A Séd-völgyben olyan érzésed lesz majd, mintha Ausztriában sétálgatnál. A csörgedező patak mellett hangulatos házak és szépen gondozott parkok sorakoznak, de itt lelt otthonra a Fricska étteremlakás is, ahol a kedves vendéglátás és mesés környezet mellé mennyei falatok társulnak.
Innen pár lépésre egy 1240-es években alapított Domokos kolostor és templom romjaival találkozhatsz, aminek falai között egykor – még gyermekként – IV. Béla király lánya, Margit nevelkedett. A közelben pedig egy szuper játszótér is helyet kapott. Nyugalom, eltévedni sem fogsz, mert minden gondosan ki van táblázva!
Kihagyhatatlan 2025. szeptember 17.kollégákkal járt itt
A hivatalos "hosszú" neve Veszprémvölgyi Séd-patak sétaút, amely a Bakony egyik különösen mutatós gyalogos útvonala. Az útvonal az állatkert bejáratától indul, én majdnem innen, a Betekints Hotel parkolójától csatlakoztam be, áthaladtam a Völgyhíd - viadukt - alatt, majd több kisebb megállóval - fotó stop - haladtam tovább, útközben kiemelném a XI-XIII.
századi Szent Katalin apácakolostor romjait, vagy más néven Margit romokat, de még további kolostorromok és régi vízimalmok is vannak útközben. Az útvonal a patak mentén a vár alatt kanyarog. Játszóterek, parkos pihenőrészek, szökőkutak, szobrok is láthatóak útközben, és persze kis átkelő hidak. Érdemes beülni valamelyik teraszos vendéglátóhelyre, van magyaros és olasz pizzéria is, és fagyizó is. Ha nincs is időnk az egész utat végigjárni, érdemes kisebb szakaszokra is benézni erre az igazán szép helyre.