Kánikula lévén nem főztem, hanem elmentünk étterembe ebédelni. Hangulatos, csupa virág kerti rész és nyitott, szellős benti étterem, az utóbbit választottuk. Gyors kiszolgálás, udvarias pincérek,ragyogó tisztaság. Hideg limonádét és kétféle főételt fogyasztottunk. Amit nagyon értékelek, az a salátabár !
Nekem a borjúpörkölthöz adott núdli nem ízlett, inkább nokedlivel ettem volna. A fiam pedig hiába kért volna más köretet a konfitált omlós tarja mellé, nem lehetett lecserélni a paprikás krumplit.
Péntek este mentünk az étterembe, 21:10 kor toppantunk be. Dolgozik ott egy felszolgáló, molett, vöröses hajú nő, lefelé konyult szomorú száj tartással, aki elrontotta a drága étkezésünk hangulatát. Ahogy beléptünk, láttuk hogy a pultnál levő kollégáihoz fordul és csóválja a fejét.
Leültünk és rögtön közölte hogy a konyha 21:30 kor zár, az etterem pedig 22:00 kor. (Nyilván tudtuk hogy mikor zár be az étterem, ennek tudatában esett arra a választásunk. Direkt gyorsan kértük az ételeket, szó szerint meg egyszerű ételt is választottunk mint például a rántott sajt. Mivel közel ültünk a pulthoz hallottuk ahogyan az a modortalan felszolgáló undokkal beszélt rólunk hogy éppen mit rendeltünk. Leginkább a kötelező szervizdíjat sajnáljuk a legjobban mert ilyen kiszolgálásra nem adnánk borravalót. Maga az ételek finomak voltak, de a vezetőségnek elkell gondolkoznia az ilyen felszolgálók foglalkoztatásán.