofőrök sem kell feltétlen vizet igyanak, kínálnak mustot, szörpöket, teát és kávét is.
Mi egy, a pincészet teljes borpalettáját bemutató kóstolóra jelentkeztünk be. Összefoglalóan annyit mondhatunk, hogy életre szóló élménnyel távoztunk.
Ajánljuk a pincészetet illetve annak borozóját minden minőség-orientált borturistának, de legfőképpen azoknak, akik értékelik a borok mellé járó szakavatott és lelkes kalauzolást.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (6)
Majoros Pincészet Tarcal - Külső képMajoros Pincészet Tarcal - Külső képMajoros Pincészet Tarcal - Étel/italMajoros Pincészet Tarcal - Étel/italMajoros Pincészet Tarcal - Étel/italMajoros Pincészet Tarcal - Belső
Népszerű szállások a környéken
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Kérd ajánlatunkat!
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval