Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül

2022.11.10 | 6 perc

A mindennapi séta unalmassá válhat, ha mindig ugyanazokat a köröket rójuk kedvencünkkel, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas tér, a parkok nyújtotta kalandok új élményeket, extra örömöket hozhat négylábú pajtásunknak. Érdemes felkerekedni és tenni egy nagy túrát, mutatjuk Budapest legextrább szabadtéri kutyás parkjait!

 

Zöld paradicsom a város szívében: Margitsziget

Ha randihelyet keresünk, legtöbbször a Margitsziget ugrik be, talán azért, mert elég eldugott és elég nagy ahhoz, hogy úgy érezzük, elrejtőzhetünk a városban. Éppen ezek a tulajdonságok teszik tökéletes kutyasétáltató hellyé is. A város szívében fekszik, könnyen megközelíthetjük akár tömegközlekedéssel, akár személyautóval. A sziget teljes területét bejárhatjuk kedvencünkkel, itt kedvére szaladgálhat, játszhat. Ha szeretnénk egy teljes szigetkört megtenni, akkor számítsunk arra, hogy 1-1,5 órás túránk lesz, de a szigeten számos pihenőhely került kialakításra, így kellemesen telhet az idő bármely évszakban.  

Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - MargitszigetHova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Margitsziget

 

Távol a város zajától: Népsziget

A Népsziget még mindig kietlenségével és vadregényes állapotával ad extra élményt a városi dzsungel után. Ne csodálkozzunk, ha itt lerobbant épületek, elhanyagolt területek között vezet az utunk. Kalandokban is lehet részünk, főképp, ha rátalálunk a kecskefarmra, vagy ha kedvencünk megtalálja a vízhez kivezető legrövidebb utat. Több büfé és falatozó is várja a kalandorokat, ám estére érdemes másfelé venni a túrát.

 

Kis tavacska a kőrengetegben: Feneketlen-tó

Buda egyik kedvenc pihenő parkja, a Feneketlen-tó az elmúlt években több hullámban is felújítás alá került, megszépült, így szinte mindig megtelik sétáló párokkal, idősekkel, vagy kisgyerekesekkel. Szerencsére a kutyás gazdikra is gondoltak, így a park egy részén kutyafuttatót alakítottak ki, míg a másik oldalán a füves parkrész kiváló lehetőséget ad a kutyusoknak arra, hogy kedvükre futkossanak a szabadban. Mivel a játszótértől távolabb van, így nem zavarják a kisgyerekeseket sem.

Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Feneketlen-tóHova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Feneketlen-tó

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 szobor Budapesten, amit érdemes szemügyre venned
5 érdekes szobor Budapesten, amit megéri felkeresni. A képzőművészet egyik legismertebb ága a szobrászat és hazánkban megszámlálhatatlan lenyűgöző alkotást van lehetőségünk közelebbről is szemügyre venni. Összeszedtünk nektek 5 olyan budapesti művet, amihez szerintünk érdemes ellátogatni legalább egyszer.

 

 

Újbuda zöldövezete: Bikás park

A 11. kerület felkapott találkozási pontja a Bikás park, ami nem csak a fiatalok számára nyújt élményeket, de kedvelt sportközpont és játszópark, ahol szinte minden korosztály megtalálja a neki tetsző mozgásformát. Kiépített sétaútjai, kellemes pihenő pontjai teszik még kellemesebbé a parkot. Kedvencünkkel is érdemes idelátogatnunk, a nyílt tér, a változatos parkelemek, a nagy rét és a kiépített kutyafuttatók ideálissá teszik szinte minden napszakban.

 

 

Kultúrától a sportolásig: a megújult Városliget

A Városliget felújítása egyből két kutyás élményparkot is hozott a kutyusoknak. A Pántlika Étterem felől megközelíthető terepplasztikával megformált ügyességi pálya hidakat és alagutakat rejt, de találnak itt ásásra is alkalmas homokos felületet is. A nyugati oldalon kutyapancsolót alakítottak ki, a Hermina út felé eső részen pedig a nagyobb testű kutyák számára találunk ideális labdázót, futtatót. A Városliget másik felén, az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződéséhez közel található parkrész két elszeparált területet alakítottak ki, egyet a kisebb és egyet a nagyobb testű kutyusoknak. Mindkét parkrész számos ügyességi elemet tartalmaz, ivókutakkal, padokkal társítva, így mind a négylábúak, mind a gazdik kellemes környezetben tölthetik az időt.  

Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - VárosligetHova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Városliget

 

 

Kellemes vízparti séta: Római-part

A Római-part mindig kedvelt séta és pihenőhely a fővárosiak számára, a Duna kellemes közelsége és az, hogy mindig néhány fokkal hűvösebb van, nyáron szinte csábítja az embert a dunaparti ejtőzésre. Sokan biciklivel érkeznek és számos kutyabarát is szívesen látogat ide, hiszen itt a part teljes szakaszán szívesen látott vendégek, ráadásul a vízbe is bemehetnek, a vízimádó ebek legnagyobb örömére. A partszakasz biztonságos, hiszen a sekély víz, a sodrásoktól mentes szakasz a kisebb kutyák számára is élvezetes, arról nem is beszélve, hogy a számos büfé, vendéglő ínycsiklandó falatokkal készül gazdiknak, kutyusoknak egyaránt.

Hova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Római-partHova érdemes menni kutyusoddal Budapesten, ha kiszabadulnátok a négy fal közül - Római-part

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest legjobb éttermeit! 10 új hely a fővárosban, amit érdemes kipróbálni
Gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk a következő 10 helyet Budapest legjobb éttermei közül, hiszen változatosan színesítik a főváros kulináris élményeit. Találtok köztük kifinomult nemzetközi konyhát képviselőt, de aki az autentikus keleti ízeket kedveli, az sem fog csalódni.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vannak a világon közismert szoboróriások, hiszen ki ne azonosítaná Rio de Janeiro városával a karját széttáró monumentális Jézust vagy New Yorkkal a fáklyát tartó Szabadságszobrot. Most megmutatjuk Magyarország hatalmas szobrait, mert nálunk is állnak ilyen kimagasló alkotások.
Kíváncsiak vagytok, melyik tanösvény vezet a Magyarországon egyedülálló Kőpiramishoz? Végigjárnátok a Bory Jenő mesterműveivel díszített Kálváriát Bodajkon vagy túráznátok a festői Gaja-szurdokban? Az sem baj, ha egy szuper kiállítás is van a közelben, ahol virtuális szafarira mehettek? Akkor feltétlen olvassatok tovább, mert most 3 gyönyörű magyar településre kalauzolunk el benneteket a Dunántúlon!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.