Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pikant, vagy Pikantó? Ó, micsoda különbség!

Pikantó Étterem TataPikantó Étterem Tata a térképen

Gyenge 2015. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. május 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Először is tisztáznám a helyzetet: a Pikant étterem a város felőli, igen hangulatos, színvonalas, apróbb hibáktól eltekintve - pl. az ételek nem minden esetben néznek ki ugyanúgy, a mosdó felszerelése és tisztasága.. - olyan étterem, ahova szívesen visszatér az ember és másoknak is ajánlaná.
A Pikantó, a tó felőli, hétvégi bulizós hely, mely feltételezésem szerint nem hogy nem akar az éttermi vendégekből megélni - nyilván nincs is szükség rá-, hanem terhére is vannak a vendégek. Jelen esetben a Pikantó volt a cél, annak ellenére, hogy eddigi három esetből kétszer döntöttem úgy, hogy soha többet. Az ok, ami miatt mégis: nyári szezonban csak ott szolgálnak fel pizzát, télen a Pikantban is. A rendelésünk gulyásleves volt, ami az árához képest (990.-!)a menzák hangulatát idézte, híg, víz ízű, színtelen hamisgulyásnak tűnt. A pizza kissé sokára készült el érthetetlen módon, főként, hogy egy leves utánra kellett időzíteni. A pozitív változás a legutóbbi látogatáshoz képest, hogy a pincérek nem voltak flegmák és fensőbbségesek, érdekelte őket, hogy ízlett-e az étel, a kellő pillanatban jelentek meg és szolgáltak ki (legutóbb a Pikantban is ők szolgáltak fel). Nem tudtuk eldönteni sok év alatt sem, hogy a konyha ugyanaz-e a két étteremben, de érthetetlen, hogy mekkora színvonalbeli különbség van az azonos épületben elhelyezkedő, talán azonos konyhával működő és ugyanazokkal a pincérekkel dolgozó két hely között. A Pikantóba mindenesetre étkezési célból nem szándékozunk többé menni. Most utólag belegondolva két leves, egy pizza, egy kávé és három üdítő 6.300.-ért kicsit húzós, nyilván nem számít az ember ennyi pénzért fine dining minőségre, de jóllakottan szeretne távozni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Átlagos

Pikantó Étterem további értékelései

2022.08.09családjával
Gyenge
Nem tudom hol tanult a szakács, de nem tud ízletesen főzni. Pl: a brassói aprópecsenye és a gulyásleves minden csak nem brassói és nem gulyásleves. A fokhagymát és a csipőspaprikát nem ismerik. A lazacfilé inkább iszapízű és íztelen. Hosszan sorolhatnám a kritikákat, de a pincér vállrándítását...
2016.08.03a párjával
Gyenge
Sajnos nekem sok jó tapasztalatom van ezzel az étteremmel, a pincérek nagyon mogorvák és szinte könyörögni kell hogy az ember rendelni tudjon. Furcsa a vendégköre is.
2016.06.23családjával
Gyenge
3 pizzát 2colát, 4 Juicét 4 szódavizet(nem ásvány)ettünk, ittunk és fizettünk több mint 8000 Eft. ezt én soknak találom, a hely színvonalához képest. Bár a pizzák finomak voltak, de nem túl bőségesek, mivel vékony tésztából készültek, kevés feltéttel. A felszolgálás rendben volt bár egy kicsit...
Népszerű szállások a környéken
Kristály Imperial Hotel Tata - Kristály wellness
Kristály wellness
2024.12.25-ig
Kristály Imperial Hotel Tata
105.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval