Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az élet ízei: vegán éttermek vidéken

2024.04.05 | 7 perc

Húsmentesen étkezel és mellőzöd az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását is, mint a tojás vagy a tej? Kedveled a növényi, tiszta étkezéseket vagy csak kipróbálnál valami újat? Esetleg az a nemes cél vezérel, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat és óvd a környezeted? Ha legalább az egyik kérdésre igennel felelsz, akkor feltétlen látogasd meg Magyarország fantasztikus vegán, vidéki éttermeit!

 

Bojtorina Vegan Kitchen (Sopron)

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 98., Lenck átjáró

A stresszes hétköznapokban igazi felüdülést jelent a gyönyörű belső terekkel rendelkező, vintage hangulatú Bojtorina Vegan Kitchen. A Sopron szívében megbújó vegán étteremben kiváló minőségű, növényi alapú hozzávalókból, saját kezűleg készítik el a jobbnál jobb ételeket. Az étlapon pizzák, hamburgerek, levesek, főételek és frissensültek is szerepelnek.  

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Bojtorina Vegan Kitchen facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Bojtorina Vegan Kitchen facebook oldala

 

 

LYR Speciality Coffee and Food (Pécs)

Cím: 7621 Pécs, Ferencesek utcája 4.

100%-ig vegán vendéglátóhely vár Pécsett pár lépésre a páratlan török kori műemléktől, a Dzsámitól. A LYR Speciality Coffee and Food étteremben olyan elképesztően guszta ételek sorakoznak, hogy még a nem vegánok is könnyedén elcsábulnak. A fahéjas almás sóskaramellás amerikai palacsinta vagy a grillzöldséges Quesadilla kihagyhatatlan!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: LYR facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: LYR facebook oldala

 

 

Vital Cafe & Bistro (Győr)

Cím: 9022 Győr, Kisfaludy utca 39.

Egészséges, vegán-, gluténmentes? Ez a Vital Cafe & Bistro! A menő kis vendéglátóhely egy rövid sétára fekszik Győr nyüzsgő sétálóutcájáról. Itt megtapasztalhatod, hogy a speciális étrend sem jár lemondással, hiszen olyan mennyei menüket, desszerteket próbálhatsz ki, mint a málnás vaníliás torta! Ám, nem csupán a sütik isteniek, hanem az aktuális menük, szendvicsek, illetve specialty kávék is!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.

 

 

Süt a Nap Vegán Bisztró (Miskolc)

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi utca 43.

Bekukkantanál Borsod megye első teljesen vegán éttermébe? Tedd meg nyugodt szívvel, mert a miskolci Süt a Nap Vegán Bisztróban a friss és ropogós pékáruktól kezdve a gyros boxokig mindent megtalálsz! A változatos ételcsodák ráadásul egytől egyig gluténmentesek is. Egy bab burgerre, tofu gyros BOX-ra, gyümölcsös pohárdesszertre te sem mondhatsz „nemet”!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Süt a Nap Vegán Bisztró facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Süt a Nap Vegán Bisztró facebook oldala

 

 

Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem (Eger)

Cím: 3300 Eger, Tűzoltó tér 5.

1996-ban nyitotta meg kapuit vendégei előtt az egri Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem, mely a város legelső ilyen jellegű vendéglátóegysége volt. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, de az itt kapható friss, egészséges, változatos és laktató ételek semmit sem veszítettek ízeikből. Mi több: havonta közel 100-féle ételt, italt rendelhetsz, melyek elrepítenek az indiai, az olasz, a magyar és a nemzetközi vegán gasztronómia világába. 

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Egri Govinda ÉtteremVegán éttermek vidéken - Fotó: Egri Govinda Étterem

 

 

Veganeeta Home (Balatonalmádi)

Cím: 8220 Balatonalmádi, Dr. Óvári Ferenc utca 72.

A magyar tenger partján kalandozva sem kell lemondanod a vegán étkezésről, hiszen a mesésen designos Veganeeta Home otthonos, hívogató éttermében elképesztő kulináris különlegességek kerülnek a tányérodra. Teszteld le a vegán babgulyást, az indiai curryt, amiket egy hamis túrógombóccal koronázhatsz meg! Vagy beneveznél egy klassz reggelizésre? Akkor indítsd a napot fahéjas csigusszal, croissanttal és egy csodás kávéval!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Veganeeta facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Veganeeta facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!

 

 

Vegán Bázis Étterem (Zalaegerszeg)

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 1.

Mellőznéd az étrendedből a glutént, a laktózt, a hozzáadott cukrot és a tartósítószert? Ne aggódj: így is fantasztikus ételeket ehetsz a zalaegerszegi Vegán Bázis Étteremnek köszönhetően. A szervezeted is meghálálja majd a törődést, ha betérsz ide, ahol feltöltheted a télen lemerült vitaminraktáraidat. Edd végig a változatos heti menük kínálatát, melyben gusztusos főételeket, leveseket és desszerteket is találsz majd! 

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Vegán Bázis ÉtteremVegán éttermek vidéken - Fotó: Vegán Bázis Étterem

Szállástippek Zalaegerszegen és környékén>>

 

 

Életkert étel- és desszertbár (Szombathely)

Cím: 9700 Szombathely, Savaria tér 1/C

A fiatalos, modern és napfényes Életkert étel- és desszertbár Szombathely igazi különlegességének számít, ahol bármikor beugorhattok megenni egy szuper sütit, szendvicset vagy péksüteményt is. A teljes mértékig növényi alapanyagokból készült ételek ráadásul nem tartalmaznak glutént, laktózt és hozzáadott cukrot sem. Kérj egy fullos lángost, mellé pedig egy turmixot!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldala

 

 

 

Őrangyal Gasztroház Vegetáriánus Étterem (Szeged)

Cím: 6721 Szeged, Szent Mihály utca 1.

A napfény városában − nem messze a Móra Ferenc Múzeumtól és a Szegedi Dómtól − lelhetsz rá a település legrégebbi vegetáriánus éttermére, megy vegán fogásokkal is megörvendeztet. Térj be bátran az Őrangyal Gasztroház Vegetáriánus Étterembe, ahol magyaros és indiai ételkülönlegességeket is megkóstolhatsz. Sőt, szombatonként a svédasztalos kínálatból kedvedre szemezgethetsz!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Milyen érzés átkelni egy 500.000 literes cápaalagúton vagy imbolygó függőhídon a dzsungelben? Derítsd ki az Észak-Alföld második legnagyobb településén, Nyíregyházán! A hangulatos városban se vége, se hossza a látnivalóknak. Szemléld meg madártávlatból a várost napnyugta közben, sétálj egy korhű skanzenben és koronázd meg a napot − fürdőzés után − a zenélő, fényekben táncoló szökőkút mellett!
Izgalmas írás jelent meg januárban a brit Guardian hasábjain: Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát, olyan nevezetességekkel karöltve, mint a reneszánsz Kronborg-kastély Dániában, a Hadrianus Fal vagy a Russell-Cotes galéria az Egyesült Királyságban. Ennek apropóján összegyűjtöttük, hogy melyek azok a programok, amelyekről nem érdemes lemaradnod a Városliget fénysebességgel ikonikussá vált épületében.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.