Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Beregi Kör kerékpáros túraútvonal nyerte el az Év Kerékpárútja címet

2024.05.02 | 3 perc

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe érkezik az egyik legrangosabb kerékpáros turisztikai díj, 2024-ben a szavazatok alapján a Felső-Tisza ölelésében futó Beregi kör zsebelhette be a címet.

 

A Beregi kör a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára fűzve fel – természetesen a Tisza felső folyásának csodás környezetével együtt. Idén ötödik alkalommal hirdették meg az Év Kerékpárútja pályázatot, melyet 1743 szavazattal nyert a Beregi kör. A 11 döntősre összesen több mint 11 ezer szavazat érkezett a kerékpározás szerelmeseitől.

A pályázatot A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat alkalmából a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.,a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kerékpárosklub írta ki közösen.

A Beregi Kör kerékpáros túraútvonal nyerte el az Év Kerékpárútja címet/ Fotó: Aktív MagyarországA Beregi Kör kerékpáros túraútvonal nyerte el az Év Kerékpárútja címet/ Fotó: Aktív Magyarország

 

Magyarország keleti csücskében vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala. A Gergelyiugornyáról induló túra 50 kilométernyi élménnyel vár. A keletre startoló út első látnivalója Tákos református temploma, melyet mezítlábas Notre Dame-ként is emlegetnek. A zsindelytetős templomokból lesz még bemutató: Csarodán, Tarpán és Márokpapin is lehet találkozni a középkorban emelt lenyűgöző épületekkel. Tarpán az őstermészet mutatja meg magát, a Nagy-hegy romvulkánja a földtörténeti múlt valóságát fedi fel. A kis forgalmú aszfaltutakon tekerők számos kerékpáros pihenőnél, túraközponton fújhatják ki magukat. A táblák minden esetben mutatják a helyes irányt, így eltévedni nem könnyű. Nyáron érdemes hűsölni egyet a Tisza vizében a jándi vagy a gergelyiugornyai szabadstrandon. A kör kiegészíthető egy tivadari kitérővel, ahol a Tisza bemutatóház és a szabadstrand a fő látnivaló. Aki Beregbe látogat egy bringatúrára, biztosan élményekkel megpakolva tér haza. Ez a túra azonban csak a jéghegy csúcsa, a térség egy teljes kerékpártúra-hálózattal vár vissza.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Kámoni Arborétum egyik legszebb arcát tavasz végén mutatja meg. Látogassatok el a természet életre kelt mesevilágába, ahol sétálni, piknikezni és nézelődni is egyet jelent a minőségi időtöltéssel!
Akár csak egy, de néhány kellemes napra is érdemes ellátogatnunk hazánk népszerű városaiba, ahol a főbb látnivalók mellé gyűjtöttünk még néhány, különlegesnek számító látnivalót. Fedezzétek fel ti is!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!