Anno Taverna Balatonszárszó - Vendégvélemények összefoglalója
Az Anno Taverna Balatonszárszó a Balaton déli partján, a főút mentén könnyen megközelíthető. A belső terek otthonosak, a dizájn nem hivalkodó, mégis hangulatos éttermi környezetet teremt. A külső részen a terasz és a kerthelyiség is vonzó lehetőséget kínál étkezésre. Az étlap széles kínálatot nyújt: hagyományos magyar ételek mellett halas fogások és korszerű, könnyedebb ízek is szerepelnek. Az adagok bőségesek, a tányérok telt, jóllakó érzést biztosítva.
A konyha magas színvonalú, az Anno Taverna ízeire jellemző húsos ételek és halételek egyaránt finomak, az ízvilág kiegyensúlyozott. A halas fogások közül kiemelkedő a halászlé, a sültek pedig ízletesek és ropogósak. A kiszolgálás udvarias, gyors, a személyzet figyelmes és barátságos. Az italválaszték között megtalálhatók kézműves sörök és házi jellegű pálinkák, amelyeket a személyzet jó ötletként ajánl. Az étterem egész évben nyitva tart, így télen-nyáron számítható a betérés lehetősége. Mind a családos vendégek, mind a kirándulók számára kedvező élményt nyújt az Anno Taverna, amely a jó minőségű ételek és a kellemes légkör mellett a gyors kiszolgálásról is ismert.
Véletlenül álltunk meg itt ebédelni. Nem voltak sokan, a pincér hamar fel is vette a rendelésünket. Nagyon finom kézműves sőrt lehet találni az étlapon, igy amellett döntöttem. A fokhagyma krémleves kellően izes, de nem túl tömény fokhagyma izzel rendelkezett. A választott 1 személyes grill tál és a Cigány pecsenye finom volt.
A zöldségek pont kellően puhák ugyanakkor roppanósak voltak. Az adagok is bőven elegendő még egy nagyon éhes ember számára is. Tisztaság a mellékhelyiségben, fertőtlenítő több helyen is elhelyezve az étteremben. Talán egy picit hiányoltam a pincér “ajánlásait”. Volt ugyan táblára kiírva napi ajánlat, de sem az étlapról sem az ajánlatról a pincértől nem tudtunk meg semmi + infót . De összességében ajánlom másnak is.
Az valami csoda. Mintha a friss érett sárgabarackba haraptál volna. . . Nem vagyok iszákos. Az egész úgy kezdődött, hogy nagyon finom ebédet ettünk és mind megettük. Szusszanni nem bírtunk, nemhogy desszertet is együnk. Ekkor jött az ötlet, hogy pálinka! És bizony jó ötlet volt: helyreállt a világbéke.
A kiszolgálás gyors az adagok nagyok, de egyeníze van mindennek, olajban sült, retró ételek. Szerintünk túl gyorsan is elkészültek,bár nem voltak túl sokan. Az árai elég magasak az étel minőségéhez viszonyítva. Az étterem designja is elég divatjamúlt, nem költenek rá ,ez látszik. Dohányoztak a mellettünk levő asztalnál, ez is zavaró volt.