Világos Hotel Balatonvilágos - Vendégvélemények összefoglalója
A Világos Hotel Balatonvilágos a Balaton-partján helyezkedik el, saját stranddal és gondozott, zöldellő parkkal körülvéve. A közvetlen vízparti elhelyezésnek köszönhetően a vendégek könnyedén élvezhetik a sétányt és a tó örömeit, miközben a kert nyugodalmas pihenőhelyet kínál. A szobák többsége kényelmes és tiszta; sok közülük erkélyes és panorámás kilátást nyújt a Balatonra. Az étkezés félpanziós formában érhető el, a reggeli és vacsora svédasztalos jelleggel kínál változatos, megfelelő mennyiségű ételeket.
A személyzet barátságos és segítőkész, a szolgáltatások zökkenőmentesen működnek a recepción és az étteremben egyaránt. A park és a partszakasz rendezett, a napozóágyak elegendő számban állnak rendelkezésre, és a víz tiszta a nyugodt környezetben. A gyerekeknek játszóterem és különféle sportolási lehetőségek biztosítják a családbarát légkört a szállodában és a parton. A belső terek retró hangulatot idéznek, amely különleges atmoszférát ad a tartózkodásnak, miközben a karbantartás következetesen biztosítja a kényelmet. A Világos Hotel Balatonvilágos különleges előnye a saját strand és a Balaton közelsége, amely hosszabb nyaralások során is kényelmes pihenést nyújt. Világos Hotel Balatonvilágos kínálata kedvező ár-érték arányt képvisel, és a vendégek gyakran jelzik a visszatérés szándékát a jó élmények miatt. Összességében a szálloda, bár időnként szükség lehet kisebb felújításokra, a Balaton-part varázsát és a vendégek kényelmét kiemelve pozitív benyomást hagy maga után.
Kellemes "csendes" környezet, szép a kilátás a szobákból. A személyzet rendkívül udvarias, kedves, segítőkész. Az éttermi pincérek előtt le a kalappal, külön dicséret illeti mindet! A szálloda kiválasztásánál nem láttuk, hogy állatbarát szálloda. Ezért kicsit rosszul érintett a felismerés, amikor megérkeztünk.
Pihenni mentünk, nem kutyaugatást hallgatni. Nem szeretünk kutya ugatásra ébredni hajnalban. A kedves vendégek a parton sétáltatták kedvenceiket, de egyiket sem láttuk, hogy felszedték volna a végterméket. :( A fürdőszobában a wc használata kicsit nehézkes volt a hely szűke miatt, pedig nem vagyok egy michelin baba. A páromnak még nehezebb volt helyet foglalni. Egy jól karbantartott férfi embernek kínlódás, hogy elférjen és kényelmesen elvégezze a dolgát! Az étkezésről: a reggelinél bőséges választék és mennyiség volt, igaz egyforma mind a 4 reggelinél, de mindenki tudott választani. A vacsoránál már más a helyzet. Lehetne változatosabb és bőségesebb a választék! Volt olyan este amikor a vendég házaspár (külföldi) már nem tudott miből választani, mert 2 féle pörköltes dolog volt, a többi elfogyott. Sajnos erre az estére nem igazán készültek fel a konyhán. Ha jól emlékszem 4 féle főétel volt, mind pörköltes/ragus alapú. Sem tészta, se főzelék, se sült. Miért éppen 4 féle pörkölt? ? ? Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, viszont a házi kedvencek miatt, a jövőben jobban megnézem a szállás leírását! (régi Máv üdülő kicsit több befektetést igényelne)
A hotelről készült képek, amely alapján foglaltunk, meg sem közelti a valóságot! Szörnyű kosz, pókháló, madárürülék a terszon. Ez a hotel nem 3*-os, de még a 2*-ot is alig üti meg. A hotelben 4 éjszakát 5 napot töltöttünk ami alatt EGYSZER SEM takarították a szobánkat! A szemetet sem ürítették, nekem kellett lemenni a recepcióra WC papírt és szemeteszsákot kérnem.
A reggeli teljesen egyszerű, sablonos, de elfogadható. A vacsora katasztrófa. Pacal, 2 féle pörkölt és ennyi volt kb különböző variációkban. Egészséges ételt felejtsd el. Egyik éjjel a vacsora után a fiam hajnal 5-ig hasmenéssel szenvedett, valami rossz minőségű ételtől. A recepción próbáltam gyógyszert kérni, de nem volt semmilyen gyógyszerük. A személyzet egyébként kedves volt, a hotel saját strandja kellemes, de ennyi. És ár-érték arányban isznyatosan drága. A bárban az árak egy 5*-os hotel áraival vetekszik (pl. egy korsó sör 1700 Ft). Egy éjszakára egy főre elkérik a két fő 1 éjszakára érvényes árát, úgy hogy a szoba koszos, a szobában nem volt minibár(hűtő), a fürdőszoba 70es évek beli, láncos WC lehúzóval. Jártam már 3*-os hotelben, de ezért a pénzért ez konkrétan szabadrablás! ! !
Nem tájékoztattak semmiről a recepción, az étkezés csapni való kb. olyan valaki főzött aki nem tud ízetlen rágós húsok , minden egyes reggel ugyanaz a rántotta ehetetlen volt láttam a tányérokon mindenki visszaküldte ! eldugott rossz úton lehet megközelíteni mindentől távol egy járdanélküli utcában.
A standard szoba fürdőszobája olyan kicsi a wc. -el együtt van semmit letenni nem lehet olyan pici a mosdókagyló hogy az arcomat nem tudtam fölötte megmosni törölközőnek nincs egyetlen fogas v. kampó szóval SOHA TÖBBET ! ! Ennél egy sátor tábor is jobb.
Évek óta járok ide. Folyamatosan romlik a színvonal. Az étkezés számla szerinti árához képest (6000 ft/fő vacsora, 4000 ft/fő reggeli , szűrt csapvíz 0,75 liter 990 ft) szegényes a választék reggel-este, A gyermek barát szállodában sima csapvizet a vacsoránál nem lehet kapni. 5 éjszakás tartózkodás alatt takarító személyzet csak 2 alkalommal jött a szobába.
Nagyon jó környezetben, szép parton van a szálloda. A személyzet udvarias, kedves. A szoba (421) pici. A fürdőszoba nem praktikus, elöregedett, a WC-használat körülményes. A zuhanyfej kritikán aluli. Az erkélyt sem mostanában takarították. A légkondicionáló azonban jól működik! Félpanziós ellátást kaptunk.
A múlt évhez képest kissé csalódás volt, sajnos csak az árak emelkedtek, a színvonal nem. A standard szoba fürdőszobája csak átlagos testalkatúaknak megfelelő úgy ahogy, egyébként nagyon szűk, kényelmetlen. A vacsoráknál eltűntek a tartalmas levesek ( pl. raguleves, gulyásleves, húsleves ), csak gyümölcsleves van és egy zöldségleves jellegű másik leves.
Az ételek nevei nincsenek kiírva sem pl. az ételek fölé / mellé, vagy egy külön menütáblán, így pl. a panírozott ételeknél csak tippelni lehet, hogy mi van a panír alatt. Ami pozitívum az a saját strand, ez szépen rendezett, elegendő napozóággyal, pihenőterülettel. A Balaton vízszintje / vízminősége / vízhőfoka kiváló.
Szerintem nagyon jó az elhelyezkedése a Hotelnek, az meg hogy közvetlen vízparti mindent visz. Mondjuk itt igen nehéz este elmenni bárhová, mert konkrétan nincs semmi a környéken. Se fagyizó, se kávézó, de még egy árva bolt sem. De ez nem is fontos. Hotel parkja nagyon szép, van sportolásra is lehetőség, aki erre vágyik.
Mi 4 éjszakát töltöttünk itt, ennyi minimum kell egy éves hajtás után. Étkezések során az ételek választéka számunkra tökéletesen megfelelő volt, és még finom is. Csak itt lehet fogyasztani, mert nincs a környéken semmi. Egyetlen hibája, hogy a szoba nagyon picike, szerencsére szerencsénk volt, nem kellett ott ücsörögni, mert jó idő volt. Tisztasággal én elégedett voltam, nekem nem hiányzott semmi különösebben.
A szállás az elhelyezkedését tekintve kiváló, szép kilátással. A személyzet készséges, viszont ami nagyon is kifogásolni való az a tisztaság. . . ! ! :-( Az étterem részén pl. a kilátás gyönyörű, viszont az ablakokon vastagon van a pókháló. . . ez némiképp csökkenti a szépséget, a virágok gondozatlanok, vagy állt rajtuk a víz, vagy teljesen ki voltak száradva. . . ( A szobában a tisztaság megfelelő volt).
A szálloda elhelyezkedése csodálatos, a természet által körbeölelt területen, a tó partján, gyönyörű környezetben fekszik, kiváló panorámával rendelkező erkélyes szobákkal rendelkezik. A személyzet segítőkész, udvarias. Véleményünk szerint az ágyak matracai cserére szorulnának! A fürdőben a mosdó csak kézmosó nagyságú volt és nehezen használható.
Azt kaptuk, amire számítottunk, hiszen másodszor voltunk ott. Az viszont kellemetlen meglepetés volt, hogy a lift ismét meghibásodott és az idényvégi nyugdíjas csapat a fájós lábával kénytelen volt lépcsőzni. A recepción a javítással kapcsolatban semmi biztatót nem tudtak mondani, rosszat meg nem akartak, így érdemi információ nélkül maradtunk.