Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tekerj az őszbe Budapest környékének káprázatos útvonalain!

El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Összeállításunkban olyan Budapest környéki útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait elérheted akár vonattal is.

Szerencsére az időjárás is kedvez egy könnyebb vagy akár nehezebb bringatúrának, úgyhogy nincs is más dolgod, mint előkapni a biciklit!  

 

Göd-Vác

Az erdők szerelmeseinek különleges útvonal lehet a Gödről Vácra tartó, ami kijelölt kerékpárúton indul a gödi Attila utcánál. Az erdős terep után Sződligetnél a Sződ-Rákos-patak hídján átkelve folytatódik az út, ahonnan már egy szempillantás alatt Vácra érhetsz. A Naszály lábánál fekvő, Pest megyei városban érdemes elidőznöd, hiszen ezernyi a látnivaló.

Ha pedig megpihennél, Vác környéki szálláshelyeket itt találsz>>

 

Szob-Verőce

A túra Szob Duna-partján indul, majd a parti bicikliúton végigtekerve, szinte közvetlenül a Duna mellett kerekezhetsz el Zebegényig, ahonnan csodálatos tájakon át vezet az út Nagymarosig. E környéken minden apropó nélkül is érdemes leszállva elidőznöd egy kicsit, annyira különleges. A nagymarosi bringaúton eljuthatsz a kompig, amelyen átkelve Visegrádig mehetsz, ám ha maradsz ezen az oldalon, további csodákban lehet részed. Innen ugyanis Kismarosig bringázhatsz, ahonnan a meseszép Verőce már csak egy karnyújtásnyira van.

Megpihennél egy kicsit? Vannak ötleteink környékbeli szálláshelyekre is>>

 

Velencei-tó és környéke

Örök kedvenc marad a Velencei-tó körüli bringatúra, aminek akár családostul is nekivághatsz. A teljes táv 33 kilométer, amelyet nagyon kényelmesen akár 4-5 óra alatt is végig lehet tekerni. Az túrát tulajdonképpen bárhol elkezdheted, de talán a legkézenfekvőbb, ha Velencén pattansz nyeregbe, és onnan az óramutató járásával ellentétes irányban kerekezel. Ha nem éred be a tó látványával, akkor érdemes egy kis kitérőt tenned, mert a környék bizony tele van érdekes helyekkel: ott van például a Szúnyog-sziget, a Pákozdi Arborétum vagy épp a katonai emlékpark.

A Velencei-tó környékén rengeteg szálláshely akad, ahol kifújhatod magad>>

 

Szentendre-Visegrád

Ha nehezebb terepen tekernél, akkor érdemes megfontolnod a Szentendre-Visegrád közötti távot. A túra a Sztaravodai úton indul a Skanzen felé, ami elvisz Pilisszentlászlón át egészen Visegrádig. A táv ugyan összesen 43 kilométer, a szintemelkedés viszont nem kevés, hiszen több mint 680 méter. A fáradságot azonban feledtetheti veled az a csodaszép környezet, amit a Pilis és a Visegrádi-hegység nyújthat neked.

Ha nem rohannál egyből haza, mutatunk néhány visegrádi szállást, ahol feltöltődhetsz>>

 

Budapest-Esztergom

Ha úgy érzed, hogy felkészültél akár egy egynapos bringatúrára is, akkor mutatunk neked egy 75 kilométeres útvonalat. Noha az út hosszan vezet, a terep könnyű, ráadásul végig aszfaltozott úton tekerhetsz. A túra Budapestről indul és Szentendrén, Leányfalun, Tahin, Dunabogdányon, Visegrádon, Lepencén, Dömösön és Pilismaróton át vezet Esztergomba. Utadon a Duna, csodálatos tájak és hegyek köztük a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység kísér, no és ezernyi olyan káprázatos helyen találhatod magad, ahol mindenképpen érdemes egy kicsit elidőznöd.

Érdemes elidőzni néhány napot Esztergomban, remek szálláshelyeket találsz itt>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatonon parti szuper szálláshelyeken kívül rengeteg fantasztikusan hangulatos vízparti szálloda várja, hogy felfedezd őket. Mutatunk is 5-öt ezekből.
Hűvösebb napok ide vagy oda, ebben az évszakban sincs megállás, már ami az izgalmas fesztiválokat illeti. Fesztiválcsokrunkba ezúttal 5 igazán izgalmas budapesti és főváros környéki programot gyűjtöttünk, íme!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A legnépszerűbb hazai várak
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.
Rejtett kincsek nyomában: az ország legizgalmasabb lépcsősorai
Hazánk különleges titkokat őriz, melyeket sokszor még a turisták sem ismernek. Ezúttal az ország leghosszabb lépcsősorairól rántjuk le a leplet.
Izgalmas látnivalók Budapesttől csupán egyórányira
Budapesttől egyórányira is annyi a látnivaló, hogy még azt is nehéz kitalálni, merre is érdemes indulni. 5 izgalmas úti tippel most segítünk neked.
Csobbanj együtt kedvenceddel a legjobb kutyás strandokon!
Nem szeretnéd otthon hagyni a négylábú családtagot, ha nyaralni indulsz? Teljesen megértjük, ezért összegyűjtöttük neked a legjobb kutyás strandokat, hogy önfeledten élvezhesd ki kedvenceddel a nyaralás perceit.
Természet. Közelben. Kihagyhatatlan kirándulóhelyek, csodaszép barlangok
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.