Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A budapesti Cat Museumban jártunk

Van egy kis hely Budapest belvárosában, ahol garantáltan mindenki megkaphatja a napi szerotonin szükségletét. 8 barátságos cica várja itt a látogatókat, akik semmi másra nem vágynak csak egy kis simogatásra és játékra. Ennél édesebb tippünk biztos hogy nem lesz számotokra beltéri programra.

 

A hagyományos macskakávézókkal ellentétben a Cat Museumba kisebb turnusokban látogathatnak el az érdeklődők, mely vitathatatlan előnye  a helynek. Mindenképpen előre kell foglalni időpontot, amit könnyedén megtehettek itt. A felnőtt belépőjegy ára 2990 Ft, a gyermek jegy pedig 2490 Ft, ami magában foglalja az 1,5 órás turnust a múzeumban és egy grátisz forró italt (kávét vagy teát). A hely egy alsó- és egy felső szintből áll, így az egy időben ott tartózkodók még inkább el tudnak oszlani. Belépéskor a macskák védelme érdekében kötelezően le kell venni az utcai cipőt és átváltani papucsra, amit adnak a helyszínen is, de akár sajátot is hozhat, aki szeretne.

Cat Museum Budapest Cat Museum Budapest

Cat Museum Budapest Cat Museum Budapest

 

Mi egy szombat délelőtti időpontot választottunk a látogatásra és még így sem volt zavaróan tele a hely. A cicusok nagyon barátkozósak és kedvesek voltak. Azoknak, akik azon aggódnának, hogy ez a közeg nem tesz jót nekik eláruljuk, hogy a négylábúaknak több lehetőségük is van elvonulni, ha épp egy kis magányra vágynak, ám a másfél óra alatt, amíg ott voltunk mindenki kint volt és kifejezetten kereste az emberek társaságát. Akik éppen szundítottak, ők is a közösségi terekben tették ezt - teljesen nyugodtan. Rengeteg játék van kihelyezve, amiből válogathattok és játszhattok a szőrmókokkal, de akár kefével is kényeztethetitek őket. Nem szabad hangoskodni és üldözni a cicákat, ám ha éppen kedvük engedi, akkor nyugodtan ölbe is lehet venni őket.

Maki, Vattacukor, Leonardo, Cicero, Szimba, Neytiri, Maya és Kalóz egytől egyig rendkívül szeretnivaló jószágok, akik néhány perc alatt belopták magukat a szívünkbe.

Cat Museum Budapest - SzimbaCat Museum Budapest - Szimba

 

A múzeumban különféle cicákkal kapcsolatos érdekességeket lehet olvasni a falakra kifüggesztett táblákon, amit mindenképpen érdemes megtenni, hiszen ezt követően kitölthettek egy kvízt, melyben ha a kérdések minimum 80%-ra helyes választ adtok, akkor távozáskor zsákbamacskát húzhattok. Ezen kívül egy mini festmény kiállítást is megtekinthettek, mely - természetesen - macskás témákat dolgoz fel. Az ajándékboltban különböző cicás kiegészítőket vásárolhattok, többek között tollat, kitűzőt és pólót.

Egészen biztosan nem utoljára jártunk itt és bátran ajánljuk minden állatbarátnak a múzeum meglátogatását!

Cat Museum Budapest - CiceroCat Museum Budapest - Cicero

Cat Museum Budapest - MakiCat Museum Budapest - Maki

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kipróbálnád Budapest legjobb hamburgerezőit?
Én azok közé tartozom, akik bárhol is járnak a nagyvilágban, az biztos, hogy hamburgert fognak enni. Ha te is osztod ezt a lelkesedést eziránt a nagyszerű étel iránt, akkor ezt a cikket különösen értékelni fogod, ugyanis összegyűjtöttük fővárosunk legmenőbb hamburgerezőit!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarként igazán szerencsések vagyunk, ugyanis szebbnél szebb településekbe botlunk, bármerre is indulunk. Ezúttal olyan festői falvacskákban jártunk, ahol a csodás látnivalók és programok mellett a helyszín sem volt utolsó!
Próbáljatok ki idén ősszel valami újat, mert Magyarország jobbnál jobb wellness szállodái csak rátok várnak! Töltődjetek fel romantikus, gyertyafényes fürdőzésen, pihenjetek meg egy több mint 250 éves hotelben, ahol Jókai Mór is tiszteletét tette, vagy sokkoljátok le magatokat a -120 fokról induló hidegterápián!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!