Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 hangulatos balatoni vendéglő, ahova érdemes betérni

2022.06.22 | 5 perc

Hamisítatlan balatoni hangulat, isteni ízek, finom italok, hangulatos teraszok, kedves kiszolgálás. A Balaton körül rengeteg hangulatos vendéglőt találtok, mutatunk most nektek ötöt.

Balatoni szállásajánlatok>>

 

Szőlőskert Vendéglő, Balatonfenyves

Ritka manapság ízig-vérig családi kézben lévő éttermet találni. A Balatonfenyvesen található Szőlőskert Vendéglő egyike ezen keveseknek. Immár 30 éve állnak a gasztronómiai élvezetek szolgálatában házias, magyaros jellegű éttermükkel. A fedett teraszon kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is van lehetőségünk végigkóstolni a magyaros, tradícionális étlapot. A terasz köré telepített szőlőlugas valósággal életre kelti a Szőlőskert elnevezést. Az étlap magyaros, tradícionális jellege a kezdetektől meghatározó és a megszeretett ízeket és illatokat a család a mai napig őrzi. Ezt az emléket sok vendégük is őrzi az emlékeikben és éppen ez az, amiért újra és újra visszatérnek. Lehet ti lesztek a következők?

Szállásajánlatok a környéken>>

Hangulatos balatoni vendéglők - Szőlőskert Vendéglő, BalatonfenyvesHangulatos balatoni vendéglők - Szőlőskert Vendéglő, Balatonfenyves

Hangulatos balatoni vendéglők - Szőlőskert Vendéglő, BalatonfenyvesHangulatos balatoni vendéglők - Szőlőskert Vendéglő, Balatonfenyves

 

 

Diana Restaurant, Siófok

A siófoki  Diana Restaurant évtizedek óta méltón híres vadételeiről, házias ízeiről. Az étterem több, mint 10 éve büszkén viseli a Kamarai Védnöki Táblát és aki kicsit is jártas a gasztronómiában az tudja, hogy nyugodt szívvel térhet be az étterembe, a minőség garantált. Az étlapon a vadételeken kívül természetesen halakból, szárnyasokból vagy akár borjúhúsból készült ételek közül is választhatunk. Az étterem teljesen gyermekbarát, a legkisebb vendégeiknek gyermekmenüvel, babaszékkel és egy elkülönített szuper játszószobányi igényes játékkal kedveskednek.

Siófoki szállásajánlatok>>

Hangulatos balatoni vendéglők - Diana Restaurant, SiófokHangulatos balatoni vendéglők - Diana Restaurant, Siófok

Hangulatos balatoni vendéglők - Diana Restaurant, SiófokHangulatos balatoni vendéglők - Diana Restaurant, Siófok

 

 

Borcsa Étterem, Balatonfüred

Szeretettel, tisztelettel és barátsággal vár mindenkit a balatonfüredi  Borcsa Étterem. A Balaton kétség kívül egyik legszebb sétányánál, a Tagore-sétány keleti végénél található étterem hangulatát a magyar tenger közelsége, este kellemes élőzene teszi fantasztikussá. Étlapjukon különleges grillezett hús ételek, itallapjukon a balatoni borvidék legjobb bortermelőinek borai, valamint sör-, kávé- és fagylaltkülönlegességek gondoskodnak a gasztronómiai élményről. Az étterem évek óta, egész pontosan 1984 óta a balatoni vendéglátás messze híres színfoltjának számít.

Balatonfüredi szállásajánlatok>>

Hangulatos balatoni vendéglők - Borcsa Étterem, BalatonfüredHangulatos balatoni vendéglők - Borcsa Étterem, Balatonfüred

Hangulatos balatoni vendéglők - Borcsa Étterem, BalatonfüredHangulatos balatoni vendéglők - Borcsa Étterem, Balatonfüred

 

 

Anno Taverna, Balatonszárszó

Hangulatos családi környezettel kecsegtet a balatonszárszói  Anno Taverna. Az étterem milliője a XX. század elejéig repít vissza, mindezt antik tárgyakkal, fényképekkel és bútorokkal igyekeznek megidézni. Az egyik fal telis tele van az 1900-as évek elején készült Szárszói és Balaton parti képekkel. Bár a neve olasz éttermet sejtet, az étlapon inkább hagyományos fogásokból választhatunk. Előtérbe helyezik a környékben termett alapanyagok felhasználását és ez a mentalitás az itallapra is átível, hiszen a Zamárdiban készülő Zimek pálinka adja a választék egy részét.

Balatonszárszói szállásajánlatok>>

Hangulatos balatoni vendéglők - Anno Taverna, BalatonszárszóHangulatos balatoni vendéglők - Anno Taverna, Balatonszárszó

 

 

István Grill & Fagylaltkert, Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdőn belekóstolhatunk a kemencés ételek ízeibe. Az István Grill és Fagylaltkert mediterrán terasza vendégszeretettel van megtöltve és ékköve egy fatüzelésű kemence. Igazi olasz, ropogós, vékony tésztás pizzát kóstolhatunk meg, melynek elkészítése önmagában pompás kulináris élményt nyújt. A halkan pattogó parázs hangja és a mellette barnuló pizzák illata igazán meghitté varázsolja az itt eltöltött időt. A hagyományos olasz pizza mellett bármit választhatunk az étlapról, a gyors kiszolgálás és a minőségi ételek garantáltak.

Balatonmáriafürdői szállásajánlatok>>

Hangulatos balatoni vendéglők - István Grill & Fagylaltkert, BalatonmáriafürdőHangulatos balatoni vendéglők - István Grill & Fagylaltkert, Balatonmáriafürdő

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nemesnép. Szinte keresni kell a térképen ezt a Zala megyei, őrségi városkát, ám ha megtaláltuk, bizony érdemes itt elidőzni. A táj szépsége, no és a Noble’s étterem kínálata minden bizonnyal olyan élményeket nyújtanak, amik miatt szívesen visszatérünk majd. A Noble’s tulajdonosával, Garamszegi Kristóffal az étteremben rejlő lehetőségekről, a térség adottságairól és természetesen a jövőbeli álmokról is beszélgettünk.
Villányt talán nem is kell bemutatnunk, lévén az egyik legismertebb és leglátogatottabb borvidékünk. Ha nem csak borkóstolásra érkezünk a térségbe, akkor is tartogat olyan látnivalókat, amiket érdemes akár egy háromnapos pihenésbe beiktatni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.