Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az etelek tokeletesek, a kiszolgalas, szamunkra, pocsek volt

Mandula Étterem & Borbár VillányMandula Étterem & Borbár Villány a térképen

2018. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2018. április 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a véleményemet kinyilvánithassam a 2018 április 7-én történt látogatásunk után a Mandula étteremben. (Gere, Villány).
Villányban töltöttük azt a hétvégét (április 6-8) és két aradi ismerösünk javaslatára (Arad, Románia), akik már többször is jártak az önök éttermében, nagy lelkesedéssel ajánlották az önök éttermét, ezért az elvárásaink is magasak voltak. (egy borász és egy gasztroblogger).
Ami az ételek minöségét illeti, mind izben, mind kivitelezésben , az elvárásaink magaslatán voltak, izletesek, szépen tálalva, stb., ami a kiszolgálást illeti viszont, nagyon, nagyon csalódottak voltunk.
1. Az asztalfoglalás 19.30 -ra szólt, de mi 19.10 -re érkeztünk, azzal a reménnyel, hogy még vacsora elött megkóstolunk egy pár bort, azzal a szándékkal, hogy vásárolunk majd. De nagyon meglepödtünk amikor a pincér felrótta, hogy sokkal hamarabb érkeztünk.

2. Miután átnéztük az étlapot, úgy döntöttünk, hogy a kis degusztációt válasszuk, wine pairing-el együtt. Megint kellemetlenül érintett a pincér válasza, aki kijelentette, hogy csak elözetes foglaléssal lehet ezt választani, annak ellenére, hogy az étlapon úgy szerepel, hogy 20.00 óráig lehet lefoglani. Interneten keresztül foglaltam asztalt és sehol nem volt feltüntetve eme információ.


3. Rendeltünk elöételt és föételt is 3 személy részére. Rendeltünk vörösmárnát turbolya velutéval, 2 személy részére és ekkor a pincér megkérdezte, hogy “ önök látták, hogy milyen árban van ez?” , ami szerintem minösithetetlen gesztus egy fin dining étterem részéröl.

4. Az egyik föétel marhatatár volt zöldségekkel. Amikor kihozta az ételt megkértük, hogy hozzon egy kis piritós kenyeret hozzá, de a válasz megint negativ volt, azzal érvelve, hogy most a konyhán nagy a felfordulás. Végül hozott piritóst is, mert szoltam neki, hogy már tul sok negativ pontja van nálunk.


5. Megpróbáltuk összeilleszteni az ételeket a hozzá illö borokkal ( úgy ahogy az étlapban is feltünik) és megint meglepödtünk amikor a pincér, a föételhez felszolgált bort ráöntötte az elöetelnél felszolgált borra, ami még a pohárban volt ( két külömbözö bor). Arra nem is gondolt, hogy esetleg kicserélje a poharakat.

A következtetés az, hogy az ételek nagyon finomak voltak, de a felszolgálás sehogy sem illik bele a 14 Gault- Millau pontba.

Nagy érdeklödéssel várjuk az önök álláspontját, az általunk leirtakkal kapcsolatban.
Tisztelettel,
egy vendég
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Mandula Étterem & Borbár további értékelései

2022.10.31barátokkal
Kiváló
Magyar és sváb gyökerű, magas felkészültségű, kreatív, ínyenc konyhát visznek. Izgalmas, csiszolt, szépen tálalt ételkompozíciók, kiváló állagok és ízek jellemzik a helyet. 2021 őszén kínáltak többek között bárány pájslit, marinált hagymával, mustármaggal, galamb-kacsamáj duót, zölddióval,...
2016.08.06barátokkal
Kiváló
A Gere hotel Mandula éttermébe és borozójába létrejötte óta többször is betértünk, a nemrégiben ismét volt erre lehetőségünk. A beltéren szerencsére nem változtattak érzékelhetően, épp olyan meghitt, otthonos, szeretnivaló, mint volt. Lenyűgöző, amit itt csinálnak. Az ételek kidolgozottsága, az...
2016.02.29családjával
Kiváló
A kiszolgálás, általában a vendéglátás hibátlan. Az hogy a Gere borok minősége nagyon jó ez nem újság, de ahogy elénk kerültek ebéd, vagy vacsora közben ezek az italok, az csak fokozta az élményt. Figyelmes személyzet ami ott van rögtön, de csak amikor szükséges. Nem olcsó hely, de az ár...
Népszerű szállások a környéken
Gere ArteVino Apartman Villány - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Gere ArteVino Apartman Villány
132.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval