A Zirctől 16 kilométerre található községben, Bakonybélben várja vendégeit a Hotel Bakony. A település környékén számos kirándulóösvény, azon belül pedig történelmi emlékek, zöldövezeti környezet fogadja az érkező vendégeket.
Nagyon szep helyen van a hotel az erdö közepen es a hegy labanal. A szoba mar egy kicsit kifogasolhato, ugyanis nincs szunyoghalo illetve bukoablak az ajton, igy nem lehet maskepp szellöztetni mint teljesen nyitott ajtonal, mi a legalso szinten voltunk elhelyezve, ezaltal mindenfele csuszo maszo allat illetve szunyog bejöhet.
Mint ahogy velünk is megtörtent, nyugodtan feküdtünk az agyon egyszer csak egy 1-2 cm-es keresztes pok maszott at rajtunk, szerencse mi nem nagyon felünk a pokoktol, de azert nagyon kellemetlen volt ugy elaludni, hogy barmi keresztül maszhat rajtunk. Az etelek nagyon finomak voltak, valtozatos ugyanugy a reggeli is. A szemelyzet nagyon kedves, szolgalatkesz, a recepcios hölgyek kedvesseget külön kiemelnem. Ajanlanam masoknak is a hotelt!
2015. októberében, az őszi szünetben jártunk Bakonybélen, a Hotel Bakonyban. öten. Szüleim, nagybátyám, a fiam, és jómagam. A szálloda gyönyörű helyen van, és ami nagyon tetszett, hogy kimondottan családias. Az étkezéseknél senkit sem láttam csokinyakiban vagy könnyen éghető nájlon blúzban (elnézést, az már nem is divat!
) feszengeni, otthonosan, kényelmesen felöltözve mászkált mindenki a szállodában, és így jártunk az étterembe is. Az ételek nagyon finomak voltak, kimondottan háziasan elkészítve. Félpanziós ellátásunk volt, az úgynevezett leves ebédet csak egy nap vettük igénybe, az is nagyon jó és bőségesen elég is volt. Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek, és külön kiemelném azt az úriembert (szégyen, de a nevére nem emlékszem), aki minden nap szervezett nappali és éjszakai túrákat, és ha ez még nem lenne elég, esténként még a gyerekekkel is játszott. Próbáltunk minél több helyre eljutni a négy nap alatt, bejártuk Bakonybélt, voltunk kisvonatos kiránduláson, elbuszoztunk Zircre és Veszprémbe. Azóta is emlegetjük, milyen jól éreztük magunkat a Hotel Bakonyban, valamikor mindenképp megyünk még (már csak azért is, mert Pápára el sem jutottunk)!
Igazi kikapcsolódásra nyújt lehetőséget a Bakony egyik legszebb falujában elhelyezkedő hotel. Kedves, rugalmas személyzet, finom ételek. Sok túraútvonal kiinduló helye, a csodálatos Gerence patak mellett. Pónik legelésznek a hatalmas parkban. Ide nem azok jönnek, akik luxusra vágynak, hanem azok, akik szeretik az erdő illatát, csendjét, vagy tavasszal a medvehagymát szeretnék megismerni.
Tetszett: - kellemes, ideális környezetben az aktív és teljes pihenés igen nyugodt feltételeit adja meg; - az ételfelszolgálás és vendéglátás a személyzet részéről dícsérendő; - a közösségi terek, termek kulturáltan kialakítottak;
Kevésbé elégedett: - telefonos egyeztetés és újra megerősítés ellenére körülményes szobakiadás feltételei , utólagos kellemetlenül visszahallott arogancia; - a környezet gondozásának kissé elhanyagolt körülményei- rendszeres kertészeti tevékenység jó lenne; - a külső szabadidő sportok feltételeinek karbantartása, felújítása esetleg átgondolva további lehetőségekkel, bővítése; - a földszinti szobák terasza egymással közösen átjárható, mely kissé zavaró!
Egy rövid hétvégét terveztünk a gyerekek nélkül. Az ébredő természetben lévő hotel jó választásnak bizonyult. Még indulásunk előtt egy gyors telefon, hogy nem biztos az érkezésünk 20 óráig, ezért a vacsorát félretették és 20. 20-kor kinyittatták az éttermet kettőnknek.
Majd valamiért olyan szobát adtak ami nem volt kitakarítva- ismét gyors reakció és kaptunk másik szobát. A reggeli és a vacsora svédasztalos, aki nem tud választani a kínálatból az megérdemli. Csendes környék a nyugodt pihenéshez, közel különböző kirándulópontokhoz. Mi többek között medvehagymát szedtünk a környék hegylábainál. Barlang-kilátó-csillagvizsgáló. . . . Visszatérünk!
Nagyon hangulatos az erdei környezet, fenn a hegytetőn, ahol nagyot sétáltunk a gyerekekkel, festői helyen. A gyerekeknek a hotel környéki túra után ajándékkal kedveskedtek. A szállás árában benne voltak a Pannon Csillagda belépőjegyei. A személyzet mindenben a kedvünkben próbált járni.
Az ételek finom, magyaros ízvilágban készültek, nem kellett rá sokat várni. A reggeli pedig bőséges, és választékos volt. A szobák kissé retro stílusúak voltak, úgy éreztük, visszamentünk valamennyit az időben. Esténként családi csocsó, és biliárd bajnokságot rendeztünk. Nem került az a néhány nap túl sokba, annyit mindenképp megért.
- szilveszteri vacsora idejére egy különteremben helyzetek el bennünket,(a vendégek egy részét) elszeparálva, a zene szolgáltatás hangszórókon keresztül történt, amelyet közvetlenül az asztalunk mellett helyeztek el, és a saját hangunkat sem hallottuk. - fürdőszobai kabin vastagon penészes volt, a kabin alatt folyt ki a víz zuhanyozáskor - az érkezéskor kézhez kapott program (pl.
üdvözlő forralt bort nem kaptuk meg és nem is tájékoztattak hogy lehet hozzájutni) - a személyzet kedves volt és segítőkész - a 10 km-es túrák jók voltak, a túravezetővel kellemes sétát tettünk az erdőben
Októberben, nem túl hideg, esős időben töltöttünk itt két éjszakát. Jól esett volna érkezés napján az ismertetőben leírt szauna, jacuzzi, de egyik sem működött, míg ott voltunk. Másnap a csomagárban szereplő pápai gyógyfürdő /kb. 20-25 km/ viszont igen jó volt. Nagy túrákat nem tettünk a sár miatt, de a faluban sétálni is kellemes.
A koszt, főleg utolsó este a marhapörkölt kiváló volt. Reggeliken elég volt a választék, finom a barna kenyér, a házi dzsemek. A földszinti szobánkhoz sajnos közel esett a dohányzóhely sokan használták is, mert egy csoportos rendezvény zajlott. /Amit a szobafoglalásunkkor nem mondtak. Ezután mindenhol rá fogok kérdezni, mert ha tudjuk, nem akkor megyünk. / Este a csoport mulatozására próbáltunk elaludni, reggel az ő trappolásukra ébredtünk. Egyébként jó levegőjű, csendes hely lenne. Szeretnénk még visszatérni egy nyugalmasabb időszakban.
Már két alkalommal jártunk a Bakonybélen a hotel vendégeként. Mindennel meg voltunk elégedve: személyzet, szállás, étterem. A személyzet kedves, segítőkész. A szállás kényelmes, tiszta, rendezett. Az étkezés minden igényt kielégítő, bőséges, változatos. A környék könnyen megközelíthető, sok szép helyre van lehetőség eljutni.
8427Bakonybél, Fürdő u. 57.
Foglalás: +36 1 4578450 (Szállásvadász)
Bejelentkezés
1900
Kijelentkezés
Internet
• Ingyenes WI-FI a szálláshely teljes területén
Szép kártya elfogadás
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Parkolás a szálloda előtt, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya: 4500 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• étterem / kávézó • gyermekmenü • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • paleo étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár