Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ennivaló helyek, ahol nem csak a szemetek fog jóllakni - különleges gasztromúzeumok Magyarországon

Édes mézeskalácsok, bársonyos csokoládék és szédületes italok múltjába nyerhettek betekintést a legizgalmasabb belföldi gasztromúzeumokban, ahonnan nem távoztok majd üres hassal! Higgyétek el: a kolbászkészítést bemutató élménypark is csak hab lesz a tortán! Mutatunk 5 gasztronómia-történeti múzeumot, amit feltétlenül keressetek fel, ha különleges kulináris élményre vágytok.

 

Jancsi és Juliska is megirigyelné: Mézeskalács Múzeum (Szekszárd)

A zamatos borairól híres Szekszárdon nem csupán kiváló kékfrankost vagy bikavért kortyolgathattok, hanem itt rejtőzik az a fantasztikus Mézeskalács Múzeum is, melyet mindenképp fel kell jegyeznetek a bakancslistátokra. Miért? Azért, mert a már említett varázslatos édességek mellett a gyertyaöntés és a cukorkakészítés titkaiba is könnyedén bepillantást nyerhettek. Merüljetek el a mézeskalács díszítés fortélyaiban, sodorjatok gyertyát valódi méhviaszból, vagy süssetek együtt szilva- és kajszibarackos finomságokat a Petrits család receptje alapján! A gasztromúzeumban számos élmény mellett ráadásul arra is lesz időtök, hogy akár játékos formában is felfedezzétek a Mézeskalács Múzeumot! Miután kellően elfáradtok, térjetek be a levendulákkal gazdagított, apró tóval ékesített kertbe, ahol szenzációs frissítőket vehettek magatokhoz!

Szállásajánlatok a közelben>>

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Mézeskalács Múzeum (Szekszárd)Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Mézeskalács Múzeum (Szekszárd)

Különleges gasztronómiai múzeum Szekszárdon - a Mézeskalács Múzeum tökéletes családi programKülönleges gasztronómiai múzeum Szekszárdon - a Mézeskalács Múzeum tökéletes családi program

 

 

Mámorító kikapcsolódás a folyékony kenyér kedvelőinek: Dreher Sörmúzeum (Budapest)

Világos vagy barna, szűrt vagy szűretlen, édes vagy keserű… bizony, nagyon sok változata lehet egy jó sörnek. Látogassatok el a budapestiDreher Sörmúzeumba, ahol előzetes regisztráció után kóstolóval egybekötött tárlatvezetésbe csöppenhettek! Ebben a különleges gasztromúzeumban testközelből láthatjátok és hallhatjátok, hogyan készülnek a sörök, miképpen formálódtak az idők folyamán a fogyasztási szokások, és azt is, hogyan tett szert id. Dreher Antal ekkora hírnévre. Itt valóban megelevenednek a tárgyak, így egészen biztosan állíthatjuk: szomjatokat oltva, teljes mértékig elégedetten fogtok távozni.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Dreher Sörmúzeum (Budapest)Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Dreher Sörmúzeum (Budapest)

A budapesti Dreher Sörmúzeum részt vehettek kóstolóval egybekötött tárlatvezetésen is..A budapesti Dreher Sörmúzeum részt vehettek kóstolóval egybekötött tárlatvezetésen is..

 

 

Élvezetes borvirágrajzolás: Világörökségi Bormúzeum (Tokaj)

A Tokaji borvidéken járva ritkán találkozni búval bélelt emberekkel, aminek talán van némi köze azokhoz a páratlan fehérborokhoz, amik a térségből kerülnek ki. Egy biztos: ha erre vetődtök, akkor feltétlen meg kell kóstolnotok a legendás Tokaji szamorodnit!
Előtte azonban keressétek fel a többszintes és végtelenül modern Világörökségi Bormúzeumot, ahol teljesebb képet festenek nektek a helyi borok történetéről. Az interaktív és kreatív kiállításokat azonban nem csak a felnőtteknek szánták, hanem a gyerekeknek is, ezért akár egy egész napot is eltölthet itt a család. Majd meglátjátok!

Szállásajánlatok Tokajon és környékén>>

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Világörökségi Bormúzeum (Tokaj)Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Világörökségi Bormúzeum (Tokaj)

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Világörökségi Bormúzeum (Tokaj)Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Világörökségi Bormúzeum (Tokaj)

 

 

Verhetetlen páros: Szamos Csokoládé Múzeum (Budapest)

Tegye fel a kezét, aki a gasztronómia édesebb finomságaiért van oda, és rajong a selymes, lassan olvadó csokoládékért! Akkor most képzeljétek el, hogy ezt az ízbombát tovább fokozzuk egy kis marcipánnal… ugye, hogy ellenállhatatlan?  Ne tartóztassátok meg magatokat, hanem engedjetek az édes falatok csábításának a budapesti  Szamos Csokoládé Múzeumban! A Kossuth téren található Szamos Cafe fölött ugyanis különleges időutazásban lehet részetek, ahol a csokoládékészítés múltjába kalauzolnak el benneteket. Nevezzetek be a szuper élménytúrákra, ahol nem csak a szemetek fog jóllakni. A kóstolgatás és a nézelődés mellett pedig saját csokoládét is önthettek!

Szállásajánlatok Budapesten>>

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Szamos Csokoládé MúzeumTematikus gasztromúzeumok Magyarországon - Szamos Csokoládé Múzeum

 

 

Óriások konyhájától a fűszeres kolbászokig: CsabaPark (Békéscsaba)

Békéscsaba neve már valószínűleg visszavonhatatlanul egybeforrt a finom, fűszeres kolbászokkal. Erre a gondolatra épült rá a nagy népszerűségnek örvendő CsabaPark is. Az egész napos gasztronómiai szórakozást garantáló helyen felfedezhetitek a bor- és pálinkamúzeumot, vagy belekóstolhattok a CsabaPark éttermének kínálatába. A környék ráadásul számos izgalmas túraösvényt tartogat nektek, de érdemes az állatsimogatót is közelebbről megnézni. A gyerekek rajongani fognak Az óriások konyhája névre hallgató exkluzív kolbászos játszótérért és azért a hatalmas élményparkért is, melyben extra hosszú csúszdák kanyarognak. A felnőttek eközben a szabad ég alatt vehetik igénybe a fitneszeszközöket, ha még maradt levezetnivaló energia egy ilyen ütős nap után.

A négycsillagos békéscsabai Arcanum Hotel ajánlatai>>

Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - CsabaPark (Békéscsaba)Tematikus gasztromúzeumok Magyarországon - CsabaPark (Békéscsaba)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Utazzatok el a csillagok közé, kerüljetek közelebb a művészetekhez, lessétek el a cukorkakészítés fortélyait vagy kóstoljatok bele a virtuális valóság élményébe Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.