Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retro élményközpontok

Nincs is jobb annál, mint újra gyermeknek érezni magunkat, amikor a felfedezés és a játék teljesen háttérbe szorítja a mindennapokat. Látogassátok meg a most következő, fantasztikus budapesti játékmúzeumokat, interaktív kiállításokat és retró élményközpontokat. Garantáltan nem fogtok unatkozni!

Budapesti szállásajánlatok>>

 

Több mint 130 játék vár: Flippermúzeum

Cím: Budapest, Radnóti Miklós utca 18.

Egy élménydús időutazásra vágyódtok, ahol magatok mögött hagyhatjátok a világot és elmerülhettek a játékban? Ez esetben térjetek be a népszerű Flippermúzeumba, ahol több mint 130 gépet próbálhattok ki a matuzsálemektől kezdve a modern darabokig! A villogó fények és a hanghatások között garantáltan még a felnőttek is hamar visszarepülnek a gondtalan gyermekkorba, így akár egy egész napot is eltölthettek Indiana Jones vagy épp az AC/DC társaságában. Ha megéheznétek, akkor pedig üljetek le egy kis harapnivalóra a büfébe, majd folytatódhat is a szórakozás!

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - FlippermúzeumKülönleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Flippermúzeum

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - FlippermúzeumKülönleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Flippermúzeum

 

 

A látnivalók után jöhet a Bambi: Budapest Retro Élményközpont

Cím: Budapest, Október 6. utca 4.

Odavagytok a harsány retró stílusért és örömmel nosztalgiáznátok egyet a régi szobákban, belépnétek a hajdani telefonfülkékbe vagy járőröznétek egyet a Lada rendőrautóval? Akkor nincs más dolgotok, mint megcélozni a Budapest Retro Élményközpontot, melyben a korabeli viccekkel, a rengeteg kiegészítővel és a megszámlálhatatlanul sok interaktív kalanddal teszik felejthetetlenné a látogatásotokat. A körülbelül egy óra alatt bejárható tárlat során ráadásul még az egykori Híradó stúdiójába is becsücsülhettek. A rengeteg izgalom után pedig egy Bambival frissíthetitek fel magatokat a kihagyhatatlan Retró Bisztróban!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Top 10 olasz étterem Budapesten
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!

 

 

Semmi sem az, aminek látszik: Titok Galéria

Cím: Budapest, Ó utca 12.

Nehezen kötnek le benneteket a hagyományos, nézelődős múzeumok, ahol művészeti alkotások között bolyongtok? Nem baj, mert a főváros egyik legkülönlegesebb gyűjteménye biztosan elnyeri majd a tetszéseteket. A Titok Galériában Kő Ferenc festményeit vehetitek szemügyre – némi csavarral, ugyanis a varázslatos effekteknek hála előttetek változnak majd át az alkotások! Tárjátok fel a látszat mögött meghúzódó történeteket, miközben aláfestő zene teszi még egyedibbé a barangolásotokat!

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Titok Galéria Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Titok Galéria

 

 

Szárnyaló lehetőségek: Aeropark

Cím: Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér (2B terminál mellett)

Nem csupán a repülés szerelmesei lesznek odáig, meg vissza az Aeroparkért, hanem mindazok is, akik szívesen vesznek részt egy izgalmas, interaktív kiállításon. Betekintést nyerhettek az elmúlt 60 év szinte teljes fejlődéstörténetébe, ami a magyar közforgalmú repülést illeti, ráadásul még azt is megtapasztalhatjátok, hogy milyen érzés lehet vezetni egy hatalmas repülőgépet. Ne hagyjátok ki ezt a páratlan lehetőséget, hiszen ezt az élményt minden korosztály imádni fogja!

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - AeroparkKülönleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Aeropark

 

 

Rablók és pandúrok gyűrűjében: Rendőrmúzeum

Cím: Budapest, VIII. Mosonyi utca 5.

Három érdekes, állandó tárlattal vár benneteket a budapesti Rendőrmúzeum, így a Kriminalisztikai, a Rendőrségtörténeti és a Múlt és jelen fotókiállítást is megéri felkeresni. Láthattok majd fegyver-, numizmatikai és egyenruha-gyűjteményeket, valamint olyan maketteket is, amik bűncselekmények helyszíneit örökítik meg. Ezenkívül találkozhattok még Kántorral, a híres nyomkövető kutyával és beleolvashattok a hajdani rendőreskükbe, detektívigazolványokba, illetve újságcikkekbe is.  

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - RendőrmúzeumKülönleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Rendőrmúzeum

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
8 szuper szállás tipp: wellness hotelek Budapest környékén
Ha kedvetek támadna eltölteni néhány napot egy Budapesthez környékén egy wellness hotelben, ami nincs túl messze a fővárostól, de mégis ki tudtok szakadni nyüzsgésből, akkor van egy jó hírünk! Bármelyik irányba is indultok, biztosan találtok olyan helyet, ami megfelel az elképzeléseiteknek. Mutatunk most 8 wellness szállodát, ami nem fog csalódást okozni.

 

 

Színes mesevilág: Museum of Sweets & Selfies

Címek: Budapest, Paulay u. 43. és Rákóczi út 40.

Európa első édesség- és szelfimúzeumában ti lesztek a főszereplők! A több száz négyzetméteren elterülő létesítményben maximálisan szabadjára engedhetitek a fantáziátokat a különböző díszletek és installációk között. Ráadásul csúszdáról száguldva csobbanhattok bele a labdafürdőbe, mártózhattok meg a cukormedencében vagy hintázhattok óriási gyümölcsökön. A hab a tortán a csodálatos süteményválogatás lesz, ami mellé zamatos kávékat is kóstolhattok!

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Museum of Sweets & Selfies Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Museum of Sweets & Selfies

Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Museum of Sweets & SelfiesKülönleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retró élményközpontok - Museum of Sweets & Selfies

 

 

Elgondolkodtat és letaglóz: Sziklakórház Atombunker Múzeum

Cím: Budapest, Lovas út 4/C

Egyszerre lenyűgöző és megrázó a Sziklakórház Atombunker Múzeum, ami után testközelből tapasztalhatjátok meg a háború szorításának érzését és értékelitek majd a béke napjait. A budai vár alatt elhelyezkedő kiállítótér 2000 négyzetméteren mutatja meg nektek a föld alatti eseményeket és a hősies elszántságot, önfeláldozást. A képzett tárlatvezetők körülbelül egyórás előadása alatt olyan lebilincselő és elgondolkodtató úton vehettek majd részt, amit talán még sosem éltetek át eddig.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Romantika az év bármely napján! Ehhez pedig nem kell több, mint egy hangulatos wellness szálloda saját jakuzzis szobával, ahol bekészítve vár titeket egy pohár pezsgő és a privát pezsgőfürdőtök.
A melegedő napsugarak benneteket is új kalandokra csábítanak? Akkor gyertek velünk a természetbe, mert elhozzuk nektek a legklasszabb tavaszi programokat és kirándulástippeket, amiket már most érdemes beírnotok a naptárba! Várak, lombkorona ösvények, vadasparkok, kilátók – jövünk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!