2024. szeptember 23.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Amit eddig sznob blablának gondoltam, az itt értelmet nyert: az ízek harmóniája. Semmi nem túl fűszerezett, minden falat tökéletesen egyensúlyban van és ízbombaként olvad szét. Nem robban, mert semmi nem tolakodó. Ez mit jelent? Előételnek tojás. Főtt tojás, a sárgája pont olyan, amilyennek szeretem: már nem folyik, de még nem kemény.
Hozzá szarvasgombás hab. Ha nem tudnám, hogy szarvasgombás, akkor ott tanakodnék, mi ez az íz. Húsleves: gyöngytyúkból, semmi extraság nincs benne, csak egy nagyon finom húsleves. Durbincs: a mártás adja azt a pici savanykás ízt, amit máshol a citrom facsargatásával érnek el. Szarvas: a hús omlós, a köret ropogós, a mártás pikáns. Rétes: ropogós a tésztája, nem elázott, nem kemény, a töltelék pont elég. Szóval minden pont olyan, amilyennek kell lenni, de nem érzem, hogy túl lenne bármi is gondolva.
2024. augusztus 22.barátokkal járt itt 55 Mindennel nagyon elégedettek voltunk. Az augusztusi hosszú hétvégén is tudtak baráti társaságunknak asztalt adni. Először gyanakodtunk, mert máshol már nem szokott ilyen frekventált időszakban helyet kapni, de szerencsénk volt. A gyanakvásunk rögtön elmúlt, ahogy beléptünk: hangulatos kis terasz, másik külső terasz, és belső tér is várja az étkezőket.
A választék széles körű, nem csak tipikus olasz ételek vannak. A tésztákat kérheted gluténmentes változatban is. Az adagok elég nagyok, de meg lehet velük birkózni (pláné, ha a férfiak besegítenek a nőknek). A borjú oldalas finom, omlós, a szarvasragu kiváló, a paradicsomsaláta édes, a panna cota nagy: mi kell még? Csak az, hogy máskor is jöjjünk, mert lenne még mit megkóstolni.
Érdekes
2024. május 26.családjával járt itt 45 Szívem szerint nem ajánlanám a helyet önző okokból: annyira jó volt az a csend és nyugalom, ami árad a helyből, ami elveszne, ha többen jönnének fel. A másik, ami miatt megfontolandó, hogy felmenjenek: nincsenek védőkorlátok, nincs a növényzet lekaszálva, tényleg figyelni kell, hova lépünk. Másrészről pedig kellenek az ilyen eldugott, nyugodt helyek.
A kilátás szép, a madárcsicsergés, a virágillatok megnyugtatóak. Szeretném, ha ilyen maradna.
2024. május 26.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A környéken kirándultunk, előtte a térképet bújtam, hol lehetne jót enni. Így bukkantam Héhalomra, amiről előtte sose hallottam. Pedig kőhídja is van, amiről elneveztek egy éttermet. Az étterem több teremből, teraszból áll. Betérünk a túra után, sehol senki. Kezdtünk aggódni, de feleslegesen: utánunk jöttek többen is.
A benti rész szépen megterítve, lehet, hogy este esküvői vacsorára foglalták le. A kert is esküvői díszítést kapott, nem tudom, ez megszokott náluk, vagy alkalmi. Az étlap változatos, nagyvárosban is megállná a helyét a kínálat, egyáltalán nem a vidéken sokszor tapasztalható húsleves - rántott hús - pörkölt szentháromság és verziói uralják. Kedves és profi felszolgáló, elég nagy, de nem leküzdhetetlen méretű adagok. És tényleg minden nagyon finom. Az óriás palacsintákért külön köszönet! Az italok: klasszikus limonádé és különböző házi szörpök szerepelnek az itallapon, de felajánlották, hogy ha kérjük, a szörpökkel tudják ízesíteni a limonádét. Úgy-e milyen egyszerű? És még egy apróság: elég vécé van!
2024. május 26.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kossuth tér veszélyes hely: azt gondolná az ember, hogy itt csak a külföldieket lépre csaló, álmagyaros vendéglátóhelyek vannak. Az Elysée, mint a neve is sugallja, behozza a francia konyhát is. Persze vannak tipikus magyar fogások is, némileg újragondolva, illetve a séf ajánlatában az olaszos vonal dominál.
Mondjuk úgy, hogy nemzetközi, nem rossz értelemben. A kiszolgálás sokkal lazább, oldottabb és barátságosabb, mint gondoltam volna. Az ételek jó, de hiányzik az a bizonyos húha faktor. Még a séf ajánlatnál is azt éreztem, hogy egy korrektül összerakott étel, de semmi több. A paprikás krumplit étlapra tenni egy ilyen helyen merész választás, nem rossz, de ahogy a felszolgálónk mondta, a nagyi jobbat csinál. Ami számomra negatívum: a dohányzásra kijelölt hely közvetlenül a terasz mellett van. Úgy ültünk ott, mintha egy szobában lennénk a dohányosokkal, folyamatosan ránk szállt a füst.
2024. április 26.barátokkal járt itt 45 A BJC-ben rendszeresen vannak programok, de ettől függetlenül, ha csak úgy beülnél beszélgetni, közben bekapni valamit, vagy csak iszogatni, arra is jó választás. Az italválaszték különösen figyelemre méltó. Az ételválaszték nem nagy, de van rendes főétel és bisztró kaja is és persze desszert. A churros kiváló!
A háttér zene nem zavaró, a koncert viszont kihallatszik az előtérbe. Szemmel láthatóan van egy vendégkörük, akik nem koncertre járnak, hanem inkább az egyéb adottságok miatt. Újlipótváros tele van vendéglőkkel, bárokkal, bisztróval, ez a hely (amit a Duna moziból alakítottak át) is megtalálta a célközönségét. Engem is.
2024. április 26.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A hűvösvölgyi Nagyrét szélén, ahol régen a napközis tábor volt, létesítenek egy sportközpontot (még nincs minden készen). Mellette található a Prato, egy újabb olasz étterem. Hétvégén ebédidőben sokan vannak az étteremben, gondolom, a sportolni vágyók vagy a réten sétálók körében adja magát, hogy utána itt ebédeljenek.
Az esti vendégkört nem ismerem, mi is ebédelni voltunk. Előre foglaltunk asztalt, ami erősen javallott. A teltház ellenére gyorsan megkaptuk az inni-ennivalót. A minőséggel - akár az ételeket, akár a kiszolgálást nézzük - semmi kivetnivaló nincsen. Ami nekem hiányzott, az egy pici plusz, amire az mondom, ez igen, máskor is kijövök ide.
2024. március 10.barátokkal járt itt 55 Minden görög: a berendezés, az ételek, az italok, a zene, a hangulat. Tényleg még a legapróbb részletre is figyelnek. Nagy a hely, de az ügyes elrendezésnek köszönhetően nem érzed annak. Sok felszolgáló sürög-forog, nagy tálcákon viszik az ételeket (kész izomerősítő). Az ételek nem kis adagok, finomak.
Ital választékban is a görög vonalat erősítik, de vannak nemzetközi koktélok, magyar borok, hagyományos limonádé is. Az árak kicsit magasabb, valószínű a szállítási költségek miatt. Mert minden frissnek, eredetinek hat! Egy szürke napon kifejezetten jól esett betérni a görög életérzésbe.
2024. március 10.barátokkal járt itt 15 Barátokkal akartunk találkozni, egyikünk el is ment, hogy személyesen foglaljon asztalt. Azt nem lehet, csak online. Megtette online. A rendszer 16h-tól engedte, mi 18h-ra akartunk menni. A foglalás előtti napon odatelefonáltunk, azt mondták, semmi gond, menjünk 18h-ra. Megérkezésünkkor jött a fekete leves: 19h-tól szülinapi buli van, legkésőbb 3/4 7-kor el kell mennünk.
Ezt megerősítendő, már fél hétkor el kezdték rendezni az asztalokat. És még valami: WC csak a Bálnában van, ha azt bezárják, nem tudom, hova lehet menni folyó ügyeinket intézni.
2024. január 15.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Azért nehéz megítélni, mennyire jó hely, mert iszonyú tömeg volt. Nekünk szerencsénk volt, mert két főre még pont tudtak asztalt adni, de utánunk már sorban állás volt. A felszolgálók mosolyogva, kedvesen állták a sarat. A téli kertben volt csak hely, ahol hideg volt. Az ételekre sokat kellett várni.
Finom volt minden, de egy picit lehetett volna melegebb. A hibákat a váratlan megrohanás számlájára írom, majd kipróbáljuk nyugisabb időben is.