Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tömeg helyett nyugalom vár Magyarország kevésbé ismert fürdőiben

2023.11.24 | 7 perc

Elfáradtál már testileg és lelkileg is ebben az évben? Egy kis pihenésre van szükséged? Akkor a járt utat cseréld járatlanra, mert Magyarország kevésbé ismert, mesebeli fürdői télen is csodás kalandra csábítanak a helyi látnivalók után!

Lehet, hogy nem emlegetjük őket a legnagyobbak között, de biztos lehetsz benne, hogy nem okoznak majd csalódást Magyarország kevésbé ismert, hangulatos fürdői, melyek országszerte új élményekre hívnak. Plusz pont, hogy ezek a vízi komplexumok zsúfoltság helyett igazi nyugalmat ígérnek, és még a pénztárcád is jól jár majd, ha ellátogatsz a most következő fürdőkbe.

 

Szállások közvetlen átjárással a városi fürdőbe>>

 

Testi-lelki feltöltődés: Halasthermál Gyógyfürdő (Kiskunhalas)

Indulj el, és fedezd fel Kiskunhalas csodáit, a legendás Csipkegyártól a Csillagvizsgálón át a Fejetéki mocsár tanösvényig, ami után nyakig merülhetsz a Halasthermál Gyógyfürdő medencéiben! Ezen a helyen egyszerre érezhetik jól magukat a felnőttek és a gyerekek is, hiszen a 3 medence közül mindenki a saját szájíze szerint választhat. Az itteni, 1980-as évektől már fogalomnak számító híres, 48 fokos halasi gyógyvizet sikerrel alkalmazzák a mozgásszervi betegségekre, a nőgyógyászati panaszokra, illetve a műtétek utáni rehabilitációra is. Az úszó- és gyermekmedencén túl pedig szauna, gőzkabin és masszázsok is igénybe vehetőek.

Fotó: Halasthermál Kft. - Gyógyfürdő, Strand, Uszoda és Kemping Facebook oldalaFotó: Halasthermál Kft. - Gyógyfürdő, Strand, Uszoda és Kemping Facebook oldala

 

 

Kül- és beltéri fürdőzés: Csongrád Gyógyfürdő (Csongrád)

A Tisza menti kis városban, Csongrádon még a hideg se gátoljon meg abban, hogy felkeresd a Tari László Múzeumot vagy a Belvárosi Tájházat. A dermesztő időben töltött séta után ugyanis a színvonalas Csongrád Gyógyfürdőben melegedhetsz fel. A lehengerlő szaunapark forró levegője kellemesen lelazítja majd az izmaidat, amit egy jó kis masszázzsal dobhatsz fel még jobban. Az idősebb generációnak a gyógyászati gyógyvizes medencét ajánlanánk elsősorban. A beltéri wellness gyógymedencéből pedig kiúszhatsz a kültéri részre is, ahol sodrófolyó és további élmények sokasága kényeztet majd.

Fotó: Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda Facebook oldalaFotó: Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
TOP 10 vidéki wellness szálloda Magyarországon
Ha egyaránt fontosak számodra a hotel szolgáltatásai, a wellnessrészleg felszereltsége és a környék látnivalói, akkor ezek a szálláshelyek nem fognak csalódást okozni. Összegyűjtöttünk nektek 10 kiváló vidéki wellness szállodát az országban.

 

Pezsdítő vízi kalandok: Marcali Gyógyfürdő (Marcali)

Attól függően, hogy a természetben túráznál a Marcali-zuhogónál vagy a Városi Helytörténeti Múzeumot néznéd meg közelebbről, Marcali több más élményt is tartogat neked. Az egyik ilyen hely a Marcali Gyógyfürdő, ahol télen is megmártózhatsz a kincset érő gyógyvízben. A beltéri wellnessrészlegben pezsgőfürdőzéssel fűszerezheted meg a vérkeringést és immunrendszert támogató szaunázást. Az izzasztó kalandokból azonban nem érdemes kihagyni a páradús gőzkabinozást se. A gyógyvizes medencéket pedig akár kúraszerűen is meglátogathatod.  

Fotó: Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont Facebook oldalaFotó: Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont Facebook oldala

 

 

Minden generációnak élmény: Virágfürdő (Kaposvár)

Aki a Dél-Dunántúl felé venné az irányt, ne hagyja ki a szecessziós és klasszicista csodákban dúskáló Kaposvárt, ami a Rippl-Rónai Múzeumnak, valamint a káprázatos játszóteret rejtő Okosparknak is otthont ad! A séta után a Virágfürdő gyógyvizes medencéiben nyújtózhatsz ki. Az áldásos hatásokat csak erősítheted, ha a magas szintű gyógyászati kezeléseket is kipróbálod. A fedett élményfürdőben a legkisebb családtagokat gyermekmedence, a nagyobbakat pedig jakuzzi, valamint beltéri meleg vizes medence veszi le a lábáról. A vízesés zuhatag, a sodrófolyó és a vízi csúszda azonban kortalan örömöket kínál.

Fotó: Virágfürdő Kaposvár Facebook oldalaFotó: Virágfürdő Kaposvár Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Bájos város a Zselic szomszédságában – Kaposvár lenyűgöző látnivalói
A Kapos folyó mentén fekvő festői város a Dunántúl legfontosabb kulturális és gazdasági központja és látogatására mindenképpen érdemes több napot szentelni. Inspirációként összegyűjtöttük azokat a nevezetességeket, melyek Kaposvár utcáit járva semmiképpen nem maradhatnak ki.

 

 

 

Ingyenes szauna szeánszok: Tamási Termálfürdő (Tamási)

Magyarország egyik legkalandosabb útjára hív a tamási Vas kilátó, de ha inkább fedett helyen töltenéd a napot, akkor a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont is jó alternatíva lehet Tamásin. Kellemes fürdőzésekre pedig a Tamási Termálfürdő a legjobb recept, ahol csütörtökönként ingyenes szauna szeánszok várnak a lehengerlő szaunavilágban. A 37-38 Celsius fokos termálvíz közelségét a fedett termálmedencében élvezheted ki. A kültéri, fűtött élménymedencében pedig nyakzuhannyal, pezsgős élményelemekkel adhatsz fricskát a téli hidegnek.  

Fotó: Tamási Termálfürdő Facebook oldalaFotó: Tamási Termálfürdő Facebook oldala

 

 

Távol a tömegtől: Csiszta Fürdő (Csiszta puszta, Buzsák)

A Balatontól délre is számtalan szép látnivaló akad, de ha egy jó fürdőzéssel is összekötnéd ezek felfedezését, akkor Buzsákra térj be, ahol a Csiszta Fürdő található! A bél- és gyomorpanaszokra, valamint a bőr- és reumatikusbetegségekre is kedvezően ható gyógyvíz kiemelkedő ásványi anyag tartalommal bír.  Az enyhén kénes vízben tökéletes ellazulsz majd a fantasztikus ülőmedencékben. Bár van gyermekmedence, mégis ezt a helyet sokkal inkább az idősebbek számára ajánljuk, akik tömeg helyett a nyugalomra és a csendesebb kikapcsolódásra vágynak. A program előtt azért nem árt egy kis helyismeret gyűjteni, amit a Buzsáki Népművészeti Tájházban is megtehetsz, de látogass el a Fehér-kápolnához is.

Fotó: Csiszta Fürdő Facebook oldalaFotó: Csiszta Fürdő Facebook oldala

 

Reméljük, kedvet kaptál egy kis utazásra, mert Magyarország kevésbé ismert fürdői télen is szuper kikapcsolódást jelentenek majd!
Szállások közvetlen átjárással a városi fürdőbe>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Északi-középhegység gyöngyszeme, a Cserhát változatos növényvilága és kirándulóhelyei miatt országunk egyik legkedveltebb turistacélpontja. Megijednünk akkor sem kell, ha nem rólunk mintázták a Vadon című film főszereplőjét, hiszen Palócföld közelsége rengeteg kulturális programlehetőséget biztosít a család minden tagja számára.
Bármerre is vessen a sors Magyarországon, a hegyek, völgyek vagy épp a történelemi városok szívében takaros vendégházakra bukkanhattok. Ezek a mesebeli szálláshelyek csak még hangulatosabbak lesznek télen – még akkor is, ha nem borítja hatalmas hótakaró a tájat. Járjatok a végére velünk: hová érdemes utazni a csendes téli elvonulásokhoz.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Baranya vármegye TOP10 látnivalója, hogy semmi se maradjon ki a környéken járva
Pécs, Villány, Mohács – mi a közös bennük? Mindegyik említett város Baranya vármegye határain belül található, így kulturális és természeti értékekben biztosan nem fogunk szűkölködni, ha arrafelé vesszük az irányt. Szőlődűlők, múzeumok és szabadtéri programok hada vár, már csak azt kell eldöntenünk, hogy mivel szeretnénk eltölteni utazásra szánt napjainkat.
Gyógyhelyek Kelet-Magyarországon, ha testi-lelki feltöltődésre vágytok
A Duna vonalától keletre, az Alföld sík vidékétől a hegyvidékek szabdalta Észak-Magyarországig számos különleges gyógyhely vár arra, hogy felfedezzétek őket. Ezekből hoztunk most ízelítőt nektek. Ti hol jártatok már ezek közül?
Elvonulnál pár napra a világ elől? Ezeket az üdülőfalvakat próbáld ki Magyarországon
2022.08.25 | 9 perc | Szállások
Az utazás egyik legfontosabb aspektusa a megfelelő szállás. A belföldi üdülőfalvak közül szinte bármelyik tökéletes választás, ha olyan helyet keresel, ahol nyugodt körülmények között tudsz kikapcsolódni, távol a világ zajától, miközben különböző relaxáló szolgáltatásokat is igénybe tudsz venni. Most levesszük a keresés súlyát a válladról, és mutatunk 10 olyan üdülőfalut, ami biztosan nem fog csalódást okozni!
Kötelező látnivalók a Tisza mentén
A Tisza környéke rengeteg szuper helyet rejt, melyek a jó idő beköszöntével tökéletes célpontok lehetnek akár egy hétvégi kiruccanás alkalmával. Hangulatos városok, lélegzetelállító természeti kincsek és aktív szórakozási lehetőségek várnak, ha megismerkednél Magyarország egyik legnagyobb folyójának környékével.
Csongrádi kalandok - nem csak nyárra!
Ha még keresnetek kell a térképen, hol is található Csongrád, akkor mostantól tűzzétek fel a kedvencek közé, mert meglátjátok, ebbe a városba beleszerettek egy életre!