Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gasztrokalandok Egerben és környékén

Az Egerben töltött napokat nem csak a sok színes és változatos program teszi emlékezetessé. Most arra szeretnénk tippeket adni, milyen gasztronómiai élményekben lehet részetek e történelmi városban. Íme néhány a legjobb egri éttermek, cukrászdák és borászatok közül.

Fantasztikus szálláshelyek várnak Egerben>>

Gasztrokalandok Egerben és környékénGasztrokalandok Egerben és környékén

 

A történelmi negyed, a középkorból megmaradt utcaképpel és számos barokk, illetve neobarokk, eklektikus épület szépségével arra buzdít, hogy gyalogszerrel járjuk be Eger belvárosát. Az Egri Vár a tövében, az Imola Udvarház aljában egyből két éttermet is találunk.

 

Macok Bisztró

A méltán kedvelt Macok Bisztró számos elismerést besöpört az elmúlt években, érdemes megállnunk itt egy ebédre. A szezonális ajánlatokban olyan finomságokat találunk, mint a Medvehagyma-krémleves kacsamellel, vagy mint a Szarvasgerinc sütőtökös nudlival, vargányakrémmel és savanyított áfonyával. A Macok Bisztró látványosan tálalt ételeit és karakteres ízvilágát tetten érhetjük az este kérhető, 6 fogásos degusztációs menü során is.

További részletek az egri étteremről>>

Gasztrokalandok Egerben és környékén - a Macok Bisztró az egyik legnépszerűbb étterem EgerbenGasztrokalandok Egerben és környékén - a Macok Bisztró az egyik legnépszerűbb étterem Egerben

 

 

Pizza Brumrum Világbéke

A Macok Bisztró szomszédságában nyitott meg a Pizza Brumbrum Világbéke nevű étterem, ahol a római tepsis pizzáké a főszerep. A 48 órás kelesztésű, könnyű, ropogós tésztán eredeti olasz feltétek találhatóak, számos ízvariációban. A kínálatban majd 20 féle pizzavariáció szerepel, ne féljünk az édesebb ízvilágú körtés-sonkás pizzát is megkóstolni!

A Pizza Brumrum Világbéke éttermet az egri vár közelében találjátok.A Pizza Brumrum Világbéke éttermet az egri vár közelében találjátok.

Egri éttermek, gasztrokalandok - Pizza Brumrum Világbéke és Macok BisztróEgri éttermek, gasztrokalandok - Pizza Brumrum Világbéke és Macok Bisztró

Szállásajánlatok Egerben>>

 

Kopcsik Marcipánia

Eger történelmi belvárosában, a Harangöntő utcában találjuk Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpiai- és világbajnok, Guinness rekorder mestercukrász birodalmát, a Kopcsik Marcipániát. Az épület egy marcipán múzeum, ahol a 120 kiállított tárgy mindegyike cukorból, marcipánból készült. A Marcipánia egyik fő attrakciója az üvegfal mögött húzódó barokk szoba, melynek korhű bútorai, díszítő elemei egytől-egyik édességből készültek.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Túracipőt fel és irány a természet! 5 szuper kirándulóhely Magyarországon
Titeket is kirándulásra sarkallnak hazánk legszebb vidékei? Akkor ne álljatok ellen a kísértésnek a hideg idő ellenére sem, mert nem is találhatnátok jobb úti célokat télre azoknál a helyeknél, melyeket most csokorba gyűjtöttünk nektek!

 

Marján Cukrászda

Ha nem csak nézegetni, de kóstolni is szeretnénk édességeket, akkor vezessen az utunk a Marján cukrászdába, ahol kiváló klasszikus desszerteket, tortákat kóstolhatunk, a meleg beköszöntével pedig romantikus teraszán fogyaszthatjuk el fagylaltunkat, kedvenc édességünket.

