Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő élmény

Sauska 48 VillánySauska 48 Villány a térképen

Kiváló 2019. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. július 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Villány a magyar borászat egyik ékköve. A borvidék névadó települése, melynél vonzóbb borturista célpont kevés akad. Elsősorban fehérborokért rajongó emberként mondom, hogy valójában egy sem. Megannyi egész évben nyitott pince, még tízszer annyi, melyben előzetes egyeztetés alapján lehet kóstolni. Kiváló szálláshelyek és országos viszonylatban kiemelkedő éttermek.
Ezek sorát gyarapította Sauska Krisztián, amikor megnyitotta a pincészet keretében a Sauska 48 nevű éttermet, melyhez leigazolta kreatív séfnek a magyar gasztronómia egyik legismertebb és legelismertebb konyhafőnökét, az Alabárdosban nevet szerzett Bicsár Attilát.
Korábban is szerettünk volna ide eljutni, de akkor még nem tudtuk azt az alapigazságot, hogy hétfőn és kedden Villányban az élet takaréklángra van állítva, kis túlzással a fű sem nő. Most ezzel a tapasztalattal felvértezve érkeztünk csütörtökön este.
A pincészet és így az étterem is kívül esik a településen, de érdemes rászánni a központtól számított kb. 20 perces sétát.
A teraszról a kilátás lélegzetelállító, a beltér modern és vendégmarasztaló egyszerre, a kiszolgálás kifogástalan: pincérünk kommunikatív, felkészült, kedves, udvarias.
Üdvözlőfalatként kiváló, ropogós héjú, belül puha barna zsemlét kaptunk kitűnő minőségű vajjal. Ittunk indításnak a pincészettől két pezsgőt, majd az ételekhez két furmintot, egy reduktívat és egy fahordós dűlöszelektált tételt.
Az étlap összefogott, struktúrája a fővárosi csúcséttermek ebédmenüit idézik: 2,3 vagy 4 fogás válogatható össze, fix összegért, egyes ételek esetében felárral. Mi a 7700 forintos három fogásos ételsort céloztuk meg. Némi dilemmázás után kértünk kacsamájat (900 ft felár), tanyasi csirkét és mákos gubát. Ételeink tálalásra, ízre, állagra egyaránt kiválóak voltak.
A Sauska48 a legjobb élményeink között rögzítette nevét, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Sauska 48 Villány - Külső képSauska 48 Villány - Külső képSauska 48 Villány - EgyébSauska 48 Villány - Külső képSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - Étel/italSauska 48 Villány - BelsőSauska 48 Villány - Külső kép

Sauska 48 további értékelései

2023.09.19a párjával
Szinte napra pontosan egy éve voltunk itt utoljára. Azóta az étterem bekerült a Michelin ajánlásos éttermek közé, joggal. Kíváncsiak voltunk, a Michelin-tányér miatt történt-e változás. Nem volt asztalfoglalásunk, ahogy az elmúlt években sem. Ez eddig sosem okozott problémát. Érkezéskor...
2022.09.19barátokkal
Kiváló
Egy vacsorára és egy ebédre is volt szerencsénk betérni. A személyzet rendkívül udvarias, de mégis közvetlen, és profik. Érkezés után vendégváró falattal kedveskedtek. Én a 2 étkezés alatt megkóstoltam a kacsamáj terrine-t (zöldalmával, szőlőlekvárral, pirított kaláccsal), a black angus bélszínt...
2019.10.18barátokkal
Kiváló
A Sauska név pincészetének köszönhetően sokkal ismertebb a villányi borok kedvelői körében, de a szintén a pincészethez tartozó fine dining étteremnek is számos rajongója van. A Gourmet Fesztiválon találkoztunk velük először, itt volt alkalmunk megkóstolni az ételeiket. Az nem volt egyértelmű,...
Népszerű szállások a környéken
Gere ArteVino Apartman Villány - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Gere ArteVino Apartman Villány
132.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval