Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán

Április végén indult útnak az Országos Kéktúrán Soós Ferenc kutyájával, Forinttal azzal a céllal, hogy egyben végigjárja az 1172 kilométert. A Balaton-felvidéken a turistamagazin.hu munkatársai is csatlakoztak a kercaszomori pároshoz.

 

A kercaszomori Feri bácsinak komoly sportolói múltja van, fiatalkorában atletizált, később évekig kajakozott, majd átváltott a tájfutásra. Emellett egy szakmunkásképző iskolában volt kollégiumi nevelő és óraadó testnevelő tanár, valamint az iskola Országjáró Diákkörének a vezetője is ő lett. Ekkor ismerkedett meg a tájfutással is és amellett, hogy versenyzett, edzőként is komoly feladatot látott el. Számos fiatal versenyző köszönheti Feri bácsinak sikereit és a sportág szeretetét, többek között az egyik fia is, aki a válogatottságig vitte.

A 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi MártonA 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi Márton

 

Feri bácsi a 70. születésnapját is sportosan ünnepelte, akkor egy őrségi terepfutó versenyen vett részt. Szerette volna 75. születésnapját is valamilyen emlékezetes teljesítménnyel megünnepelni, így indult el az Országos Kéktúrán. A túra emellett tisztelgés is az egykori sport- és edzőtárs, Monspart Sarolta világbajnok tájfutó, többszörös magyar bajnok sífutó emléke előtt, aki két éve, április 24-én hunyt el. Feri bácsi ezért választotta ezt a napot az indulásra idén. A turistamagazin.hu június 28-i beszámolója szerint már kevesebb, mint 300 kilométer van vissza az 1172 kilométeres szakaszból. Feri bácsi a 6 éves Border Collie-keverék kutyusával, Forinttal indult útnak, aki rendkívül jól bírja a hosszú sétát és a legtöbb helyen a túrázók és a szállásadók is elkényeztetik.

A 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi MártonA 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi Márton

 

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Feri bácsi és Forint kalandjait több ezren követik, mára a 10 ezer fős Országos Kéktúra Facebook-csoport egyik legismertebb túrázói. Feri bácsi június elején elvesztette a telefonját, ezért családja napokig nem tudott róla semmit. A csoport tagjai azonban akcióba lendültek és mindenki posztolt róluk egy fotót, aki találkozott velük, így tudatva családjukkal, hogy minden rendben velük.

Feri bácsinak nem csak az a célja, hogy végigjárja az Országos Kéktúrát, teljesítményével szeretne példát mutatni az idősebb generációnak és népszerűsíteni az aktív életmódot.

A 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi MártonA 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán - Fotó: Csanádi Márton

 

Az ittjartam.hu csapata nevében gratulálunk Feri bácsinak és Forintnak a lenyűgöző teljesítményért!

Forrás: turistamagazin.hu

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A természet határtalan kreativitásáról tesz tanúbizonyságot a föld gyomrában húzódó, cseppkövekekkel teletűzdelt Baradla-barlang, mely talán a leghíresebb látnivalója az Aggteleki Nemzeti Parknak. Megéri azonban kirándulásra indulni a felszín felett is, mert az UNESCO világörökségi listáján szereplő karsztvidéktől kelet felé tekintve, egy újabb izgalmas kirándulóhely: a Bódva folyó völgye mutatja magát.
Hűsítő medencében elmerülni, ízletes ételeket kóstolni, kényelmes szobákban sziesztázni, pezsgőfürdőben lazítani a városnézés vagy kirándulás után. Valamennyi élményben részetek lehet a kulturális- és természeti kincsekben gazdag Balmazújvárosban. Bár az is lehet, hogy nem kívántok majd semerre menni, ha az ár-érték arányban tökéletes Hotel Kamilla**** vendéglátását élvezhetitek.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
Bakancsos erdei gyalogtúrák – 10 völgy patakparti tavaszi kirándulásokhoz
Vitathatatlanul az egyik legjobb program ilyenkor a kirándulás; véget ért a hideg idő, de még nincs túl meleg, és akár egyedül, akár családostul vágunk neki, Magyarország rengeteg izgalmas túraútvonallal csábít. Ebben a cikkben most azokra a völgyekre összpontosítunk, ahol patakok kísérnek séta közben, úgyhogy bármelyiket is választjátok a 10 helyszínből, biztosan emlékezetes lesz a kiruccanás.
Kicsalogat az enyhe idő? Kirándulj a Csarna-völgyben, egy ódon kisvasút mentén!
Van valami varázslatos abban, amikor elhagyatott, majd a természet által visszafoglalt, emberi vívmányok között túrázunk. Ilyen a Csarna-völgy (vagy Fekete-völgy) múltbéli kisvasútja is, amely a Börzsöny északnyugati részén várja a kirándulókedvű családokat, baráti társaságokat. Induljatok hát ti is útnak az első tavaszcsalogató napsugarakkal, és szerezzetek csodás emlékeket a csendes szurdok ösvényein!
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.