Egri cukrászdák - Marján CukrászdaEgri cukrászdák - Marján Cukrászda

Egri cukrászdák - Marján CukrászdaEgri cukrászdák - Marján Cukrászda

 

Egri Bor Busz

Persze nem lenne teljes egy egri gasztró körút, ha nem kerülnének bele a térség legjobb pincészetei! A város Egri Bor Busz szolgáltatását mindenképpen érdemes igénybe venni, mert a szombatonként munkába állított, körjáratként működő járat fix megállók érintésével délelőttől késő estéig szállítja az utasokat a borászokhoz. A belvárostól a Szépasszonyvölgyig, Egerszalóktól a Bolyki-völgyig 8 borászatot érint a járat.

 

Bolyki Pincészet

Eger belvárosától mindössze 10 perce található a Bolyki Pincészet, aminek egyediségét fokozza, hogy egy régi kőfejtő 30 méteres falai között húzódnak meg a pincék. A 3,2 hektáron elterülő pincerendszer 9 pincét jelent, köztük hordós, palackos érlelő és vendéglátó pincék, melyek mindegyikét megtekinthetjük egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során, sőt, akár borvacsorát is kérhetünk! Érdemes előre bejelentkezni, hogy a hideg, illetve meleg ételek rendelkezésre álljanak.

Kihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - Bolyki PincészetKihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - Bolyki Pincészet

Kihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - Bolyki PincészetKihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - Bolyki Pincészet

 

Fantasztikus szálláshelyek várnak Egerben>>

 

St. Andrea Pincészet

Érdemes megállnunk Egerszalókon a St.Andrea Pincészetnél, ahol nemcsak a kiváló borokat kóstolhatjuk meg, de borkóstolóval egybekötött pincelátogatást is kérhetünk. De ha nem szeretnétek elhagyni a várost, akkor Egerben, a Szépasszonyvölgyben keressétek a 38-as pincét, itt találjátok a Kedves Wine Bistro & Shopot, ahol olyan borokat kóstolhattok meg, mint a Napbor, a Mária Egri Cuvée, a Hangács, vagy a Nagy-Eged-hegy Egri Bikavér.

Kihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - St. Andrea Pincészet EgerszalókKihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - St. Andrea Pincészet Egerszalók

Kihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - St. Andrea Pincészet EgerszalókKihagyhatatlan éttermek és borászatok Egerben - St. Andrea Pincészet Egerszalók

 

Thummerer Pincészet

A Thummerer Pincészet és Szőlészet is vérbeli boros élményeket kínál Noszvajon, semmiképpen se hagyjuk ki a pincelátogatást és borkóstolást. Előzetes bejelentkezés szükséges, hétfőn és kedden zárva vannak. Jelentkezzünk be egy dülőtúrára, mert ahogyan vallják, egy pincészetet egy bort csak úgy lehet igazán megismerni, ha megismerjük a legelső állomást, a szőlőt is. A Thummerer Pincészet különlegessége, hogy közvetlen mellette egy lovastanyát találunk, így aki szeretne hódolni lovasszenvedélyének, itt ezt is megteheti.

Ha szeretnénk még többet megtudni Eger kiváló borairól, a környék és Szépasszonyvölgy pincészeteiről, érdemes letöltenünk az egri borokat bemutató mobiltelefonos alkalmazást, ami kiválóan elnavigál minket az egri borok és pincészetek bőséges kínálatába.

Szállásajánlatok Egerben>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Panorámás reggelik, hűsítő medencék, zamatos koktélok és varázslatos programok csalogatnak benneteket egy igazi álomnyaralásra, amit a Vonyarcvashegyen álló Villa Plattensee-ben élhettek át. Milyen élmények várnak még a Balaton-partján? Most kiderül!
Már lázasan szervezitek az idei családi nyaralást, de még keresitek a szálláshelyek között az igazit? Megmutatjuk azt a top10 wellness szállodát Nyugat-Magyarországon, ami közvetlen átjárást biztosít a fürdőbe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.