Kihagyhatatlan 2025. szeptember 28.kollégákkal járt itt
A Veszprémben fellelhető 3 Kolodko Mihály miniszobor egyike, amely a belvárosban, a sétálóutca elején jobb oldalon, a kis parkos rész szélén található. A veszprémi alkotások nem gerillaszobrok, hanem egy helyi szállítmányozási cégvezető vállalkozó (Török Balázs) megrendelésére készültek.
Ő itt Ödön, az utcazenész, aki egy csigatrombitán zenél. Itt szokták a városban évente megrendezni a népszerű Utcazene Fesztivált, ez adta az ötletet. Érdekesség, hogy Ödön sapkáján az A betű a megrendelő vállalkozó 2. gyermeke nevének - Andrea - kezdőbetűjét jelenti.
Veszprémi városnéző túrám végén a Kossuth Lajos utca elején találkoztam a kis utcazenésszel. Sötét is volt, hideg is volt, örömmel láttam, hogy ő már nem fázik, kis sál volt a nyakában. Ajánlom a Kodolkó Mihály miniszobrait szeretőknek, hogy őt is keressék meg Veszprémben Egy kis segítséget nyújt a Tourinform irodában található miniszobortérkép.
Kihagyhatatlan 2022. április 24.a párjával járt itt
Ha valaki például a várból jönne kifelé és ott már megtalálta volna Ernőt a Hősök kapujánál, akkor zenész haverját úgy lelhetné meg, hogy kijön a nagy főútig, ami átszeli Veszprémet, és ott egyből balra fordul a Kossuth utca felé, és onnan már nem kell sokig keresgélnie. . .
Ödön a bőröndön ül, így lett a neve Bőrönd Ödön, azt hiszem megpályáztatták a nevet, így lett utcazenész Ödön, aki láthatóan fütyül éppen, a kezében meg egy nagy tengeri csigát tart, de hát az is hangszer, ha éppen akarjuk. . . Kolodko-rajongóknak szintén kötelező darab!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.