A Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély kiállításának középpontjában az egykori nemesi rezidencia fordulatos története és régi birtokosai, a Szirmay és a Waldbott családok életének, hétköznapjainak és ünnepeinek a bemutatása áll.
Kihagyhatatlan 2025. augusztus 23.a párjával járt itt
Remek ez a kastély, szépen berendezve! Modern tárlatvezetés van, melyhez egy telefont kaptunk és saját ütemben tudtunk haladni a 11 helyiségen keresztül. A kis kápolna csodás üvegablaka nagyon tetszett sok egyéb tárgy mellett. Kis büfé is van az épületben és a mosdó is rendben volt.
Kihagyhatatlan 2020. július 31.a párjával járt itt
Többek között ezért jöttünk Tolcsvára, kerestük és meg is találtuk. Szép, nagy parkolója van, és nagyon kulturált belső tere, felkészült személyzete. Kevés helyen gondolják komolyan a közösségi terekben a maszkviselést, itt szigorúan veszik, nagyon helyesen. Járványidőszak van. Jó dolog, hogy az állagmegóvást a cipőre felhúzható papucsok is szolgálják.
Informatív a tárlatvezetés, élő bevezetés jár mindenkinek, azután boldogulhat magától, van hangosan beszélő és olvasható segédanyag is ehhez. Amilyen hányattatott sorsú a ház, igazán szépen rendbehozták azt a szárnyat, ahol a bemutatórész van. Mindenkinek ajánlom, kellemes, érdekes időtöltés.
Kihagyhatatlan 2017. szeptember 7.barátokkal járt itt
Tolcsva kis település a Zempléni-hegységben, ezen belül a Tokaji-borvidéken, de mégis 6 kastéllyal, illetve kúriával büszkélkedhet. Ezek egyikét, a Szirmay-Waldbott Kastélyt szépen felújították, s a klasszicista stílusban emelt épületben egy látogatóközpontot alakítottak ki. A kastély először a Szirmay-család birtokában volt, 1694-ben építették, majd kb.
300 év múlva került át a Waldbott-család tulajdonába. A két legszebb helyiség a könyvtár és az egykori férfi szalon. Eredeti neoreneszánsz faburkolatuk és famennyezetük 1890 körüli. A kiállítás a két család életét, történetét mutatja be. Az egykori dísztermet rendezvényhelyszínként hasznosítják (népszerű esküvői helyszín, de konferenciáknak is helyet adott már). A felnőtt belépőjegy 1200 Ft-ba kerül.