Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élményekben gazdag tematikus városi séták és városnéző túrák Veszprémtől Pécsig

Miközben Magyarország csodáit vadásszátok le, nem árt, ha útközben szakképzett túravezetőket is bevontok, akik örömmel mesélnek nektek egy-egy különleges városi sétán Veszprém, Tata, Sopron, Tokaj vagy éppen Pécs titkairól. Bemutatunk nektek néhány izgalmas tematikus városi sétát és városnéző túrát Magyarországon.

 

Romantikus túrák a Várnegyedtől a Séd-patak partjáig: Veszprém

Találkozó: Óváros tér

Tengernyi izgalmas látnivalót és történelmi kincset rejteget A királynék városaként is becézett Veszprém, ahol temérdek fantasztikus tematikus városnéző séta közül válogathattok, ha belevágnátok a település felfedezésébe.

Jó szívvel ajánljuk a Veszprém, a legendák városa” című programot, ahol egyből egy rövidebb (2-2.5 órás) és egy hosszabb (3-3.5 órás) városnéző túrát is választhattok. A lebilincselő barangolás során alámerülhettek a város mondákkal átszőtt, magával ragadó múltjában, miközben csodálatos helyeket láthattok az Óváros tértől indulva a Panorámateraszig. Megéri azonban az időigényesebb útvonal mellett dönteni, hiszen ekkor nem csak a Várnegyedet vagy a Székesegyházat nézhetitek meg közelebbről, hanem a Séd-patak mentén lapuló, rendkívül hangulatos környéket is – a Margit romokkal bezárólag!

Szállásajánlatok Veszprémben>>

Tematikus városi séták és városnéző túrák - Veszprém, a legendák városaTematikus városi séták és városnéző túrák - Veszprém, a legendák városa

Tematikus városi séták és városnéző túrákTematikus városi séták és városnéző túrák

 

 

Festői Angolparkból a remek cukrászdáig: Tata

Találkozó: Tourinform Iroda

A vizek városában, Tatán bármikor csatlakozhattok egy kalandos városnézől kiránduláshoz, hogy közelebbről is megismerhessétek a Kapucinus templomot, a varázslatos Angolparkot, a hangulatos Pötörke-malmot vagy az Öreg-tó partján magasodó Tatai várat. Az Esterházy-kastély felkeresése után pedig még egy ízutazás is vár rátok, hiszen az út egy kitűnő cukrászdában ér véget, ahonnan garantáltan csakis jó szájízzel távozhattok majd.

A „Városnéző séta édes meglepetéssel” nevű, 2.5-3 órás eseményen ráadásul szakképzett idegenvezető előadásában hallgathatjátok meg a csodás nevezetességekhez fűződő, bámulatos történeteket, ezért minden bizonnyal felejthetetlen városi sétára, városnéző túrára számíhattok!

Szállásajánlatok Tatán>>

Tematikus városi séták és városnéző túrák - Tata (Esterházy-kastély)Tematikus városi séták és városnéző túrák - Tata (Esterházy-kastély)

Tematikus városi séták és városnéző túrák - Tata (Öreg-tó és a tatai vár)Tematikus városi séták és városnéző túrák - Tata (Öreg-tó és a tatai vár)

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
3+1 tipp a feltöltődéshez: szállodák saját termálvizes medencével
Ha mindig is arra vágytál, hogy a szobádból egyből egy gyógyvizes, meleg medencébe sétálj át, akkor adunk néhány tippet!

 

Barangolás A leghűségesebb városban: Sopron

Találkozó: Sopron, Tűztorony (Fő tér 1.)

Biztosan nem bánjátok meg, ha beneveztek egy városnéző túrára, vagy tematikus városi sétára, ha a városban jártok. Ódon, zegzugos utcákon lépdelve, profi idegenvezetővel az oldalatokon kutathatjátok fel hazánk egyik legrégebbi városának, Sopronnak a titkait a történelmi belvárosban haladó városnéző sétán. A múltról suttogó épületek között végigkísérhetitek a kultúra kibontakozását, a művészetek fejlődését és természetesen az is kiderül, hogyan lett a településből a Hűség városa.
A 2 kilométer hosszú, könnyed városnéző sétán a Tűztoronytól indulva érintitek majd – többek között - a Várkerületet és a Fő teret is, míg el nem értek a Városház útig (a római kori ásatáshoz). A nagyjából 1,5-2 órás gyaloglás ideális azoknak a felnőtteknek és szépkorúaknak, akik örömmel nyernének bepillantást a műemlékekben és történetekben egyik leggazdagabb vidéki város életébe.

