Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tulipánszüret Magyarországon: látványos program a tavaszi virágmezőkön

Csempésszétek be a tavaszt az otthonotokba a legszebb virágcsokrokkal, melyeket egy kis kirándulással könnyedén beszerezhettek a magyarországi tulipánszüretek helyszínein! Vegyétek ki a részeteket az illatos fesztiválból, ahol mandala formájú sziromtenger, hangulatos piknikezés és balatoni panoráma teszi különlegessé az élményt!

 

Jótanácsok a tulipánszürethez:

-Az időjárásra való tekintettel készüljetek váltócipővel (vagy az esőre gondolva) akár gumicsizmával is!
-A legtöbb helyen biztosítanak korlátozott számban metszőollót és kosarat, de mivel ezek hamar elfogynak, azt tanácsoljuk, hogy érkezzetek magatok is célszerszámokkal!
-Bár a legtöbb helyen nincs szükség regisztrációra, mégis azt javasoljuk, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett előzetesen mindig tájékozódjatok erről indulás előtt!
-A szedés kizárólag úgy megengedett, hogy közben a tulipánhagymáknak nem esik bántódásuk!
-Vigyázzatok a virágmezők épségére és használjátok a fotózásra kijelölt helyeket!

 

 

Kincsek Völgye

Időpontok: 2023. április 7-9.;13-15.; 20-23.; 27-30. és május 1.

A természet érintése kézzelfoghatóvá válik a bálványosi Kincsek Völgyében, mely a Bakony és a Kisalföld találkozásánál terül el. Ezen a varázslatos, békés helyen színpompás, óriási mandalát formáznak a tulipánok, mely jelképesen a négy égtáj felé mutat. A középen kialakított geometriai alakzat pedig az élet magját hivatott szimbolizálni. Töltsétek fel a szíveteket-lelketeket a nyugalom szigetén, a jó levegőn egy kis virágszedéssel! Ha elfáradtok, akkor a padokon ülve nézelődhettek tovább, miközben kifújjátok magatokat!

Tulipánszüret Magyarországon - Fotó: Kincsek VölgyeTulipánszüret Magyarországon - Fotó: Kincsek Völgye

 

 

TulipGarden kertek mindenfelé

13 mesés helyszínnel és nagyjából 3 millió virággal varázsolja el látogatóit a TulipGarden, mely Magyarország legnagyobb tulipános kert hálózatát tudhatja magáénak. Az ezer színben játszó tulipánokon kívül ráadásul több kert jácintot, levendulát és rózsát is rejteget.

 

TulipGarden Tisza-tó 

Időpontok: 2023. április 7-10.; 11-13.; 18-20.; 25-27.

Abádszalókon 63 fajta tulipánból készíthettek csokrot a tulipánszüret alkalmával, de ennél is többen gyönyörködhettek a látványra sem utolsó bemutatókertekben. A Hollandiából érkezett 155 ezer tulipán, 5000 jácint és 2000 nárcisz gyűrűjében csodálatos kalandban lesz részetek. Ráadásul megfelelő körültekintés mellett kutyátokat is magatokkal vihetitek.

Tulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden Tisza-tóTulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden Tisza-tó

 

 

TulipGarden Mórahalom

Időpontok: 2023. április 7-10.; 15-16.; 22-23.; 29-30. és május 1.

Szegedtől megközelítőleg 20 km választja el a Dél-Alföldön fekvő Mórahalmot, melynek tulipánkertjében az ébredő természetben barangolhattok. A 120 ezer szál virág között egy élmény lesz sétálgatni. Ezen felül kürtőskalácsot és paninit is csemegézhettek, ha rátok törne az éhség. A gyerkőcöket pedig szuper játszótér várja.

Tulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden MórahalomTulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden Mórahalom

 

 

TulipGarden Csömödér

Tervezett nyitás: 2023 húsvét

A Nyugat-Dunántúlon fekvő Zalai-dombság apró faluja, Csömödér is tartogat egy szépséges tulipánkertet a kirándulóknak. A klasszikus színvilág mellett itt fekete, lila és barack árnyalatokban is pompáznak a virágmezők. Olyan lesz, mintha meseországba csöppennétek!

 

TulipGarden Dunakanyar

Időpontok: 2023. április 7-10., 14-16., 21-23., 28-30. és május 5-7.

Bájos vidéki zsáktelepülésre érkezhettek Kosdon, mely a Dunakanyar természeti kincseitől és legszebb látnivalóitól is elérhető közelségben található. Levezetésként a túra után betérhettek ebbe a pazar kis kertbe, ahol nem csupán mutatós tulipánokat szedhettek, hanem ízletes, kézműves finomságokat is kóstolhattok. Mindezt Budapest közvetlen közelségében egy könnyen megközelíthető helyen, mely babakocsival is egyszerűen bejárható.

További kerteket találtok: Szőlősgyörökön (Balaton), Csákváron, Decsen, Győrladaméron, Tázláron (Homokhátság), Nagykőrösön, Nagyvenyimen, Kékcsén (Rétköz) és Váton.

Tulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden DunakanyarTulipánszüret Magyarországon - Fotó: TulipGarden Dunakanyar

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!

 

Kőrőshegyi Levendulás

Időpont: 2023. április 13-23.

A Somogyi-dombság szelíd lankái övezik a Kőröshegyi-völgyet, amit tavasszal bódító virágok százezrei borítanak be. Zarándokoljatok el a Kőrőshegyi Levendulásba, mely idén is örömmel ad otthont az évente megrendezett Tulipánszüretnek! A Balaton mentén meghúzódó településen közel félmillió tulipánnal, valamint több tízezer nárcisszal fotózkodhattok és szüretelés közben élvezhetitek a magyar tengerre ablakot nyitó, csodálatos panorámát.

Tulipánszüret Magyarországon - Fotó: Kőröshegyi TulipánszüretTulipánszüret Magyarországon - Fotó: Kőröshegyi Tulipánszüret

 

 

A kert

Tervezett nyitás: április közepe

Egy ugrásra Nyíregyházától, az Észak-Alföldön is akad hangulatos tulipánlelőhely – legalábbis hamarosan. A Ferenc tanya kertjében takaros sorokba rakott tulipánok és nárciszok ugyanis még váratnak magukra kicsit. Az ingyenesen látogatható helyszínen nagyjából április közepén fognak majd szirmot bontani a virágok. A szedegetés mellett pedig akár piknikezni is lehet a természetben.

Tulipánszüret MagyarországonTulipánszüret Magyarországon

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország borvidékei az egész világon ismertek, és mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bármerre is indulunk el az országban szinte azonnal találunk egy olyan pincészetet, ahol ezeket a kiváló borokat megkóstolhatjuk. Ebben a cikkünkben olyan borászatokat gyűjtöttünk össze, ahol nem csak a bor szerelmesei, de a pezsgő-rajongók is otthon érzik majd magukat.
Olyan nyaralást tervezel, amikor a szállodából ki sem kellene mozdulnod? Semmi akadálya! A Balatonon tucatnyi saját strandos hotelt találsz, így tényleg csak egy-két lépést kell tenned a vízpartig.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.