Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tekerj az őszbe Budapest környékének káprázatos útvonalain!

El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Összeállításunkban olyan Budapest környéki útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait elérheted akár vonattal is.

Szerencsére az időjárás is kedvez egy könnyebb vagy akár nehezebb bringatúrának, úgyhogy nincs is más dolgod, mint előkapni a biciklit!  

 

Göd-Vác

Az erdők szerelmeseinek különleges útvonal lehet a Gödről Vácra tartó, ami kijelölt kerékpárúton indul a gödi Attila utcánál. Az erdős terep után Sződligetnél a Sződ-Rákos-patak hídján átkelve folytatódik az út, ahonnan már egy szempillantás alatt Vácra érhetsz. A Naszály lábánál fekvő, Pest megyei városban érdemes elidőznöd, hiszen ezernyi a látnivaló.

Ha pedig megpihennél, Vác környéki szálláshelyeket itt találsz>>

 

Szob-Verőce

A túra Szob Duna-partján indul, majd a parti bicikliúton végigtekerve, szinte közvetlenül a Duna mellett kerekezhetsz el Zebegényig, ahonnan csodálatos tájakon át vezet az út Nagymarosig. E környéken minden apropó nélkül is érdemes leszállva elidőznöd egy kicsit, annyira különleges. A nagymarosi bringaúton eljuthatsz a kompig, amelyen átkelve Visegrádig mehetsz, ám ha maradsz ezen az oldalon, további csodákban lehet részed. Innen ugyanis Kismarosig bringázhatsz, ahonnan a meseszép Verőce már csak egy karnyújtásnyira van.

Megpihennél egy kicsit? Vannak ötleteink környékbeli szálláshelyekre is>>

 

Velencei-tó és környéke

Örök kedvenc marad a Velencei-tó körüli bringatúra, aminek akár családostul is nekivághatsz. A teljes táv 33 kilométer, amelyet nagyon kényelmesen akár 4-5 óra alatt is végig lehet tekerni. Az túrát tulajdonképpen bárhol elkezdheted, de talán a legkézenfekvőbb, ha Velencén pattansz nyeregbe, és onnan az óramutató járásával ellentétes irányban kerekezel. Ha nem éred be a tó látványával, akkor érdemes egy kis kitérőt tenned, mert a környék bizony tele van érdekes helyekkel: ott van például a Szúnyog-sziget, a Pákozdi Arborétum vagy épp a katonai emlékpark.

A Velencei-tó környékén rengeteg szálláshely akad, ahol kifújhatod magad>>

 

Szentendre-Visegrád

Ha nehezebb terepen tekernél, akkor érdemes megfontolnod a Szentendre-Visegrád közötti távot. A túra a Sztaravodai úton indul a Skanzen felé, ami elvisz Pilisszentlászlón át egészen Visegrádig. A táv ugyan összesen 43 kilométer, a szintemelkedés viszont nem kevés, hiszen több mint 680 méter. A fáradságot azonban feledtetheti veled az a csodaszép környezet, amit a Pilis és a Visegrádi-hegység nyújthat neked.

Ha nem rohannál egyből haza, mutatunk néhány visegrádi szállást, ahol feltöltődhetsz>>

 

Budapest-Esztergom

Ha úgy érzed, hogy felkészültél akár egy egynapos bringatúrára is, akkor mutatunk neked egy 75 kilométeres útvonalat. Noha az út hosszan vezet, a terep könnyű, ráadásul végig aszfaltozott úton tekerhetsz. A túra Budapestről indul és Szentendrén, Leányfalun, Tahin, Dunabogdányon, Visegrádon, Lepencén, Dömösön és Pilismaróton át vezet Esztergomba. Utadon a Duna, csodálatos tájak és hegyek köztük a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység kísér, no és ezernyi olyan káprázatos helyen találhatod magad, ahol mindenképpen érdemes egy kicsit elidőznöd.

Érdemes elidőzni néhány napot Esztergomban, remek szálláshelyeket találsz itt>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatonon parti szuper szálláshelyeken kívül rengeteg fantasztikusan hangulatos vízparti szálloda várja, hogy felfedezd őket. Mutatunk is 5-öt ezekből.
Vétek lenne kihagyni napnyugta után a nyarat követő évszak romantikus esti, békés andalgásait. Most 10 olyan várost ajánlunk, ahol szívet-lelket melengető, romantikus sétákat tehettek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
5+1 panorámás wellnesshotel, hogy egy medencében ázva élvezhessétek a tél szépségét
Ha egy megbeszélésen ülve éppen arról álmodozol, hogy mennyivel jobb lenne egy medence partján vagy egy szaunában lazítani, és közben elmerülni az eléd táruló táj szépségében, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk 6 olyan hazai wellnessparadicsomot, ahol nemcsak az ellátás mesébe illő, hanem a kilátás is.