Szállásajánlatok Sopronban>>

Tematikus városi séták és városnéző túrák - SopronTematikus városi séták és városnéző túrák - Sopron

Tematikus városi séták és városnéző túrák - SopronTematikus városi séták és városnéző túrák - Sopron

 

 

Bájos település a Tisza és a Bodrog találkozásánál: Tokaj

Találkozó: Tourinform iroda előtt (Serház u. 1.)

Épp Tokajon jártok és szeretnétek egy könnyed, délelőtti mászkálással indítani a vakációt? Akkor ideális számotokra a körülbelül 800 méteres Rapid séta, melynek során nem csak több izgalmas látnivaló mellett haladtok majd el, hanem a nevezetességek múltja is feltárul előttetek. A tematikus városi séta és városnéző túra során hallgassátok meg a Tokaj-Hegyalját körüllengő történeteket, elevenítsétek fel a történelmi személyeket és eredjetek a világhírű aszú bor nyomába! Higgyétek el: ezt a kalandot tuti nem bánjátok majd meg!

Szállásajánlatok Tokaj környékén>>

Tematikus városi séták és városnéző túrák - TokajTematikus városi séták és városnéző túrák - Tokaj

Tematikus városi séták és városnéző túrák - TokajTematikus városi séták és városnéző túrák - Tokaj

 

 

Különleges látnivalók a város alatt: Pécs

Találkozó: Cella Septichora Látogatóközpont (Szent István tér)

Bejártátok már a kultúra városának szinte minden szegletét a Széchenyi tér nevezetességein át a híres Zsolnay negyedig? Nem semmi! De néztetek már a felszín alá? Ha még nem, akkor ideje lemerészkednetek a föld mélyébe, ahol izgalmas idegenvezetés kíséretében kaphattok ízelítőt egy valódi időutazásból a „Föld alatti Pécs – séta a város alatt” nevű tematikus városi sétán. A sejtelmes hangulatú, misztikus, ókeresztény sírkamrákba lépve az 1600 évre visszatekintő művészet elemeivel találkozhattok. Csodálkozzatok rá a lenyűgöző falfestményekre és az egyedülálló, építészeti kincsekre! A városnéző túra második szakaszában betekintést nyerhettek a Littke Palace Pezsgőpincéjébe, ahol meghökkentő pincelabirintusba csöppenhettek és egy zseblámpás útvonal felderítése is csak rátok vár!

Szállásajánlatok Pécsen>>

Tematikus városi séták és városnéző túrák - PécsTematikus városi séták és városnéző túrák - Pécs

Tematikus városi séták és városnéző túrák - Pécs Belvárosi templom (Dzsámi)Tematikus városi séták és városnéző túrák - Pécs Belvárosi templom (Dzsámi)

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gasztrokalandok Egerben és környékén
Az Egerben töltött napokat nem csak a sok színes és változatos program teszi emlékezetessé. Most arra szeretnénk tippeket adni, milyen gasztronómiai élményekben lehet részetek e történelmi városban. Íme néhány a legjobb egri éttermek, cukrászdák és borászatok közül.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Haladjatok végig a magyar irodalom vezéregyéniségeinek lábnyomain, melyek Budapest legkedveltebb művészkávézóiba vezetnek! Kövessétek Kosztolányi Dezsőt vagy Ady Endrét és merüljetek el a kulturális pezsgésben egy kitűnő fekete társaságában!
Romantika az év bármely napján! Ehhez pedig nem kell több, mint egy hangulatos wellness szálloda saját jakuzzis szobával, ahol bekészítve vár titeket egy pohár pezsgő és a privát pezsgőfürdőtök.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz
Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!