Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Giccs, nyomasztó hangulat és 5*-os húsleves

Hotel Aphrodite ZalakarosHotel Aphrodite Zalakaros a térképen

Átlagos 2013. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2013. július 21.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Körítés: Egy hetet töltöttünk a párommal a 4 csillagos körágyas-jakuzzis luxus szobában, all inclusive ellátással, csomagban ingyen parkolással, wifivel.
Szoba: A szoba első ránézésre szépnek és igényesnek tűnt. A körágyon az ágynemű bár felső kategóriás, puha, plüss volt, de abszolút nem a nyári 30 fokra van kitalálva. Ettől függetlenül az ágy kényelmes és nagy. A bútorok elhelyezése zsúfolt, a nagy ülőgarnitúra az egyetlen ruhásszekrényre merőlegesen olyan közel tolva, hogy alig bírtunk bepakolni. A jakuzziról annyit, hogy az egy bubis masszírozó kád, amibe 2-en maximum lapra hajtogatva férnek be. A szobában lévő légkondihoz kerestük a távirányítót/termosztátot, de nem volt meg. Megkérdeztük a recepción, majd az úr kedvesen közölte, hogy nézzük meg jobban, mert ott termosztát kell legyen. Benéztünk még a szekrény mögé is, de sehol semmi. Második nekifutásra a párommal közölték (akkor már ott volt egy másik recepciós is), hogy "jaaaah, abban a szobában fizetős a légkondi, 2000/nap". A helyzet ugye 30 fok kint, szúnyogháló nincs az ablakon (szúnyog ellenben indiai erdőket meghazudtoló mennyiségben), viszont téli bunda ágynemű garnitúra az van, tehát inkább bevállaltuk a plusz 12.000ft-os légkondit. A szobában egy zuhanyzós fürdő és egy külön WC is van, ránézésre tiszta, de kiábrándítóan sufni-tuning érzetű. A zuhany egy összeeszkábált izé, amit minden nyitásnál féltettem, nehogy szétessen, a tükör felett elhelyezkedő rusnya műanyag lámpák egyike celluxxal körbetekerve, hogy egyben maradjon.
Az épület: A hotel egy 3 és egy 4 csillagos részből áll, folyosókon nagyon nem különböztethető meg a kettő, ugyanis mindenhol az ízlésromboló, szemégető giccsel van tele. Falra festett fürdő jelenetek, különböző kultúrákból, mellette a vidék romantikáját idéző szántóföldes festmények zavarják össze a minimális ízléssel és stílusérzékkel megáldott látogatót. Az étterem dekorációja szintén a parasztvakító giccs kategóriába esik. Az össze-vissza székeket fehér székszoknyával és masnival próbálták eltakarni, amik rendszeresen lelógtak annyira a földre, hogy elakadhassunk benne. Az ezáltal előidézett folyamatos vidéki lakodalmas hangulatot pedig nehezen zártuk ki. Ezen a péntek este fellépő szintetizátoros "sztár" sem nagyon segített. A dekoráció tehát: giccses parasztvakító káosz. A lift legalább tetszett, oda úgy látszik a tulajdonosok "kifinomult" ízlésének erőtere nem terjedt ki...
A wellness: Nem nagy, rendes uszodára ne számítsunk. Egyedül a kültéri medencében lehet némi úszást imitálni, ha épp nincs benne 10 gyerek, akik szabadon ugrálhatnak és fröcsögtethetik a vizet. A jakuzziról horror sztorikat olvastunk az interneten és mivel elég érzékeny a bőrünk, inkább meg sem mertük kockáztatni. (Többen számoltak be allergiás reakcióról a túlzott vegyszerezés miatt és valóban nem volt túl csábító a víz színe/szaga). A beltéri kis medencék tipikus kacsafürdetők, ellazulni nagyon nem lehet benne, a körbevevő itt is ízléstelen festékkel lefújt műanyag díszletek miatt pedig inkább a szemünket sem akartuk kinyitni. A kültéri napozás egész jól meg van oldva. A wellnessben egész nap soha egy embert nem láttunk, aki legalább körbenézne, hogy mi újság, kicsit rendet tenne. Ez csak este 9 körül történt meg, addig a széthagyott disznóól mindenhol, a kikészített törölközők pedig már délre elfogytak és elég nehezen jött utánpótlás, inkább vittük a sajátunkat.
Reggeli: a kávé ihatatlan, pedig irodai ingyen kávén tartott párom sok mindent legyőz, de ettől hányingere lett, mikor belekortyolt. Víz nincs kint sehol, csak forralt a filteres teának. A kétféle gépi üdítő (narancs és grapefruit) undorító, édes nyál. Nem csoda, hogy mindenki forró teába menekült inkább. A svédasztalos reggeliben egy nagyon pozitív volt, a friss, puha félbarna kenyér. A kikészített zöldségek általában gyorsan fogytak és lassan pótlódtak, ha egyáltalán. A felvágottak voltak elég rondák ahhoz, hogy ne kóstoljam meg és szinte minden nap felbukkant a reggelinél az előző esti vacsoráról megmaradt sült hús hidegen tálalva.
Ebéd: No ez vicces. Az all inclusive ebéd "snack ebédet" foglal magában, ami azt jelenti, hogy nem étlapról választasz, hanem 2 "menüből". Na most az egyik "menü" minden nap húsleves+palacsinta. A másik meg valami, ami épp akad a konyhán (egy hét alatt kétszer volt carbonara, de mindegy). Itt jegyezném meg, hogy a húsleves isteni, ez tartott egy hétig életben, a palacsinta az ebédnél finom, a vacsorára sütött, ami a "látványkonyhából" kerül ki, az kritikán aluli gumilap. Kisebb mellékes, hogy a 3. napunkon egy addig nem látott kicsit vedlett műszempillájú felszolgálóhölgy közölte, hogy de bizony nekünk a la carte ebéd jár, mert az all incusive-ban az van. Hát rendeltünk valamit, minden finom volt, amit frissen elkészítettek. Másnap azért ebéd előtt rekérdeztünk a recin, ahol megerősítették, hogy snack ebéd jár, a felszolgáló rosszul tudja. Aznap már meg kellett győzni, hogy mi márpedig snack ebédet kérünk.
Vacsora: Svédasztalos, első nap az enyhén boszorkány kisugárzású (talán tulajdonos vagy szállodavezető) hölgy már-már túlzott nyájassággal vezetett körbe minket a pult körül, marketing szöveget lenyomva a farmról érkezett ételekről. Lehet, hogy onnan jönnek az alapanyagok, de zamatosságban, ízben abszolút elmaradt én jól megszokott pesti termelői- és biopiacos élményeimtől. Az ételek általában jók voltak, de pl. az eszterházi egyik nap nagyon finom volt, másnap borzasztóan ízetlen. A színvonal tehát erősen ingadozik (kivéve a 10 pontos leveseket, azokban nem csalódtunk egyik nap sem).
Személyzet: Az egyetlen olyan személy, akitől nem szorult össze a gyomrunk, az a takarító hölgy volt, akinek a mosoly őszintének tűnt az arcán és a kedvessége nem volt gyomorforgatóan megjátszott. A felszolgálók általában kedvesek, de életuntak és ha a főnökség a közelben járt, kicsit sem fesztelenek. A folyton az étterem szélén lévő kávézóasztaloknál laptopot/ipadot nyomogató (gondolom) vezetőségi tagok pedig egy életunt, magyar szállodavezető maffiabanda érzetét keltik. Ezek saját benyomásaim, de azt kell mondjam, hogy elég sok időt töltöttünk inkább a szobába zárkózva vagy a környéken kirándulva, csak hogy ne kelljen a szálloda nyomasztó atmoszféráját sokáig elviselni.
3 szívet kapott a hely, mert egy akció keretén belül féláron mentünk, de ha teljes árat fizettünk volna ezért, akkor lehet szóltam volna az adminoknak, hogy legyen már 0 szív opció is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló

Hotel Aphrodite további értékelései

2024.04.02a párjával
Gyenge
A hotel neve Aphrodite vagy Venus! A csillagok száma talán eléri a 3 csillagot. A falak olyan vékonyak, hogy a szomszéd szobában bármit is mondtak, mindent hallottunk, nem lehetett nyugodtan pihenni kikapcsolódni. A fürdőszobában csatornaszag volt, amit csak a páraelszívó működése tudott...
2024.01.02gyerekekkel
Gyenge
Most jöttünk el, közel 300.000 ft fizettem, soha többé. (2023 szilveszter) Nem vártak minket, így először szobánk sem volt. 17.53-kor érkeztünk,Kb 30.perc után kaptunk egy szobát, ami koszos volt és szemét is benne volt a szemetesben. Többen írták, hogy büdös volt, sajnos későn olvastam. Büdös...
2024.01.01a párjával
Átlagos
Karácsony után megleptük magunkat ezzel a 2 napos welnessel...Variáltunk hogy hova melyik lenne a jobb de ez lett a befutó. Külföldről mentünk.. 14 órakor még nem volt kész a szobánk ezért felajánlottak egy tágas földszinti apartmant Valóban szép nagy szoba, okos tv-vel nagy...

A Hotel Aphrodite legnépszerűbb csomagjai

Hotel Aphrodite Zalakaros - Napi árak félpanziós ellátással (1 éjtől)
Napi árak félpanziós ellátással (1 éjtől)
102.220 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.08.01-ig
Hotel Aphrodite Zalakaros - Kikelet gasztroélményekkel (min. 2 éj)
Kikelet gasztroélményekkel
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.06.03-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Palace Hotel Hévíz - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.30-ig
Palace Hotel Hévíz
47.405 Ft / 2 fő / éj-től kiváló félpanzióval